Co wy piszecie o jakichś chemicznych środkach! Kto to potem będzie palił?
Jest zajebiaszcza metoda łanhandredprocent natural - OSET OZDOBNY
[ external image ]
Wystarczy 5 "główek" tego ostu dookoła łodyżki przywiązać nitką przy ziemi i już żaden ślimaczek nie przejdzie - one po prostu nie mogą przejść po czymś takim co ma mase ostrych kolców.
Oset ten to chwast, ale i roślinka ozdobna - można zakosić babci z suchych bukietów :-D albo znaleźć na jakiejś łączce.
Mi jeden ślimak prawie zeżarł całą roślinkę z liści, ale w pore zabezpieczyłam i potem zero problemów.
Tyle, że moją plantacje namierzyli niebiescy chłopcy i i tak nie będę miała palonka :-( ale może komuś się uda.
więcej linków:
http://s3.flog.pl/media/foto/883406_oset-ozdobny.jpg
http://img1.garnek.pl/a.garnek.pl/010/4 ... y-oset.jpg
ProLudi pisze:Najlepszy sposób na ślimaki to postrzępienie waty stalowej i obłożenie nią dokładnie łodygi
Testowałeś ten sposób czy zasłyszałeś gdzieś tylko ? IMO brzmi jak coś totalnie nieskutecznego
Ignis pisze:Wartosći odżywczych :emo:
Testowałeś ten sposób czy zasłyszałeś gdzieś tylko ? IMO brzmi jak coś totalnie nieskutecznego
U mnie w ogródkach też były sypane tłuczone skorupki ale skurwiele sobie po nich łaziły, dlatego też podaje w wątpliwość skuteczność tej metody. Jak bardzo gęsto i w jakiej odległości od roślin sypiesz te skorupki ?
ja mam inny pomysł - przez kilka dni zbierałem te małe obślizgłe skurwysyny, teraz się czyszczą, a za 1-2 dni je zjem... z rozwalonych ślimaczych skorupek ułożę pierścienie wokół roślinek
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
Europol rozbił siatkę handlarzy kokainą. Skonfiskowano ponad 7 ton narkotyków
Hiszpańskie służby rozbiły siatkę handlarzy narkotyków. Zatrzymano 22 osoby, które są podejrzane o hurtową dystrybucję kokainy na terenie Unii Europejskiej. Dochodzenie, koordynowane przez unijną agencję ds. współpracy organów ścigania (Europol), obejmowało Hiszpanię, Bułgarię, Kolumbię, Kostarykę i Panamę.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.
Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie
Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.