Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
http://images.tinypic.pl/i/00816/zuyzynmnn2vj.jpeg
[...]
Boć to ciało rzekł szukacz było w życiu dziwne. Zawżdy wszystkiemu przeciwne I domyślać się mam pewne powody, Że popłynęło z rzeką przeciw wody
Spokojnie przetestowałam z 20+ mielonek i nie trafiłam ani jednej choć trochę działającej, choć trochę zwężającej choćby źrenice. Będę zaskoczona, jeśli ktoś ma tu inne doświadczenia (przy tolerancji wyższej niż te 300 kodeiny, niech to będzie taka granica działania), ale zaskoczona mile - bo widocznie są na tym świecie rzeczy o którym nawet ćpunom się nie śniło. ;)
Bunny22 pisze:...
A tam nagle odpowiedź: "a, jakiś Bakalland .44, pierwszy z brzegu"
to satisfy total need. Because you would be in a state of total sickness, total possession, and not in a position to act in any other way.
[...]
Boć to ciało rzekł szukacz było w życiu dziwne. Zawżdy wszystkiemu przeciwne I domyślać się mam pewne powody, Że popłynęło z rzeką przeciw wody
Niekiedy zmuszony byłem, płukać w plenerze, co skutkowało tym, że miałem problem z ciepłą wodą. Więc używałem chłodnej min. 10 min. Zaskoczyło mnie któregoś razu, że przepłuczka wodą chłodną była o wiele bardziej gorzka, niż ta gorącą. I odnosiłem wrażenie, że jakoś lepiej mnie robi...... Kierując się tym, że w plenerze, płukałem dosyć rzadko, oraz tym, że podobno, są serie w seriach (Bakalland) i mogą różnie działać, te rewelacje z chłodną wodą do mnie nie przemawiały. Generalnie, wolałem, kiedy mogłem, używać ciepłej/gorącej, bo wiadomo - zawsze więcej się powinno rozpuścić itp, a zawsze żal dupę ściska, żeby nie zmarnować, żadnego płukania. Ostatnio płuczę jedynie ziarna .65, które dosyć słabo na mnie działały. Pewnego razu, znowu musiałem płukać w plenerze, chłodna woda (temp. pokojowo/sklepowa - prosto z butelki) i ponownie - bardziej gorzkie, cierpkie..... i wow - mocniej - zdecydowanie mocniej. Postanowiłem przetestować to dosyć dogłębnie, szczególnie, że gdzieś przeczytałem uwagi, jakiegoś amatora PST z 10 letnim stażem, który właśnie zalecał chłodną wodę i dosyć krótko.
Korzystając z kubka/pojemnika na wodę z miarką, ziarna Bakalland II.4.1512.65 do 12.2016 przetestowałem pozyskiwanie PST, różnymi metodami, z użyciem butelki.
1. Woda ciepła/gorąca. 1 płukanie: 500g ziaren zalane 800ml wody - ok. 10min płukania. 2 płukanie: zalanie 550ml wody - ok. 5min płukania.
- - z 800ml odzyskałem ok. 500-550ml max
- - pierwsza przepłuczka gorzka, wyraźnie to czuć, żółta wpadająca już w mleczny kolor - konsystencja też już mleczna
- - druga przepłuczka - praktycznie mleko, słabo wyczuwalna gorycz/gorzkość - ciężkie do wypicia
- - z 800ml odzyskałem ok.550-600ml max
- - pierwsza i druga przepłuczka, jak wyżej - pierwsza trochę mniej mleczna, bardziej przejrzysta, druga też mleko i mało gorzka.
- - z 700ml odzyskałem ok. 500-550ml max
- - pierwsza przepłuczka gorzka, o wiele bardziej, niż przy ciepłej, żółta, ale ciągle wodnista - bez mleka
- - druga przepłuczka - trochę mleka, nie tak jak z ciepłą, bardziej czuć gorzkość.
- - z 700ml odzyskałem 600ml płynu !!
- - Gorzki smak, o wiele,wiele bardziej niż ciepłą wodą, wodnista konsystencja, zółtawy kolor
- - druga przepłuczka - ponownie zółtawo-wodna, gorzka, zupełnie bez mleczno-tłustych elementów
płucząc ziarna maku zimną/chłodną wodą, w 1 płukaniu max 3 minuty, uzyskiwałem najlepszą wydajność, tracąc jedynie 100ml przepłuczki (przy ciepłej gorącej używałem więcej wody 800ml jakoś czując, że może wsiąkać w ziarna). Jednocześnie wydaje się być w wiele bardziej gorzka, niż kiedy płukałem ciepłą/gorącą.
Ale najważniejsze: najbardziej klepie mnie sposób nr. 4 - oprócz najlepszej wydajności, ten właśnie "działa" najlepiej na mnie. I niech sobie teorie itp mówią różne rzeczy, ale przerobiłem i przetestowałem to na sobie (w czasach posuchy, kiedy każde ziarenko się liczy, i raczej nie pora na eksperymenty ;-) ) i IMHO to jest najlepsza metoda.
Wszystko robiłem metodą butelkową (wyciskając przez korek przepłuczkę), nie dodaje żadnego kwasku, bo to nie działało nigdy u mnie i szkoda żołądka. Druga przepłuczka - mniej więcej odzyskuje tyle samo płynu przy każdej metodzie, jednakże przy zimnej/chłodnej jest bardziej gorzkie, nie jest tłustym mlekiem.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Medyczna marihuana dla psów i kotów? Brazylia jest na tak!
Krajowa Agencja Nadzoru Zdrowia w Brazylii podjęła niedawno ważną decyzję o zmianie rozporządzenia SVS/MS 344/1998. Ma to na celu umożliwienie regulacji produktów na bazie medycznej marihuany dla zwierząt przez brazylijskie Ministerstwo Rolnictwa i Hodowli.
Palił marihuanę w sklepie i wyjadał smakołyki. Ekspedientka zamknęła 38-latka i wezwała policję
Policjanci z białostockiej patrolówki zatrzymali 38-latka, który w sklepie jak gdyby nigdy nic, jadł zabrane z półek produkty spożywcze. Część z nich spakował również do plecaka, nie zważając na obsługę sklepu. Miarka się przebrała, kiedy zapalił lufkę z marihuaną. Wtedy ekspedientka zamknęła go w sklepie i powiadomiła policjantów. Dodatkowo w jego kieszeni mundurowi znaleźli narkotyki. Teraz odpowie za swoje sklepowe poczynania i posiadanie narkotyków.
Od dziś fentanyl i marihuana niedostępne w receptomatach
Fentanyl i marihuana są na liście substancji, których nie można kupić poprzez receptomaty. Dziś wchodzi w życie rozporządzenie ministra zdrowia w sprawie środków odurzających i substancji psychotropowych.