Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 545 / 8 / 0
Pod podłogą na strychu ? Szczury, myszy, koty = toksoplazmoza. Dobrze to wygotowałeś ?
Luk.low@interia.pl
  • 761 / 11 / 0
Panie, Ja jestem dziecko wsi, od małego się w błocie taplałem, a w chowanego bawiłem się w kanałach ściekowych popegeerowskich obór, mi tam żadna plazmoza nie straszna ;-)
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 1130 / 48 / 0
Polowa spoleczenstwa ma toksoplazmoze nie zdajac sobie z tego sprawy. Wystarczy regularny kontakt z byle kotem. Wirus ten, choroba czy co to w ogole kurwa jest, jest grozny tylko dla osob chorych na AIDS. Bylo w Housie kiedys i znany przypadek z Trainspotting :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.