http://pl.wikipedia.org/wiki/Midazolam
Midazolam tabletki 7,5mg ile na pierwszy raz? moge to rozkruszyć, lub przegryźć i popić z wodą?
Powód: Dodano wzór strukturalny i odnośnik do wikipedii
Midazolam jest sprzedawany w ampułkach zawierające różne ilości mid. i różne objętości.
Są np. takie pudełka że jest 10amp. po 5mg w kazdej. Tylko sa pudełka z ampułkami 5mg/1ml, są 5mg/3ml i tp. Dokładnie nie pamietam ile midazolamu w jakiej ilości płynu jest ale w każdy, razie te same dawki sa w różnych objetościach.
Ale jest minimum 5mg/1ml. Więc cała paczke 75mg potrzeba 15ml wody. Dałem 20 bo myślałem że i tak wyjdzie mniej ale wyszło tyle samo.
Puknąłem ponad 15mg, w pierwszej chwili dość przyjemnie a teraz juz prawie nie odczuwam.
Samo wejście jest najprzyjemniejsze a teraz nie odczuwam bo co to jest te15-20mg przy mojej tolerancji.
Pewnie gdybym wziął całą paczke to by było fajnie.
P.S. Wie ktos może ile kosztuje największe pudełko dormicum 100tabl. po 15mg?
Bo to moje kosztuje cos ponad dyche.
Jak po przefiltrowaniu dalej bede mial lekko mętny roztwór moge puknąć?
i jak z rozpuszczalnością 5ml starczy na 15mg?
Ile musze trzymac te Dormicum w wodzie do całkowitego rozpuszczenia i martwi mnie jeszcze jedno - rozpuszczalność midazolamu, czy około 15mg zmieści się w 1ml (insulinówka)
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Przeszukano klatki i podwórza. Dealujący na Inżynierskiej zatrzymani
Uderzenie w dealerów narkotykowych na Pradze-Północ. W związku z handlem oraz posiadaniem substancji psychoaktywnych policja zatrzymała 7 osób. Wszyscy usłyszeli zarzuty. 32- i 25-latek zostali tymczasowo aresztowani.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
Olejek babci pod lupą. Policja sprawdza, czym w Wigilię zatruła się 14-osobowa rodzina
Podlascy policjanci sprawdzają, czy 14-osobowa rodzina, która w Wigilię trafiła do szpitala, mogła zatruć się olejkiem z konopi. We wtorek służby ratunkowe zostały wezwane do jednej z wsi w powiecie zambrowskim (Podlaskie). W organizmach członków 14-osobowej rodziny wykryto narkotyki.