Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / 1 / 0
Z góry przepraszam ale nie wiem w którym temacie stworzyć post, ten wydał mi się najbardziej odpowiedni.

Szukam substancji która pomoże mi się otworzyć na ludzi, zrelaksować w sytuacjach stresowych jak spotkania rodzinne ponieważ zawsze przy takich okolicznościach mam ściśk w śródku, nie umiem być sobą ani wydusić z siebie słowa mimo ze z obcymi ludźmi nie mam takich problemów, czerwiec zapowiada się ciężko pod tym kątem bo mam sporo takich imprez na których muszę być.

Aktualnie od 6 tygodni przyjmuje:
RHODIOLA ROSEA
Ashwagandha
CORDYCEPS
Korzeń Maca
Kreatyna
Cytrulina
Żeń-szeń syberyjski
Kurkumina + piperyna
Cytryniec Chiński
Kompleks witamin + dodatkowo:
Omega 3
Witamina d3
Magnez 300mg (od dzisiaj)

Dodatkowo dbam o ruch, mam niestresująca pracę odżywiam się zdrowo warzywnie-owocowo-mięśnie

Sporo czytam to forum, rozpisałem sobie różne substancje w stylu nootropów ale dopiero teraz postanowiłem założyć konto.
Na pewno planuje zamówić fenibut, brałem go sporadycznie raz na 2 tygodnie kilka lat temu i efekty były fajne.

I w zasadzie na tym stanęło, rozpisanych mam około 15 pozycji z nootropów których raczej nie będę tutaj wrzucał chyba że kogoś interesuje moja lista.

Potrzebny mi jest środek doraźny, lub działający do 2 tygodni który pomoże mi zniewelować lęki, poprawić small talk i zamienić mnie na jakiś czas w duszę towarzystwa.
Pytanie czy coś takiego istnieje? - nie mówię o narko bo akurat do tego mi daleko

Z góry dziękuje za pomoc, budżet mam bez ograniczeń o ile środek będzie skuteczny.
Czasu mam natomiast mało bo równo za 14 dni pierwsze większe wyzwanie

scalono - łysy

Aniracetam
fenibut
Fenylopiracetam
Kava Kava
L-Teanina L-Teanina
Sulbutiamina

Taki zestaw mam aktualnie w koszyku, raczej nie planuje łączyć tych substancji tylko przetestować przez te kilka dni który działa na mnie najlepiej. To jest trudny temat dla mnie ponieważ wszystkiego uczę się od podstaw studiując to forum i szukając opini

Co byście dodali, co odjęli z koszyka?
  • 507 / 194 / 1
Cóż doraźnie to najlepiej sprawdzą się narkotyki. Jakie? Ketony,amfa,benzo, GABA jeby typ baklo,prega i fenek.
Tylko,że jest to niszcząca droga. Wyjebałbym większość tych supli i skupił się na diecie i ogólnie trybie życia. Suple za ciebie nie zrobią roboty,a ją wspomogą. Wiesz jak kolimator na broni,pomaga,ale jak nie umiesz strzelać to jedynie fajnie wygląda. Fajnie wygląda w porównaniu do twojej listy suplów.
Znajdź przyczynę,zainwestuj w badania krwii które są dostępne od ręki w każdym dużym mieście. Następnie jak zlokalizujesz źródło problemu to możesz spróbować go wyeliminować lub go zaakceptować. Po twoim celu wnioskuję, że chcesz zmienić charakter bo nie podoba ci się twój styl bycia i przeszkadza ci w funkcjonowaniu. Cóż ciężko to będzie zmienić, jeśli naprawdę potrzebujesz pomocy krótkotrwałej na tych paru imprezach to bym się poratował alkoholem bo jest akceptowany przez naszych rodaków. Jeśli jednak nie możesz pozwolić sobie na wypicie to celowałbym na twoim miejscu w pregabaline albo baklofen albo fenibut. Wszystkie sprawdzą się na krótką metę w wspomożeniu twoich lęków i otworzeniu się wśród ludzi,a jednocześnie pociągną cię w dół przez ciężar uzależnienia.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / 1 / 0
@SerioSergio

Własnie nie do końca tak to wygląda, mam fajne życie, fajną pracę, fajną dziewczynę nie miałem problemu wyprowadzić się niedawno w ciemno 300 km od miejsca zamieszkania, nawet pojechać w ciemno bez przygotowania 500 km rowerem nad morze bez przygotowania i hoteli żeby się przetestować

Ćwiczę regularnie od dawna, podoba mi się moja sylwetka i zwracam mocno uwagę na dietę już od dłuższego czasu, nie jem w ogóle przetworzonego jedzenia bo dbam o zdrowie i ta zmiana nie była pod kątem psychicznym

Natomiast pojawiają się u mnie mocne problemy przy spotkaniach rodzinnych i chcałbym jakoś chociaż subtelnie pozbyć się tego lęku i poczuć większy luz i być taki jaki jestem na codzień nawet do obcych ludzi, z tego co udało mi się wyczytać nootropy potrafią tego dokonać.

