Jak dostaniesz wezwanie za dzwonienie do inpostu to powiedz że nie pamiętasz kto dzwonił albo nikt nie dzwonił. Lepiej uważać co się teraz dzieje w związku z tą paczką...
@Mycha a wierzysz w to że będą tajniaki stać pod paczkomatem? Że chyba masz adres i dane osobowe na kopercie to będą wiedzieć gdzie Cię szukać w razie przesłuchania. Jak masz podejrzenie że przejęli twoja paczkę to nie odbieraj
Mogą tak zrobić i obserwować teren koło paczkomatów. Miałem taką sytuację, że "kurier" konsekwentnie stał pod paczkomatem bardzo długo i nie odjeżdżał. Mało tego, jak się zbliżałem do paczkomatu, to dawał sygnał światłami (widocznie namierzali mój telefon i wiedzieli że jestem w pobliżu). Czekali aż odbiorę i bym miał przesłuchanie oraz dołek na 24h (w najgorszym przypadku, bo zamawiałem legalne rc leki). Ale dałem spokój i nie odebrałem paczki. Email zlikwidowałem, a kartę sim pociąłem (pre-paid nie zarejestrowany).
damianssj661 pisze:Albo powiedz, ze w parku ktoś poprosił Cię o pożyczenie telefonu bo mu się rozładował
kaczor1978 pisze:Kompa najlepiej zaszyfrowac truecryptem z dobrym haslem i nie trzeba nigdzie wynosic, FBI nie dalo rady zlamac w wielu sprawach to tym bardzije polskie psy informatyczne nie dadza rady
TheZionTrain pisze:A wtedy mogą na siłę dowalić składanie fałszywych zeznań czy coś.
Metropolis pisze:Cytuję: "@Mycha a wierzysz w to że będą tajniaki stać pod paczkomatem?"
Mogą tak zrobić i obserwować teren koło paczkomatów. Miałem taką sytuację, że "kurier" konsekwentnie stał pod paczkomatem bardzo długo i nie odjeżdżał. Mało tego, jak się zbliżałem do paczkomatu, to dawał sygnał światłami (widocznie namierzali mój telefon i wiedzieli że jestem w pobliżu). Czekali aż odbiorę i bym miał przesłuchanie oraz dołek na 24h (w najgorszym przypadku, bo zamawiałem legalne rc leki). Ale dałem spokój i nie odebrałem paczki. Email zlikwidowałem, a kartę sim pociąłem (pre-paid nie zarejestrowany).
A komputera by pewnie nigdy nie odzyskał.
SpalamTo pisze:Od kiedy oskarżonemu można postawić taki zarzut? :]TheZionTrain pisze:A wtedy mogą na siłę dowalić składanie fałszywych zeznań czy coś.
mycha pisze:Mam pytanie:
Czy może być taka akcja, że paczkomaty zgłoszą paczkę bez naszej wiedzy i przy odbiorze mogą nakryć? Co mówić wtedy? Jeśli nie odbiorze się paczki to czy grozi coś za to?
serio myslisz, ze beda robic akcje rodem z usa dla paczki o wartosci 50zl?
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem