Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4301 / 698 / 2117
@mj2086 dobre wybory to mamy na granicy naszej Polski - w Niemczech. Jak mam okazję, to po dobre Niemieckie piwa z Niemieckich półek lubię wybrać się do Schwedt, bo tam mam rzut beretem. Żeby było śmieszniej, czasem niektóre produkty można kupić taniej niż w Polsce.

No i nie ulega wątpliwości, że jest tam większy wybór piw. Schwedt może samo z siebie nie jest jakimś wielkim miastem, ale sporo rzeczy można znaleźć.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 307 / 53 / 3
@deadmau5 nawet rowerkiem można podjechać. Tylko nie wiem gdzie najbliżej do sklepu, Löcknitz? W Blankensee chyba nie ma.
  • 4301 / 698 / 2117
Nie wiem jak sytuacja w Locknitz, bo tam ogólnie sklepów jest mało. To nie miasto, a bardziej miasteczko, a na upartego nazwałbym to "większa wioska". Pewnie jakieś sklepy by się znalazły, ale tam nigdy nie robiłem zakupów. Jest chyba jeden większy sklep Niemiecki tam, ale ciężko stwierdzić.

W Blankensee nie. Ale jeżeli mogę Ci coś polecić, to w okresie letnim jest tam jeden facet, który "otwiera" spelunę/miejsce i sprzedaje piwa. Sprzedaje je w zajebiście wielkich kuflach, tych mniejszych oczywiście też -- niektóre robi sam. Polecam, płatność w euro. W załączniku zaznaczyłem Ci miejsce.

Warto wspierać lokalnych przedsiębiorców, a gość ma dobrej jakości te piwa. Gada łamanym Polskim, ale idzie się dogadać. Jak masz możliwość, zachęcam do odwiedzenia. Aktualny okres chyba nie sprzyja temu, bo za oknem w Szczecinie ostatnio niż i opady deszczu, ale jeszcze w piździerniku myślę, że nie raz będzie 20+ i otworzy tą miejscówkę.

g1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1 / / 0
W löcknitz jest taki supermarkecik Nahkauf, kiedyś mieli dobry wybór całkiem, oprócz tego jest Netto.

Z piw do polecenia mam (prawie) wszystkie belgijskie. Zakres można znaleźć od słabych do nawet 12%, przeróżne butelki, piany, jak kto lubi. Tyle że trzeba najpierw znaleźć taki sklep gdzie się kupi belgijskie piwo, najlepiej jest zwyczajnie pójść do dobrego baru w brukseli czy tam Antwerpii.
  • 23 / 2 / 0
Mnie zasmakowało ostatnio bezalkoholowe piwo Lech smoczy owoc i coś tam jeszcze owocowe pyszne.
Uwaga! Użytkownik kosmita89 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 307 / 53 / 3
Ostatnio po dłuższej przerwie wypiłem sobie jedną coronę zwykłą. Wcześniej zdarzało mi się pić trochę zero i przywykłem do jego smaku. Mówiąc szczerze, corona zero smakuje mi bardziej niż wersja alkoholowa. Chociaż zwykła też jest delikatna i to w niej lubię. Kiedyś wypiłem jakieś ciemne około 6% w Niemczech i mi tak nie smakowało, że od tego czasu mam awersję do mocniejszych piw (może niesłusznie, bo próbowałem go jak miałem gdzieś 12/13 lat i jak wiadomo gusty się zmieniają) i gustuję w lekkich. Do corony też mam jakieś pozytywne skojarzenia, może kwestia ceny, promowania itp. Jak już @kosmita89 napisał o Lechach bezalkoholowych to najbardziej lubię limonka-mięta. To jest smak i jakie wspomnienia
  • 12451 / 2421 / 0
Są też lekkie ciemna piwa, jak np niemieckie Shwarzbier'y, za którymi szaleję (choć to bardzo prosty styl). Ikona to Köstritzer Schwarzbier.
To samo tyczy się dry / coffe / outmeal stoutów - zwykle 4-6% alk.
  • 1455 / 592 / 0
Ja dalej nie znosze ciemnych piw wyjatkiem jest litovel cytrynowy . Ciezkie , gorzkie i zle wchodza generalnie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 307 / 53 / 3
01 listopada 2024jezus_chytrus pisze:
Są też lekkie ciemna piwa, jak np niemieckie Shwarzbier'y, za którymi szaleję (choć to bardzo prosty styl). Ikona to Köstritzer Schwarzbier.
To samo tyczy się dry / coffe / outmeal stoutów - zwykle 4-6% alk.
A mógłbyś rozwinąć te Schwarzbier'y? Mi się ciemne zawsze kojarzyło z ciężkim. Ciekawa sprawa. Dostępne w PL czy trzeba jechać do Niemiec? Akurat to nie byłby problem, ale wygodniej zawsze w kraju kupić.
  • 12451 / 2421 / 0
Na Schwarzbier'y mówi się ciemny pils. W założeniu ma być podobne do pilsa w kwestii treściwości, bo 100% smaku nie da się uzyskać z uwagi na ciemne słody, które zawsze smakują inaczej.
To raczej wytrawne piwo i lekko się pije. Nie ma absolutnie żadnego uczucia, że "zatyka", jak np portery bałtyckie. Szkoda, że u nas praktycznie ich nie ma (w marketach). Ja dorwałem raz w Lidlu za śmieszne pieniądze przy okazji "tygodnia niemieckiego". Teraz niestety już tego nie robią, a szkoda. Później widziałem jeszcze gdzieś, ale cena była absurdalnie wysoka (bodaj 12 zł, gdzie w Lidlu kosztowało 4zł).
W Niemczech kupisz w każdym sklepie po taniości. Jeśli masz w okolicy dobry sklep z piwami (specjalistyczny), to możesz zapytać - powinni coś mieć. Albo jeśli masz fart, to w jakimś markecie. Butelka z czarną etykietą zamykana tzw. krachlą (ten "mechaniczny" korek).

Są też podobne style, jak np Dunkel, ale nieco słodsze. Mi mega odpowiada właśnie ta wytrawność.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.