Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 410 / 23 / 0
nie no jasne, eso. w koncu kazdy lek dziala na kazdego inaczej. ja w sumie na kazdym serotoninowcu (a troche tego bralem - SSRI i TLPD) mialem w roznym stopniu uszczerbek na sprawnosci seksualnej, ale na paro to jest najbardziej odczuwalne (nic dziwnego, w koncu to najsilniejszy SSRI). dopoki trwalem w depresji to mnie to w sumie walilo, ale jak teraz sie czlowiek troche ogarnal to chcialby na powrot sobie zaczac uzywac :-p

na czwartek ustawiam sie z psychiatra i sprobuje wytargowac bupropion. Sprawy seksu to raz, ale tak sobie teraz pomyslalem ze jednak dopadla mnie troche taka serotoninowa zamulka - nizsza motywacja i te sprawy. bupro moglby mi dac takiego solidnego noradrenalinowego kopa. Do tego - tak mysle - nie-SSRI-owy trazodon - dziala na serotonine i nie szkodzi na libido. Ku*wa znowu wejde do psychiatry jak do marketu - to to i jeszcze to %-D

Z paroksetyna rozstane sie po prawie 9 miesiacach bez zalu, bo na mnie wcale nie dziala lepiej niz taki citalopram. No ale dla kazdego cos innego..
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 5 / 0
Podzielam zdanie eso na każdego paroksetyna działa inwidualnie i powoduje różne skutki uboczne. Ale po czasie większość z nich zanika lub maleje, tak samo z erekcją, po paru miechach na paro nie mam żadnych problemów, jedynie bywały na początku. Baa jest nawet lepiej bo tak szybko nie kończe i można dłużej się bawić : D
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 460 / 3 / 0
Ja odstawiłam parę dni temu (dokładnie 18.04) i czuję się bardzo dobrze + odeszły działania niepożądane działania SSRI. Mam nadzieję że ten stan się utrzyma na dłużej a jeśli nie to ewentualnie wrócę do paroksetyny.
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
  • 394 / 5 / 0
Przez ile bralas paroksetyne i na jakiej dawce ? Bo dziwne, że nie wystepuja efekty odstawienne. Jak schodzilas z dawek odrazu czy stopniowo ?
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 410 / 23 / 0
ja niestety mam mniej szczescia. odstawilem w niedziele. juz pierwszego dnia absty pojawily sie brain zapy - cholernie nieprzyjemne prady w trakcie ktorych czlowiek czuje sie jakby mial za chwile zemdlec. Najgorsze ze zamiast slabnac nasilaja sie. ogolnie przez caly czas maksymalne rozjebanie. wziac najgorszy kac jaki w zyciu mialem i pomnozyc przez dwa - leb boli, kreci sie w glowie, flaki sie wywracaja tak ze nie mozna prawie nic zjesc. :kotz: kazdego dnia jest w sumie gorzej. pojecia nie mam ile to potrwa. benzo (lorafen) troche lagodzi sytuacje ale na prady nie pomaga. jutro mam w robocie prezentacje u klienta i musze byc jako tako w formie wiec zlamalem sie i przed chwila wzialem 10 mg Paroxinoru - moze do jutra sytuacja sie poprawi. Po robocie mam wizyte u lekarza i spytam sie co mozna zrobic z tym gownem. bralem blisko 20 psychotropow w tym pare SSRi i TLPD i po zadnym nie mialem absty a po tej paroksetynie jest tak konkretna ze nie wiadomo co robic i ile to potrwa. ech.. biednemu to wiatr w oczy noz w plecy i ch w dupe ;)
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 5 / 0
Dobra dzisiaj załatwiłem recepte i kupiłem ,,Mirtagen'' ( Mitrazepina) 30 tabsów, 30 mg. Tylko jest jedno ALE, tam pisze,żeby zachować ostrożność przy stosowaniu SSRI bo może wystąpić zespół serotoninowy. Ja jestem na 40 mg paroksetyny, jest to jeden z silniejszych SSRI, trochę się oram, czy nie ma czym ? Bo ten lek chcę brać na sen sporadycznie,
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2013 przez picziklaki, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 3955 / 146 / 0
imo zachowac ostroznosc, nie rowna sie - nie laczyc. poza tym (poprawcie jesli pomylilem leki) to chyba ten lek czasem psychiatrzy wypisuja w miksie z ssri?

co do ZS, to ja ostatnio zarzucalem DXM na 40mg parox, chociaz sie teoretycznie nie powinno i zadnego zespolu nie dostalem.
  • 394 / 5 / 0
Ok dzięki za odpowiedź, zarzuciłem sobie jedną tabletke i już mnie zaczyna mulić ;). Zainteresowała mnie też substancja bupropion i chyba sobie ją załatwie głównie na to,że po wzięciu występuje pobudzenie, raz na jakiś czas bym sobie zarzucił. Tylko na ile to jest bezpieczne :P ?
A co jak co DXM w życiu bym nie zarzucił na SSRI, szczególnie przy paro bo to za duże ryzyko... DXM sam w sobie jest silnym aczkolwiek krótkodziałającym SSRI i w połączenie z innym SSRI mogłoby być nie przyjemnie. difenhydraminy unikałem ostatnio na paro bo też pisze aby zachować ostrożność i musiałem się borykać z bezsennością choć tylko to miałem w zasięgu ręki.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2013 przez picziklaki, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 410 / 23 / 0
picziklaki bralem przez 4 miesiace mirtazapine (45 mg) i paroksetyne (20 mg) - nic sie nie wydarzylo
  • 460 / 3 / 0
picziklaki - brałam jakoś od 20 lutego, no i dawka 20mg. Nie schodziłam, po prostu stwierdziłam pewnego dnia że już tego nie potrzebuję i odstawiłam. Mogę śmiało stwierdzić że ta krótka kuracja mi nieco pomogła, ale wiadomo że paroksetyna w pełni nie rozwinęła skrzydeł.
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.