Mam 4 ziarenka WHITE WIDOW i 5 ziarenek GRAPEFRUIT X NEVILLES HAZE z female seeds chcialbym je posadzic razem mozna tak ?
Pomieszczenie na rozwuj veg posiadam pod stolem oblozonym folia aluminiowa witraczek od lazienki oraz 2 neonowki po 36w philips cool white,ziemie do kielkowania roslin egzotycznych, na poczatek dla roslinek chyba bedzie ?
Drugi pokuj na flo ma 1,8-1,9m wysokosci 3m dlugosci i 2m szerokosci pokoj zaklejam najpierw steropianem (3) potem folia do hydroponiki (bialo-czarna) pod spod tez dalem styropian dwa witraki takie od lazienek jeden wycagajaca drugi wciaga do tego witraczek obrotowy do cyrkulacji .
Posiadam odzywki firmy Tera vega i tera flo, doniczki kwadratowe 9szt po 11litrow kazda.
Lampe HPS 400W Philips son t agro .
Czy to wszytko wystarczy co jeszcze potrzebuje ?
Czy te neonuwki wystarcza pomozcie .
Czy ta lampa wystarczy na 9 roslinek 3x3 doniczki pod ta lampa ?
Jaka technike uprawy powinienem stosowac ?
Czy te dwa preparaty ktore mam na faze veg i flo wystarcza czy jeszcze jakas ?
z gory dzieki kazdemu zyczliwemu.
214170544|1E4EF77DA2D16354A9753E02438BA56E|/
Lub w emule w opcji szukaj wpisz : [DviX - ITA] - Marijuana Growing Top Quality
Posiadam jeszcze Gibberelic Acid - Specjalny Aerozol z nomercy .
Potrzebuje jeszcze jakiejs chemi boosterow itp.. ??
Chlopaki pomozcie jestem w tym temacie swiezy to moj pierwszy raz a juz tyle na to kasy mi poszlo i nie chce tego zmarnowac wiec dzieki za jaka kolwiek pomoc w tych tematach .
Mam 4 ziarenka WHITE WIDOW i 5 ziarenek GRAPEFRUIT X NEVILLES HAZE z female seeds chcialbym je posadzic razem mozna tak ?
Spodziewaj się w wypadku hybrydy haze znacznego przyrostu na wysokość i dłuższego dojrzewania.
Jeśli nie zależy Ci na wyciągnięciu maksymalnych możliwych plonów: a na posiadaniu 2 odmiennych rodzajów materiału. To Czemu nie.
Pomieszczenie na rozwuj veg posiadam pod stolem oblozonym folia aluminiowa witraczek od lazienki oraz 2 neonowki po 36w philips cool white,ziemie do kielkowania roslin egzotycznych, na poczatek dla roslinek chyba bedzie ?
Długie świetlówki lepiej się sprawdza przy ukorzenianiu klonów np.:
Wtedy będziesz mógł nimi oświetlić klony umieszczone bezpośrednio pod nimi.
[ w praktyce : 120 cm na 15-20 cm – to powierzchnia jaka możesz oświetlić takimi rurami – o ile to są 36 w klasyki rurowe: - przy czym przy ukorzenianiu nie potrzeba wiele światła : mogą być daleko dosyć oddalone od roślin – nie zależy wtedy Ci na wzroście a na tym aby klony nie przeszły na kwitnienie : i miały niezbędne minimum światła.
Weg pod 2 takimi świetlówkami uważam za : stratę czasu . Można i sog robić pod klasykami: ale ..
Drugi pokuj na flo ma 1,8-1,9m wysokosci 3m dlugosci i 2m szerokosci pokoj zaklejam najpierw steropianem (3) potem folia do hydroponiki (bialo-czarna) pod spod tez dalem styropian dwa witraki takie od lazienek jeden wycagajaca drugi wciaga do tego witraczek obrotowy do cyrkulacji .
Posiadam odzywki firmy Tera vega i tera flo, doniczki kwadratowe 9szt po 11litrow kazda.
Lampe HPS 400W Philips son t agro .
Dlaczego nie chesz zaczynać uprawy od razu pod HPS ? da się
Czy to wszytko wystarczy co jeszcze potrzebuje ?
Czy te neonuwki wystarcza pomozcie .
Czy ta lampa wystarczy na 9 roslinek 3x3 doniczki pod ta lampa ?
Jaka technike uprawy powinienem stosowac ?
Czy te dwa preparaty ktore mam na faze veg i flo wystarcza czy jeszcze jakas ?
z gory dzieki kazdemu zyczliwemu.
MASTERIO pisze: Moge zamontowac jescze 4 neonowki 32w, czy moge je umiescic po bokach po 2 na kazdym boku czy musza byc na gorze jesli tak to zmieszce tam max 2 razy 32w ale czy to wszytko wystarczy czy jeszcze czegos potrzebuje ?
Imo. Wyrzucasz kase w błoto: nie jest to warte zakupu: [ ale to tylko takie moje zdanie.. ;P]
Potrzebuje jeszcze jakiejs chemi boosterow itp.. ??
