Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
  • 1482 / 382 / 13
Gruszecznik (ang. perry) lub też cydr gruszkowy to popularny w krajach anglosaskich napój alkoholowy. Jest to siostrzana wersja tradycyjnego cydru, tylko jak sama nazwa sugeruje - owocami wiodącymi podczas fermentacji są w tym przypadku gruszki.

Czy ktoś z was miał kiedyś przyjemność próbować? Być może ktoś z was robił swój? Jestem przekonany, że niejedna osoba która pomieszkiwała przez chwilę na wyspach UK mogła mieć styczność z kultowym Lambrini: słodki i gazowany, coś jak piccolo z procentami, obowiązkowy na domówkach ale raczej afterach. Z powodu walorów estetycznych butelki ochoczo ubóstwiany przez żeńską część towarzystwa.

Mnie bardzo smakuje, wbrew obiegowej opinii iż nie jest za bardzo męskim trunkiem %-D Według mnie znacząco różni się od tradycyjnych ruskich szampanów. Fajna alternatywa do piwa smakowego, aczkolwiek niepozbawiona wad: cukru trochę jest nwm czy pójdzie w cycki :korposzczur: Również, jak w przypadku standardowego cydru zawiera więcej szkodliwych siarczanów w stosunku do innych alkoholi rekreacyjnych. Mimo wszystko polecam.

Zachęcam do dyskutowania. Pic rel :wino:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Newsy
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.