Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Tydzień temu znajomy dowiedział się, że ma padaczkę, dostał lek o nazwie depakine chrono 300. Wyczytałem w internecie, że nie powinien pić alkoholu bo grozi to atakiem i faktycznie, przedchwilą po jednym piwie miał lekki atak. Niestety nigdzie nie mogę się dowiedzieć jak to jest z MDMA, opiatami i całą resztą jak DXM, benza, LSD. Jest coś przy czym możemy się dobrze bawić bez strachu przed atakiem padaczki? Właśnie sobię kodze wieczór, a chłopak musi na sucho siedzieć, co możecie mu polecić?

Po wielu miesiącach czytania setek stron hyperreala postanowiłem założyć konto, witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów :-D
  • 4807 / 266 / 0
Osoba z padaczką ma zakaz zażywania substancji psychoaktywnych innych niż wypisane przez lekarza neurologa. Oczywiście są przypadki, które owy zakaz łamią i znajdziesz ich sporo na tym forum, jednak nie jest to rozsądne choć niektórzy przywykli do napadów i traktują je jako efekt uboczny.

Dla dobra Twojego znajomego po prostu lepiej by nie bawił się w narkotyki, szczególnie te mocne.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 2278 / 276 / 3
Jak już jest mocno zdesperowany, to niech zobaczy, co podnosi próg padaczkowy z substancji psychoaktywnych. Podejrzewam, że tylko depresanty ZA WYJĄTKIEM tramadolu i baklofenu!

Poza tym... walproinian? Które my mamy lata? 60.? Serio lekarze jeszcze to gówno przepisują?
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 48 / 1 / 0
Niestety przepisują. W wlkp. na przykład. A co do ataków epilepsji: znajomy miał podobny problem i wiekszosc substancji które mimo tego bral, miały jednak negatywny wpływ, szczególnie gaba jeśli ma to związek.
  • 2278 / 276 / 3
A gdyby tak brać neutralną lamotryginę w trakcie?
  • 299 / 8 / 0
Mam padake, biorę lamotrygine. Jak na razie ataku po niczym. Uważałabym na trampka, po nim 3 ataki z rzędu i tydzień na neurologii. Wtedy jeszcze lamotryginy nie brałam.
Oni patrzą z pogardą na każdy mój wyskok, się klepią po czołach.
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
  • 2278 / 276 / 3
No, to brawo dla Ciebie, bo nawet ludzie bez schorzeń na tle epileptycznyn wolą sobie zrobić podkład z benzodiazepin na przykład, żeby nie dostać epilepsji. tramadol strasznie obniża próg padaczkowy. Poczytaj nawet na ulotce.
  • 299 / 8 / 0
Kolego, nie wiedziałam jeszcze, że mam padaczkę (nie była stwierdzona), a tramadol biorę leczniczo.
Oni patrzą z pogardą na każdy mój wyskok, się klepią po czołach.
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
  • 2278 / 276 / 3
To wiele tłumaczy, pardon. :)
  • 5 / / 0
LorenMike spróbuj LSD, wczoraj o 19 zarzuciliśmy razem po 150ug i zajebiście było, wcale nim nie rzucało
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".