Można oczywiste kupić super buda czy inne cuda: zawierające retardanty: .. czy jakieś tam cudne odżywki: ale w praktyce : niemalże to samo: będziesz miał i bez nich.
Niestety nie ma: archiwum: miałbyś porównanie plantacji kolezki gościa: z super budem : super nawozami: super swietlówkami: po 300 pln za sztuke [ jak się te wielkie kompakty nazywają??]
Oraz uprawy dobrego gena : który podobne dosyć efekty osiągał bez żadnych cudów: maja samodziałową lampę: ziemie z ogrodniczego i zwykłe nie cudowne nawozy.
Chlopaki pomozcie jestem w tym temacie swiezy to moj pierwszy raz a juz tyle na to kasy mi poszlo i nie chce tego zmarnowac wiec dzieki za jaka kolwiek pomoc w tych tematach .
Nie lepiej było na początek kupić używana lampę 150 W : zmontować niewielkiego boxa: i nabrać najpierw trochę praktyki ?
Przy tak silnej lampie: na flo: ja bym stawiał nie na femi : a na klony .. i sog lub scrog.
Pozdrawiam.
I Powodzenia.
Wiem ze troche sie napalilem ale chcialem zeby od razu wszytko bylo dopiete na ostatni guzik .
Zastosuje sie do twoich porad mam nadzieje ze mi sie uda .
Jesli ktos cos chcialby do tego wszytkiego dodac zapraszam do wypowiedzi .
I jeszcze raz dzieki dla kolegi Fubar za odpowiedz .
Znalazlem Philipsa, Osram, 4U ktore sa najlepsze a moze jakies inne ?
Czy ma znaczenie barwa swiatla czy licza sie tylko lumeny ?
Jak tak to jaka barwa jest najlepsza albo jaki zestaw barw jest najlepszy ?
Ile i jakich kompaktowek bede potrzebowal na 9 roslinek w czasie veg ?
Lepiej dac wiecej malo watowych czy mniej o wiekszych mocach ?
http://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=3008
http://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=2940
http://halogen.pl/index.php?site=wyswie ... d_inne=460
A nawet jeśli to byk to 2x osram wychodzi taniej od jednej 45 w.
btw: można startować od razu pod lampa HPS : Policz czy taniej wyjdzie zabulić za prad: 430 w son argo: czy za świetlowki i prad który zeżrą.
Nawozy kupilem rok temu na www.hemp.pl ale teraz sa niedostepne .
Jescze ich nie probowalem poniewaz caly swoj sprzet kolekcjonowalem i zbieralem kase na niego przez rok co miesiac kupowalem cos innego do dnia dzisiejszego kolekcjonuje nowe materialy do mojej uprawy.
Chce aby od pierwszego razu mi sie udalo dlatego tak dlugo to trwa .
Brakuje mi jeszcze filtra weglowego ale niedlugo jade na Slowacje a tam jest pelno dobrych growshopow .
A co do nawozu to mam taki :
[ external image ] NPK 14-6-17
[ external image ] NPK 10-9-19
A dzisiaj zamowilem jeszcze to :
[ external image ]
Mam jeszcze pytanie czy taka butla z reduktorem sie nadaje : ???
http://allegro.pl/item89395212_kompletn ... as_pl.html
[ external image ]
A wiecie moze ile trzeba co2 dostraczyc do powietrza w 6m2 ?
Mozna to jakos zmierzyc zawartosc co2 w powietrzu ?
Wiem ze co2 potrzebne jest tylko wtedy gdy jest jasno tylko czy co2 powinno sie powoli ulatniac przez ten czas ?
Jak mozna to regulowac ?
Poziom dwutlenku węgla (CO2) powinien być wysoki, szczególnie podczas fazy kwitnienia. Wzrost będzie przyśpieszony gdy poziom CO2 jest w pobliżu 700 ppm.
Stężenie CO2 w powietrzu Dla rośliny :
300 ppm Powietrze na zewnątrz (outside)
700 ppm Idealny
2000 ppm Pali rośliny
5000 ppm Śmierć
Tylko jak to zmierzyc i dawkowac zeby nie spalic rosliny ?
Czy taki miernik bedzie ?
http://www.label.com.pl/po/rekairmini.html
[ external image ]
Czy lepiej nazbierac kasy i kupic regulator klimatu ?? :
http://www.label.com.pl/po/rek760a.html
[ external image ]
jesli masz urzadzenia ktore bezie kontrolowal ten regulator klimatu
klimatyzacje) to kupuj ;D
CO2 podlaczasz pod timer i ustawiasz 3 razy dziennie na 15 min, tylko w czasie kwitnienia.
pozdr.
WeedTime pisze:
CO2 podlaczasz pod timer i ustawiasz 3 razy dziennie na 15 min, tylko w czasie kwitnienia.
Mam na mysli ta butle z Allegro ? ]http://allegro.pl/item89395212_kompletn ... as_pl.html[/url] .
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.