Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 366 / 44 / 0
11 marca 2025stary dziad pisze:
I znowu głupoty, że trzeba zakwaszać płyn do płukania ziaren. Głupota jak zwykle jak każde gówno wybija na wierzch szamba.
Nauczcie się wreszcie niedouczone dzieci, że morfina w soku mlecznym maku - czyli w tym, co oblepia ziarenka, występuje w postaci trzech soli, kwasów: siarkowego, mlekowego i mekonowego. Wszystkie znakomicie rozpuszczalne w wodzie, ile jeszcze razy trzeba to powtarzać, do qrwy nędzy!?
Ja tam i tak lubiłem dodać sobie jako dodatek smakowy
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 47 / 4 / 0
Piszę ten post lekko zrobiony PST. Nie wiem który mak mnie klepnął, bo kiedyś przesypałem go do pudełka. To mój pierwszy raz jak mnie klepnęło, a w sumie 3 razy już próbowałem. Dziwna to faza, jak na tę chwilę nie porównałbym jej do ani do kody ani do tramu.
-------
  • 45 / / 0
jeżeli na mnie koda nigdy nie chciała za działać po 3 podejściach to czy takie nasiona klepną nawet jak to będzie jakiś gorszy sort dla początkującego ?
  • 3027 / 648 / 0
Nie klepną bo nie ma już ani gorszych ani lepszych sortów. Są tylko nieaktywne.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 15 / / 0
O co chodzi że są nieaktywne? Bo chciałem jechać jutro po mak i robić PST. Pewnie dokładniej czyszczą teraz taki maczek
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.