Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 761 / 13 / 0
Ogólnie miałem to w dupie, ale teraz jest zaczyna mi to przeszkadzać. Ogólnie od ćpania mam podkrążone gały, wory, sine powieki etc. Znacie jakieś triki, aby trochę to wyblec? Pudry nie wchodzą w rachube.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 3 / 0
No wlasnie, tez chcialem zalozyc watek o tym. Jaralem codziennie 7 lat do tego inne dragi, nie dosc ze na kacikach oczu mam czerwone to jeszcze galy niezle podkrazone. Juz jakies 5 dni wogole nic nie pale nic nie zarzucam, czy to przejdzie?
  • 1450 / 18 / 0
Też mnie to interesuje. Chyba to jest trwała 'blizna' spożywania używek. Oczywiście zakładajac, że nie jest to objaw żadnej choroby. Niby reklamują kremy do twarzy NIVEA for men, ale nie wiem czy warto w to inwestować. Ciekawe czemu robią się taki wory, podkrążone gały. Od kompa rozumiem, ale, że od ćpania?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 357 / 2 / 0
Ja was zaskocze, bo podkrążone oczy to cecha dziedziczna. Ja mam, moja mama ma i moja siostra ma. Coś tam słyszałem, ze worki można masować złota obraczka i podobno to pomaga, ale moim zdaniem to Urban legend.
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 44 / 1 / 0
może trzeba czesciej polewac % :D
twarz napuchnie i zaróżowieje to nie będzie sińców pod oczami :*)
  • 53 / / 0
Niedobór witamin często prowadzi do tego więc może jakaś mała suplementacja podczas brania ? :P
No i fakt jak ktoś już powiedział, to także sprawa genetyki, wtedy raczej nic z tym nie zrobisz.
  • 286 / 3 / 0
Po opiat typu morfina heroina opium jest to typowy objaw używania .

Jeśli odtrujesz sie to po miesiącu twoja buzia bedzie nowa i śliczna znikną sińce ... Powaga!!!!
__
http://en.wikipedia.org/wiki/Morphine
  • 46 / / 0
Gorzej jak ktos tak od dziecka ma :)
  • 257 / 11 / 0
1. Odstawić co sie bierze, skóra właśnie wroci do normy po miesiącu dwóch, po detoxie i rzucenie fajkę było o niebo lepiej ale.właśnie po długim czasie :-D
2. Ogólnie oczy podsinione swedzace, alergia albo jaranie to krople swietlikowe, masc pod oczy chyba też jest, nie sprawdzalam
3. Iść do drogerii i zapytać o cienie maskujące since pod oczami. Zapytać mamy panny koleżanki o to samo. Są na bank. Ja akurat używam podkładu matowiacego w odcieniu skóry wokół oczu. I tyle bo więcej się nie maluje. Ale to ja;-)
4. Sprawdzić robiąc badania na wątrobę nerki czy ok bo często takie since są oznaką chorb nerek i wątroby razem z innymi objawami
5. Jak masz od małego.i rodzinnie to tylko maskowanie chyba zostaje:-)
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 462 / 7 / 0
Pracuję w warunkach hardkorowej klimatyzacji i sporo osób ma tam oczy podkrążone/anemicznie sine, włącznie ze mną (ale bez hardkorów w moim wydaniu). Lekarz, co prawda Pakiś (oni mają wyjebane na wszystko), stwierdził, że to normalne. Wcześniej nie miałem takich oczu poza umiarkowanym dzieciństwem (plus mam bardzo jasną karnację). Przez ciężkie jebanie w ujowych warunkach wróciło mi to, mimo że śpię, jem i sumplementuję bardzo właściwie. Szczególnie (h)indianie mają oczy zajebane jak Gołota po masażu pięściami lub przeciętny hajpowy przećpaniec, imo to raczej nieprzystosowanie do niskiej temperatury +wysiłek. Ćpać jeszcze więcej, śmiało :finger:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).