Homocykliczne substancje psychoaktywne, oddziałujące agonistycznie na układ serotoninowy w mózgu.
Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 196 / 3 / 0
Wypiszcie proszę substancje działające wizualnie, które uważacie za działające najkrócej.
Warunkiem kwalifikacji substancji do tego wątku jest niski dawkowanie - do 5mg
z racji tego ze więcej sie na standardowym kartoniku nie mieści.

Próbuję dociec co za substancja lata na ulicy. Wygina świat, maluje tęcze na ulicach i działa 4-6h po czym mozna iść nyny.
:yay:
  • 658 / 54 / 0
Od tego nie jest watek diagnostyczny?
Chaos Aksjologiczny
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
  • 2362 / 28 / 0
BS
  • 231 / 11 / 9
Nie no, odpowiedź jest całkiem prosta: LSD. Na mnie działa właśnie tyle.
A jak chcesz dokładniejszą diagnozę, podaj czas ładowania i wymiary kartonu.
  • 3885 / 222 / 13
@leuckart - to niemal na pewno nie jest LSD skoro tyle działa...

Na mnie NBOMe'y właśnie działają te 4-5h (I, B, C, D), ale spanie możliwe jest po minimum 7h
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 231 / 11 / 9
No rzeczywiście, nie zrozumiałem tego "nyny" na końcu.

Co do czasu działania, LSD na mnie działa 6 godzin. Jak w zegarku. Tylko rzeczywiście, następne 6 się spać nie da.

Acha, kolego od kartonów, jakie miałeś po tym cudzie źrenice?
Jak było z twoją psychiką, funkcjonowała normalnie, czy odpływała sobie na losowych przedmiotach ku mistycznym uniesieniom?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Malediwy: Kanadyjczyk skazany na dożywocie za handel marihuaną

Kanadyjczyk, który na Malediwach miał spędzić wakacje życia, skończył z dożywotnim wyrokiem za handel marihuaną. Wyrok wywołał poruszenie zarówno w Kanadzie, jak i na Malediwach, przypominając światu, jak drastycznie różne są przepisy antynarkotykowe w różnych częściach globu.

Nowe badanie: 60% użytkowników marihuany twierdzi, że dzięki niej pije mniej alkoholu

Czy marihuana może pomóc ograniczyć spożycie alkoholu i zredukować związane z nim szkody zdrowotne? Takie pytanie rodzi się po lekturze wyników nowego badania przeprowadzonego na grupie ponad 23 tysięcy respondentów z Nowej Zelandii. Wyniki wskazują, że 60% osób używających zarówno marihuany, jak i alkoholu przyznaje, że ich spożycie alkoholu spadło po użyciu marihuany. Odkrycie to stawia nowe perspektywy przed polityką zdrowia publicznego, zwłaszcza w kontekście potencjalnej legalizacji marihuany jako narzędzia do ograniczenia szkód zdrowotnych.

Niedorzeczny zarzut z powodu grzybków

31-latek w plecaku miał grzybnię halucynogennej łysiczki kubańskiej, a w mieszkaniu gotowe, już ususzone grzyby tego gatunku. Mężczyzna usłyszał zarzuty. Grozi mu do trzech lat więzienia.