Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 65 / 11 / 0
27 września 2024nakedwarrior pisze:
Zapodalem sobie wczoraj kilka porządnych buszków z vapka, red no 2 jack haze. Dziś mam coś w stylu podrażnienia gardła pomieszane z ciągłym uczuciem jakbym miał zaraz się zrzygać. Czy taki banał mógł spowodować nasilenie się lęków w moim przypadku?
Podobnie mam, tylko nie następnego a tego samego dnia. O dziwo też po red no 2 jack haze :) red lemon skunk był dobry, ten jack haze taki troche z dupy.
Teraz mam Aurore 22 Ghost Train Haze i jest cacy :)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 3 / / 0
W czasach studenckich przepaliłem dzień w dzień długie 3 lata. Towar dosyć dobry był z reguły (Kraków), dostawca znajomy i uczciwy. Fajna była ekipa do palenia i szło zawsze ile tylko było przez różne sposoby tj blanty, bonga, butelki czy wiadra. Zdarzyło się i z baniaka 5l :)) Ogólnie lenistwo totalne ale ja gdy musiałem to się mobilizowałem i ogarniałem na uczelnię (bardziej myślę że z świadomości że jakbym zawalił studia to mnie czeka wcześniejsza praca). Po tym okresie przeszedłem na sporadyczne i już bardzo okazyjne popalanie ale żadnych efektów ubocznych nigdy nie odczułem poza wyżej wspomnianym lenistwem na wszystko. Jednak i to minęło:)
  • 3 / / 0
14 lutego 2017GG Allin pisze:
14 lutego 2017Brutalny pisze:
depresja , stany lekowe, nerwica, to chyba te głowne skutki palenia marihuany dzień w dzień przez długi okres czasu (3-4 lata ) noi dzień świstaka , nic nie robisz przyszłosciowego i twoje zycie twoi w miejscu. Ja dopiero teraz sobie uświadomiłem że przez ostatnie lata nic sie nie zmieniło , tylko pogorszyło
o to-to, dlatego wpierw ograniczyłem palenie, a teraz to zapale raz na x-tygodni :finger:

Dodam, dziwnie-ćpuńskie nawyki (byćmoże po przebytym kiedyś wjebaniu w kanna):
- pale mj, na początku na bogatu, a potem palenie małych ilości zeby na dluzej bylo :nuts:
- gdy palilem i konczylo mi sie ziolo, to dostawalem stanu lekowego/smutku gdy widzialem, ze sie trawka konczy (i juz kombinowalem tak, aby jeszcze ogarnac)
- brak umiejetnosci zasniecia lub zjedzenia czegokolwiek bez trawki
- brak mozliwosci zwleczenia sie z wyra bez bonga motywującego
- w trakcie palenia nic sie nie liczylo, byleby jeszcze bylo palenie :blush:
- jak sie konczylo ziolo, a ja nie szedlem spac, i to ziolo sie skonczylo to wiedzialem ze nie zasne
- jak w ciagu dnia chociaz malego bucha zapalilem to juz przez reszte dnia mialem gdzies z tylu glowy mysl, aby przypalic

] jakkolwiek to nie zabrzmi, trawa ponoc nie uzaleznia - ale jednak to chyba zalezy od jednostki

oprocz tego po ograniczeniu:
- apatia
- amotywacja
- brak apetytu
- drazliwosc
- nadpodbudliwosc
- nadmierna potliwosc
- w kazdej pozycji niewygodnie (nie wiem czy to zjawisko ma jakas nazwe)

} z czasem to mija :old:
Po jakim czasie u ciebie skutki uboczne mijają ? Z doświadczeń waszych lepiej odstawiać do zera czy stopniowo np. W ciągu dwóch miesięcy zejść do zera ?
  • 74 / 8 / 0
Z ziołem mam styczność od wielu lat i były okresy około roku palenia dzień w dzień i nie ważne z jakiego powodu, ale przestałem fumać z dnia na dzień i żadnych skutków ubocznych.
Ja nie miałem czasu na skutki uboczne praca na półtorej etatu i rodzina.
Zioło dobre, ale od życia nie ucieknę.
Młodzi ćpajcie sport🙂
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.