...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
j.w
chce tak z pół roku schodzić z dawkami najpierw Depakiny, a po tych paru miesiącach być na jednej tabletce neuroleptyku i w końcu w uj to rzucić ?
Pytanie tylko na ile wzrośnie dopamina podczas tego rzucania i pare miechów po oraz czy aby nie lepiej na sam koniec zostawić sobie Depakinę 500 mg/dobę, na noc ?
To mój pierwszy tak poważny krok, bo 3 poprzednie skończyły się nagłym odstawieniem i powrotem do chemii, dlatego teraz sytuacja jest zagmatwana.
Pojawiają się też głosy, że czwarty raz już mi się nie uda, ale chce spróbować, a do tego muszę się przygotować .

Jak uważacie, kombinacja jakich supli nie pozwoli dopaminie na rozlanie się, że tak to ujmę ?

Prosze o pomoc .
PS. objawy odstawienne zanotowane podczas tych 2 lat to bezsenność, agresja, natłok myśli przy jednak dobrej pamięci.

INFO

Biore 1000 mg depakine dzinnie 500 rano i 500 wieczorem, oraz aryzarela 30 mg wieczorem przez około 8 lat.
w 2008 roku trafiłem do wariatkowa, dostawałem także rispolept.
schizofrenia paranoidalna.
pierwsze odstawienie nieudane początek 2015, drugie odstawienie nieudane początek 2016, a trzecie nieudane.

Golombek.
Dostarczyciel obcych komórek tzw. psychooool
  • 8103 / 907 / 0
I 4 bedzie nie udane.Przy schizofrenii parnoidalnej najczescie bierze sie leki do konca zycia, nie masz duzych dawek leków- bierz je i walcz o normalne zycie, jak zdrowy !!
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.