Wyleczyłem w dużym stopniu fobie społeczną, przestałem się jąkać dużo zmieniłem w swoim życiu, nie umiem się przemóc do spotkań rodzinnych i szukam sposobu na neutralizacje stresu.

alkoholu też nie pije może raz na pół roku, i nie mam raczej problemu z uzależnieniami. Szukam tylko czegoś co może mnie wyboostować na takie konkretne okazje bo jestem pewny że wystarczy się przełamać żeby w przyszłości poszło bardziej gładko, tyle że bez wspomagania nie dam rady
Ostatnio zmieniony 16 maja 2024 przez Emarel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1298 / 258 / 0
no fenibut Ci pomoże, ale uzależnia, wybrałbym go w ostateczności
oczywiście trzeba będzie dołożyć po jakimś czasie bo w trakcie spotkania może kończyć się działanie

najpierwiej bym spróbował kavę, fenylopiracetam i sulbutiamine, może będziesz szybciej zbierał myśli i tak się nie stresował

ale ciekawy opis twój ogólnie jest, te twarze będą Ci przypominać czasy w których się jąkałeś?
źle wtedy było?
  • 0 / 1 / 0
@Hubi

Jąkałem się na tyle że nie umiałem powiedzieć dzień dobry w sklepie, całe dorastanie spędziłem sam, później po szkole sam mieszkałem bez kontaktu z ludźmi i musiałem jakoś wyjść na prostą przełamując sie powoli. Tak sobie tłumaczę bo inaczej nie umiem wyjaśnić skąd mogę mieć lęki akurat przed ludźmi których znam od dzieciństwa z tych gorszych czasów. Teraz jestem inną osobą, przy nich mam wrażenie ze nie
  • 1298 / 258 / 0
@Emarel
lęki mogą się brać bo twój młody ty czuje odrzucenie
chcesz go wymazać z pamięci a to wbrew pozorom jemu zawdzięczasz motywację
ogólnie to gratuluję, że udało Ci się to wszystko osiągnąć mając nieakceptowanego dzieciaka w sobie,

ja bym wziął te trzy nootropy i nie przykrywał tej sytuacji fenibutem (mimo, że ja też nieraz, niedwa oczywiście brałem leki przeciwlękowe %-D hipokryzjon)
z drugiej strony jak weźmiesz tylko na spotkanie to nic się nie stanie,
  • 0 / 1 / 0
@Hubi Ja tego nie planuje brać na stałe, te ziołkowe mi wystarczają tylko własnie na takie sytuacja raz na kilka tygodni.

Planuje zamówić z tego cut - źródło /łysy, a z tego co czytałem dużo ludzi odradza więc prawdpodobnie będzie dosyć słabe w działaniu. Za ten komplet który podałem wyżej wyszło mi 400 zł z tego co wyczytałem i pamiętam wszystkie mają działania doraźne, to prawdpodobnie zamówię wszystkie przetestuje co na mnie działa najlepiej i na tym środku się skupię. Raczej uzależnienia się nie boję od fenibutu bo bardzo rzadko mam sytuacje stresowe żebym go musiał stosować
  • 0 / / 0
Polecam przetestować połączenie L-teaniny z Kava Kava i Aniracetamem escape road Pamiętaj, aby zacząć od małej dawki i monitorować reakcję. Pamiętaj, że każdy reaguje inaczej, dlatego ważne jest, aby dostosować dawkowanie do swoich potrzeb.
  • 365 / 103 / 0
A ja zamiast substancji poleciłabym Ci cwiczenia oddechowe. Wydaje się to niewiarygodne ale umiejętność odpowiedniego oddychania potrafi zdziałać cuda jeśli chodzi o stres , lęk czy ogólne napięcie. Nawet ataki panikin potrafi zniwelować. Poza tym odczuwanie tych emocji bo nazwijmy to po imieniu - to są emocje lęk , niepokój etc - też są dobre i potrzebne bo informują Cie to tym ,że jest coś co Ci nie odpowiada i temu należałoby się przyjrzeć. Więc poza doraznym zabiciem emocji dobrze byłoby znaleźć przyczynę. Dlaczego spotkania rodzinne są dla Ciebie nieprzyjemne ? Może jest tam ktoś kogo nie lubisz, boisz się go czy co tam Ci nie pasuje. Może musisz pocałować w policzek ciotkę, która śmierdzi naftalina.? Albo rodzina zadaje Ci niewygodne pytania ? Nie wiem co tam się dzieje ale przyjrzyj się temu i pamiętaj, że nie musisz robić czy mówić rzeczy ,które Ci nie pasują. Jesteś dorosły i powinieneś umieć stawiać granice .

A jeśli chodzi o nootropy to wiele z nich jest też stymulująca i może spotęgować nieprzyjemnie uczucia . Warto żebyś o tym pamiętał, jeśli chcesz je zażywać.
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.