Zablokowany
  • 6 / / 0
Na samym początku witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum ale zaznaczam ze przeglądam je od dłuższego czasu i jak dla mnie to najlepsze forum w polsce.(trzeba się troche podlizać:)).

Jako początkujacy , postanowiłem że zanim o cokolwiek zapytam użyje opcji szukaj. I tak powstała lista pytań na które odpowiedzi znaleśc nie mogłem.

aha jeszcze troche o moim boxie:)

Wymiary: 34x50x140cm.
Oświetlenie: 4 x świetlówka energooszczędna philips 23W, po 1500l każda. Razem 6000l.
Wentylacja: Jeden wiatraczek wydmuchyjący od kompa firmy pentagram, niestety niewiem jaką ma wydajność. Do tego wlot pasywny.
Temp w boxie 28 stopni. Wilgotność na hydromierzu 40%- troche chyba mało.
Ściany pomalowane białą farbą.

Na dzień dzisiejszy w boxie rosną (troche ponad tydzień) :
-2 x lowryder
-1 white widow
-1 passion#1

Teraz czas na pytania.

1. Jakie problemy może mi przysporzyć passion#1 jako odmiana out uprawiana w boxie a może lepiej od razu wysadzić ją na out? Z tym że niemam za bardzo jak , może balkonik?
2. Gdzie zakupić hps-a 100W, nigdzie nie moge znaleśc a jak już to drogo- 250zł.
3. Czy jajka mogą mi zapylić drugą roślinę jak są jeszcze małe? A właściwie czy można troche dłużej poczekać z wywaleniem ich z boxa ,żeby być pewnym co do płci. Jaki jest ostatni dzwonek zeby je wywalić bez zapylenia.
4. Jeśli dałbym męskie na balkon od południa , to nie zapylą mi tych w boxie? Jak przeprowadzić takie "kontrolowane zapylenie"?
5.Po jakim czasie stosujemy pierwsze nawozy na weg. Po jakim czasie można rozpocząć trening fim,lst (nie na lowraderach oczywiście:P)
6. Jakie doniczki pod wdowe ? Wiem ze pod lowrydery ok 5l.
7. Czy jeśli miałem kilka wpadek ze światłem zanim kupiłem programator, wpadek takich jak . zgaszenie światła na godz. , albo na początku miałem fotoperiod 24/0 później jeden dzień 12/12 a teraz już od tygodnia 18/6. Czy jest możliwe że sie już "shermiła" - ciężkie słowo :>

dobra wystarczy bo nikomu się nie będzie chciało tyle czytać :) jak mi sie cos przypomni to napisze.

przepraszam że tego tak dużo ale wiecie jakie są początki.Naprawde wielkie dzięki za każdą odpowiedź.
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
2. to 150 ale tez bedzie ok i spiesz sie bo malo zostalo
http://www.allegro.pl/item347637040_lam ... nalna.html

albo tu setka
http://www.allegro.pl/item347637611_lam ... _sztu.html

3. nie jaja musza byc dojrzale i popekac zeby wywalic pylek, no z 3 tyg napewno mozesz poczekac i juz bedziesz pewny czy to facet czy babka

4. jezeli odizolujesz meskie to nie zapyla, zapylenie robisz prosto: zbierasz pylek na kartke idziesz do babki i np. pedzelkiem rozprowadzasz pylek po topku albo zdmuchujesz :) jak nie chcesz zapylac calej rosliny to calosc przykryj szczelnie folia (tzn zenska rosline) a na wierzchu zostaw topka ktorego chcesz zapylac

5. ja stosuje po 3 tygodniu wega czasami mozesz zrobic to szybciej po 10-12 dniach ale pamietaj o mniejszej dawce

lst stosuj jak juz sie bedzue oplacalo tzn odslaniaj odnogi zeby mialy wiecej swiatla
fim tak po 4-5 pietrze lisci

6. zalezy czy chcesz dac mozliwosc roslinie zeby rosla wieksza generalna zasada galon na miesiac zycia 1galon = 3.8litra , zastosuj 12-20l i bedzie ok tzn jak dasz mniejsza tez bedzie dobrze tylko roslina mniej urosnie

7. tak moga sie shermic szczegolnie odmiany femi
  • 46 / / 0
Nieprzeczytany post autor: chlebo »
1. a tą passion#1 będziesz chciał dać na out?? czy cały czas ma rosnąć w boxie ??
Współczuje ludziom, którzy wstają rano i przez cały dzień będą czuć się tak samo.
  • 522 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: PrezesSkt »
Zapodaj kilka fotek.
Oddam GRZYBY w dobre ręce!!!!! (W następnym sezonie)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
dobra wszystko pieknie ale do tej szafy trzeba dorzucic jeszcze 3 swietlowki
albo zamienic oswietlenie na hpsa 150
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Na samym początku witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum ale zaznaczam ze przeglądam je od dłuższego czasu i jak dla mnie to najlepsze forum w polsce.
widać, że nie przejżałeś knajpy :-p
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 6 / / 0
narazie niemam aparatu a chętnie bym wrzucił jakieś foty.

dobra wszystko pieknie ale do tej szafy trzeba dorzucic jeszcze 3 swietlowki
albo zamienic oswietlenie na hpsa 15
wydaje mi się ze jak na taką powierzchnię - 0,15m2 - nie ma tragedi- poza tym rośliny sie nie wyciągają. a tak jak pisałem na flo chce hpsa 100W tylko z tego co wiem to odradza się kupna na allegro bo w większości to shit. Ale może to się opłaca? Niech ktoś się wypowie na ten temat.
widać, że nie przejżałeś knajpy

no fakt na knajpie jest "kilku" czubów.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
wdg mnie kupno hpsa 100w to strata hajsu lepiej odrazu 150 kupic bo jest bardziej dostepny a allegro to faktycznie omijalbym szerokim lukiem w sklepie calego skompletujesz za max 150zł
  • 6 / / 0
Darksouled pisze:
wdg mnie kupno hpsa 100w to strata hajsu lepiej odrazu 150 kupic bo jest bardziej dostepny a allegro to faktycznie omijalbym szerokim lukiem w sklepie calego skompletujesz za max 150zł
w jakim sklepie? przełaziłem całe miasto - kraków i praktycznie w każdym sklepie cena to ok 250zł i więcej.
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
ja kupowalem na luxmarket.pl, zadnych problemow i ceny w miare spoko, na allegro tez kupowalem z powodzeniem

zerknij to: balasty masz tam 150W za 115.90 PLN

http://luxmarket.pl/k/układy%20zapłonow ... lasty)/299

do tego potrzebujesz zrodlo swiatla moze byc na przyklad: Lampa sodowa NAV T 150W 53.68 PLN z tego samego sklepu

http://luxmarket.pl/k/lampy%20sodowe%20(HPS)/126

do tego pewnie jakies kable i oprawke E40 ale to juz drobne

Przeszukaj internet pewnie znajdziesz cos tanszego

znalazlem cos takiego na allegro:

http://www.allegro.pl/item343997665_zes ... iatlo.html

do tego zrodlo swiatla i troche kabelkow, wyniesie Cie to ok 150 zl
Zablokowany
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.