23 kwietnia 2018Rafiuk5 pisze: drgawek po SSRI
04 czerwca 2018wnc1964 pisze: Pernazyna według mojej psychiatry częściej jest zapisywana na zaburzenia lękowe niż na psychozy w tym schizofreniczne.
powoduje wkurwiajacy przymus poruszania, trzeba dobierac perfekcyjne ułozenie, a i tak bedzie cały czas cos niepasować no to trzeba zmienic ulozenie hehe lipne to.
kwetiapina 50mg to bedzie odpowiednik 200mg perazyny? w sumie pewne ze 100 kwety to 200 perki.
05 czerwca 2018Thermoc pisze: to nie jest srodek na sen w zasadzie to wogole nie zamula, a jak juz to w stopniu bardzo nieznacznym.
05 czerwca 2018Thermoc pisze: powoduje wkurwiajacy przymus poruszania, trzeba dobierac perfekcyjne ułozenie, a i tak bedzie cały czas cos niepasować no to trzeba zmienic ulozenie hehe lipne to.
nie ma to jak chlor
Pernazyna nadaje się na lekkie zaburzenia lękowe, pomimo że to neuroleptyk starej generacji ma mniej skutków ubocznych, niż klasyczne neuroleptyki.
od benzo jestem uzalezniony jbc mam kilka rodzajow
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.