Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
@opalonyben O kurwa, miałem taką cobrę jak na pierwszym zdjęciu, niestety poszła w śmietnik. Jak masz podobny rozmiar, to miłych blackoutów. Ja już myślę o kolejnym dzbanie, bo blanty to jednak jeszcze gorzej orają gardziel i jebie na kwadracie szlugami.

@jezus_chytrus A co złego w siteczkach, upierdliwe? Ja często stosowałem podkład z tytoniu, a na to wsad właściwy. Wtedy komety nie marnują materiału, ale i tak woda do wymiany po kilku razach.
Miałem też cybuch ze zwężką, ale ta mała przelotka się strasznie szybko zatyka, jeszcze więcej roboty z czyszczeniem. Są też chyba takie cybany z wbudowanym szklanym sitem, ale chyba analogicznie - smoła szybko zasklepia dziurki.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 5774 / 1182 / 43
Lodowe bongo.
Te wypustki w środku są na kostki lodu.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 12463 / 2421 / 0
Przez jakiś czas stosowałem taki patent, że do szklanego cybucha wkładałem metalowy, od innego bonga z sitkiem takim elastycznym z kiosku. Ale te sitka trzeba często wymieniać więc kupiłem takie sitko z rączką, którą odpiłowałem, a samo sitko pozaginałem tak, że wystarczy wrzucić i trzyma się w miarę poziomo, choć pod małym kątem, ale to nie przeszkadza. W tym są duże dziurki i wszystko lepiej śmiga.

Ja myję po każdym użyciu, bo zwyczajnie nie cierpię zapachu, którym wali bongo po zapaleniu. Musiałbym je na balkonie trzymać.
  • 193 / 28 / 0
ja w swoim obecnie mam wklad z folii amelinowej + na to sitko z puszki po piwie, calkiem dobrze sie sprawdza ale jutro ide po normalne sitka.

ktos ma jakis patent na te sitka? kupilem z 2 roznych firm to co wloze do bongo sitko to wyskakuje, probowalem docinac i bylo to samo, nie chce to siedziec sztywno.
dawka czyni truciznę
  • 12463 / 2421 / 0
Te "druciane"? One na szkle nie będą się trzymać, bo nie mają na czym - tylko na gwintowanym cybuchu. Spróbuj mojego sposobu z sitkiem "z rączką". Ja ją odpiłowałem, bo albo to nie do takiego cybucha, albo ja nie znalazłem sposobu, żeby założyć z rączką.
  • 327 / 68 / 0
[ external image ]
Wszystko legit co do pierwszych 3 (żyje w uk)
czas zwolnić
  • 233 / 99 / 0
@opalonyben skoro już kupiłeś takie bonio, to teraz zamiast kombinować i się denerwować dołóż jeszcze 50zł i dokup sobie normalną rurkę do bonga taką która w miejscu cybucha ma szlif żeński na 14.5mm(na moje oko szlif w tym bongu też ma 14,5mm) i do tego jakiś fajny cybuch który będzie Ci odpowiadał na wielkość.
What you smoking?
  • 193 / 28 / 0
narazie to detox znowu ... spalilem dzis z 1g z tego bonio i wypilem cwiartke i slabo
dawka czyni truciznę
  • 12463 / 2421 / 0
Można jeszcze kupić szklane "sitko", które na pewno nie "produkuje" żadnych syfów - coś w tym stylu (obrazek). Cena aktualnie to niecałe 3 zł więc spokojnie można na zapas zamówić kilka, choć pewnie 1 wystarczy, bo to łatwe w czyszczeniu - wystarczy wrzucić do IPA i 90% smaru zejdzie sama.
Kiedyś na szybkości w sumie to sam wpadłem na podobny pomysł, tylko zamiast szkła, zrobiłem takiego "zawijańca" w kształcie kulo podobnym z drutu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.