Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1987 / 108 / 0
difenidyna jako rekreacyjny dysocjant jest średnia, natomiast odkryłem, że zajebiście pomaga w uzależnieniu. W małych dawkach (10-25mg) wrzucanych co parę godzin przez 3 dni zbiła mi całkowicie uzależnienie fizyczne od giebla. Przedwczoraj przespałem z lekkimi wybudzeniami 12 godzin, dziś 8 godzin. Przedwczoraj przed snem nie brałem żadnych dodatkowych uspokajaczy, wczoraj wziąłem 5-HTP. W dzień nie czuję potrzeby brania ziółek na uspokojenie i nie odczuwam lęku.
Nie doceniałem jej.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1794 / 124 / 0
Dysocjanty mają to do siebie, że pomagają na nieprzyjemne efekty innych narkotyków. Niwelują zjazdy, negatywne objawy uzależnienia (w tym ciśnienie psychiczne) itd.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 1987 / 108 / 0
Owszem, ale nie wszystkie i w różnym stopniu.
MXE czy DXM nigdy mi nie pomogły na nic. Fajne było 3-MeO-PCP - ten sort co miałem parę lat temu. A teraz diphenidine kompletnie mnie zaskoczyło, bo na objawy rozregulowanego gieblem GABA jak dotąd żaden dysocjant nie dawał rady. A tu proszę, cold turkey i bezproblemowy sen w ilościach 8-12h.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1794 / 124 / 0
Właśnie MXE pięknie niwelował u mnie kaca alkoholowego, czy też zjazd z alfy :). Również objawy przeziębienia w jakimś stopniu,
  • 15 / 1 / 0
Przeziębienie to raczej nie, ale faktem jest, że MXE mi również pomagało zastanowić się nad życiem. Ale wydaje mi się, że to dosyć złudne działanie, a zamiana jednej substancji na inną właściwie nic nie daje. Sam czułem, że jestem w pewnym momencie blisko uzależnienia od MXE, a to byłoby naprawdę straszne. Kompletne odklejenie...
  • 1151 / 230 / 7
Wzmacnia benzofurany. Mocno.
10mg difenidyny + 30mg 5-MAPB
Było bardzo przyjemnie :)
Jedyny problem to że miałem uczucie zaniku pamięci krótkotrwałej.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 1425 / 81 / 0
Ja bym nie skreslal calkowicie tych nowych dyso, bo mozliwe, ze same w sobie nie sa super hiper spektakularne, ale bardzo mozliwe, ze w malych dawkach beda funkcjonalna zapchaj dziura dla politoksykomanow ew. sposob na zwaly/gorsze samopoczucie.
  • 1794 / 124 / 0
Polecam popróbować tych dysocjantów nie na trzeźwo, a po jakimś psychodeliku. Wtedy fajnie można poznać ich działanie.
  • 1151 / 230 / 7
Przerabianie difenidyny w cytrynian to dobry pomysł, tak jak z MXP.
Wsypuję difenidynę do wody, robią się smugi.
Dosypuję kwasku cytrynowego, woda się klaruje.
Wypijam.
Wczytuje się 20 minut, a bez konwersji ponad godzinę.
Ostro upierdala zdolność mówienia.
Sort leśny.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 183 / 10 / 0
Ciekawy fakt. Difenidyna (1,2-DEP, DPD, DND) zsyntetyzowana została po raz pierwszy w roku 1924 a jeden z jej przyszłych analogów został użyty do odkrycia PCP w 1956. Związek ten należy do grupy diaryloetyloamin, spośród których pierwszą była 1,2-difenyloetyloamina, której wzór wygląda następująco:
http://isomerdesign.com/Cdsa/C/dl214.png

Szkielet tego związku można zauważyć również w cząsteczce morfiny:
http://zapodaj.net/f5cacb36934be.png.html

Inne ciekawe diaryloetyloaminy to między innymi:
Lefetamina - związek wykazujący właściwości zarówno stymulantów jak i opioidów;
Lanicemina - słaby antagonista NMDA, wykazujący antydepresyjne działanie ketaminy bez jej halucynogennych właściwości (niestety badania nad tym lekiem nigdy nie zostały ukończone);
Efenidyna (EPE) kolejny RC podobny do DPD czy MXP.

Polecam poczytać:
Spoiler:
"Nie rozpamiętuj, nie myśl, nie zastanawiaj się, nie medytuj, nie analizuj, pozostaw umysł w naturalnym stanie"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.