Z objawów fizycznych: mocne osłabienie organizmu, sranie i rzyganie, obfite pocenie, zanik apetytu. Na tle psychicznym: totalny rozpiiździel w bani, wahania nastroju, niemożność skupienia, problemy z zasypianiem, lęki, paranoje i sroga depresja.
A najgorsze z tego wszystkiego jest to, że zioło do czasu naprawienia tolerki (czyli bardzo długo) nie działa jak powinno
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
nie dalo sie spac, bo wszystko bolalo najbardziej zoladek, nie dalo sie jesc bo od razu wymioty + brak apetytu, odwodnienie totalne przez to, ze to czego sie napilem to wydalalem od razu do czasu az nauczylem sie pic mikro lyczkami. dreszcze potezne, poszedlem nawet do lekarza, ale nie chcieli mi dac zadnego opio zeby zalagodzic zjazd tylko dali naltrekson czy cos takiego (chuje) jak wzialem ta tabletke to jeszcze gorzej bylo. a ja chcialem plastry transtec zeby przezyc ten stan. ale dalem rade solo xd wiadomo odstawilem cold turkey z dnia na dzien przestalem brac
Chociaż wydaje mi się, że w tym świecie pełnym kłamstwa
Często najgłupszym wyborem okazuje się prawda
To prawda, nie lubię tej nagiej suki
Miała nas wyzwolić, a teraz każdy może ją kupić
nie poletzam, dr.traphouse
Najgorszy zjazd za, to nie porównywalnie miałem po kryształem. Chuj w te objawy po opio. Czułem się jak śmieć miałem ochotę sobie rozjebał łeb. Najgorszy skręt, tylko psychiczny, naszczescie już nie tykam ścierwa.
Dokładnie tak - to że nie zdechniemy od objawów opio skręta jest najgorsze. Dlaczego?
Po benzo lub GBLu w skrajnych przypadkach nagłe odstawienie jest groźne dla życia i kiedy nie dajemy już sobie rady to zawsze mamy szansę otrzymać pomoc, możemy udać się do najbliższego szpitala i tam złagodzą nasze męki, nie ze współczucia, bynajmniej, lecz zwykłego strachu czy może zaraz dostaniemy ataku padaczki albo innego wylewu. Zawsze jest to światełko nadziei, awaryjne koło ratunkowe. A po opio? Jeżeli po kilku latach ciągu na 100mg metadonu zabraknie towaru, nie ważne jak niewyobrażalne były by twoje cierpienia to wiesz że nikt ci nie pomoże. W szpitalu będą mieć wyjebane bo przecież nie umrzesz, dostaniesz co najwyżej 100mg tramadolu albo jednorazowo miligram bupry. Trzeba było nie ćpać śmieciu.
Świadomość tego że nie ma nadziei, nie ma ratunku bez względu na to jak źle by z nami nie było jest przygnębiająca. Skręt gorszy jest niż wojna, do wojny człowiek w końcu się przyzwyczaja, do skręta nie, bez względu czy to nasz pierwszy, dziesiąty czy setny.
https://keys.openpgp.org/search?q=tigerade76%40gmail.com
17 maja 2024neurotoXXXsick pisze: Skręta po opio jeszcze się nie dorobiłem, ale odstawka cold turkey syntetycznych kanna po grubym ciągu to była niemalże porównywalna katorga.
15 września 2024Fiox pisze: Moim zdaniem najgorszy skręt jest po opio.
15 września 2024Fiox pisze: Skręt gorszy jest niż wojna, do wojny człowiek w końcu się przyzwyczaja, do skręta nie, bez względu czy to nasz pierwszy, dziesiąty czy setny.
Majaczenie, delirium, drgawki, halucynacje, psychozy, przyśpieszone bicie serca, ciśnienie etc.
Lekarze nie dali rady go odratować.
To była agonia.
15 września 2024Fiox pisze: Że bez względu na to jak absurdalnie ciężkie do zniesienia mogą być objawy abstynencyjne po opio, nie stanowią one bezpośredniego zagrożenia życia...
Dokładnie tak - to że nie zdechniemy od objawów opio skręta jest najgorsze. Dlaczego?
Po benzo lub GBLu w skrajnych przypadkach nagłe odstawienie jest groźne dla życia i kiedy nie dajemy już sobie rady to zawsze mamy szansę otrzymać pomoc, możemy udać się do najbliższego szpitala i tam złagodzą nasze męki, nie ze współczucia, bynajmniej, lecz zwykłego strachu czy może zaraz dostaniemy ataku padaczki albo innego wylewu. Zawsze jest to światełko nadziei, awaryjne koło ratunkowe. A po opio? Jeżeli po kilku latach ciągu na 100mg metadonu zabraknie towaru, nie ważne jak niewyobrażalne były by twoje cierpienia to wiesz że nikt ci nie pomoże. W szpitalu będą mieć wyjebane bo przecież nie umrzesz, dostaniesz co najwyżej 100mg tramadolu albo jednorazowo miligram bupry. Trzeba było nie ćpać śmieciu.
Świadomość tego że nie ma nadziei, nie ma ratunku bez względu na to jak źle by z nami nie było jest przygnębiająca. Skręt gorszy jest niż wojna, do wojny człowiek w końcu się przyzwyczaja, do skręta nie, bez względu czy to nasz pierwszy, dziesiąty czy setny.
Zazywajac opio sztucznie obniżasz ciśnienie i tętno- odstawiajac je serce doznaje swego rodzaju szoku - pracuje nie równo, ciśnienie skacze ,tachykardie jest to bardzo niebezpieczne . Krew która nie odplywa prawidłowo z przedsionków, może utworzyć skrzep, który może zablokować którąś z tętnic i .... zawal ,udar, zakrzepica etc to po 1 . Po 2 jeśli na ciągu opioidowym się zaniedbasz ( a tak jest bardzo często) ,jesteś odwodniony, niedożywiony. Jak wiadomo na skręcie są ultra biegunki kilkudniowe, a nawet powyżej tygodnia . Te biegunki doprowadzają do jeszcze większego odwodnienia i jeśli na skręcie się nie nawadniasz i nie jesz (a tak jest bardzo często ) to prowadzi to do kwasicy, zaburzen gospodarki wodno-elektrolitowej, oligurii, itd a to powoduje zaburzenia układu krążenia (np jak wspomniałam wyżej) ,omdlenia, zaburzenia pracy nerek etc .Jest jeszcze więcej czynników, które mogą być zagrożeniem zdrowia i życia jeśli chodzi o skręty. A w szpitalu pomoc możesz dostać i dostaniesz. I są leki ,które znoszą objawy skręta i nie muszą być to inne opioidy .
Jeszcze raz powtarzam - NIE MASZ POJĘCIA O CZYM MOWISZ. Doczytaj proszę choć trochę zanim następnym razem wysnujesz tego typu teorie....
benzo i ten koszmar w głowie..
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/psychodeliki-medytacja-wplyw_0.jpg)
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania
Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/168-123636.jpg)
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić
„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.