Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Coś mi sie zdaje że nie mogą Ci nic zrobić, nawet jak dzwoniłeś z "domowego ". Muszą mieć świadka że to ty zamawiałeś lub dowody jak dane logowania na kompie do maila. Albo kartę od telefonu.
Jak dostaniesz wezwanie za dzwonienie do inpostu to powiedz że nie pamiętasz kto dzwonił albo nikt nie dzwonił. Lepiej uważać co się teraz dzieje w związku z tą paczką...

@Mycha a wierzysz w to że będą tajniaki stać pod paczkomatem? Że chyba masz adres i dane osobowe na kopercie to będą wiedzieć gdzie Cię szukać w razie przesłuchania. Jak masz podejrzenie że przejęli twoja paczkę to nie odbieraj
  • 572 / 47 / 0
Kompa najlepiej zaszyfrowac truecryptem z dobrym haslem i nie trzeba nigdzie wynosic, FBI nie dalo rady zlamac w wielu sprawach to tym bardzije polskie psy informatyczne nie dadza rady
  • 1040 / 149 / 0
Cytuję: "@Mycha a wierzysz w to że będą tajniaki stać pod paczkomatem?"

Mogą tak zrobić i obserwować teren koło paczkomatów. Miałem taką sytuację, że "kurier" konsekwentnie stał pod paczkomatem bardzo długo i nie odjeżdżał. Mało tego, jak się zbliżałem do paczkomatu, to dawał sygnał światłami (widocznie namierzali mój telefon i wiedzieli że jestem w pobliżu). Czekali aż odbiorę i bym miał przesłuchanie oraz dołek na 24h (w najgorszym przypadku, bo zamawiałem legalne rc leki). Ale dałem spokój i nie odebrałem paczki. Email zlikwidowałem, a kartę sim pociąłem (pre-paid nie zarejestrowany).
  • 161 / / 0
damianssj661 pisze:
Albo powiedz, ze w parku ktoś poprosił Cię o pożyczenie telefonu bo mu się rozładował
Z tym radzę uważać, bo jakby im się naprawdę chciało, to przecież zapisywane są BTSy na które loguje się telefon, to można zweryfikować (o ile się prawo nie zmieniło, dane te są archiwizowane). A wtedy mogą na siłę dowalić składanie fałszywych zeznań czy coś.
kaczor1978 pisze:
Kompa najlepiej zaszyfrowac truecryptem z dobrym haslem i nie trzeba nigdzie wynosic, FBI nie dalo rady zlamac w wielu sprawach to tym bardzije polskie psy informatyczne nie dadza rady
Pytanie kiedy takiego kompa odzyska..
THE EDGE, there is no honest way to explain it because the only people who really know where it is are the ones who have gone over.
  • 1009 / 42 / 0
TheZionTrain pisze:
A wtedy mogą na siłę dowalić składanie fałszywych zeznań czy coś.
Od kiedy oskarżonemu można postawić taki zarzut? :]
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 811 / 5 / 6
Metropolis pisze:
Cytuję: "@Mycha a wierzysz w to że będą tajniaki stać pod paczkomatem?"

Mogą tak zrobić i obserwować teren koło paczkomatów. Miałem taką sytuację, że "kurier" konsekwentnie stał pod paczkomatem bardzo długo i nie odjeżdżał. Mało tego, jak się zbliżałem do paczkomatu, to dawał sygnał światłami (widocznie namierzali mój telefon i wiedzieli że jestem w pobliżu). Czekali aż odbiorę i bym miał przesłuchanie oraz dołek na 24h (w najgorszym przypadku, bo zamawiałem legalne rc leki). Ale dałem spokój i nie odebrałem paczki. Email zlikwidowałem, a kartę sim pociąłem (pre-paid nie zarejestrowany).
Śmierdzi mi to trochę przesadną paranoją, ale sam jestem paranoikiem więc rozumiem ;-) Z powodu takich właśnie paranoi swego czasu szyfrowałem swój dysk przez 5 dni truecryptem, a do paczkomatu zawsze jechałem na rowerze w godzinach nocnych, mając z reguły podstawionego murzyna do odbioru paczki.

A komputera by pewnie nigdy nie odzyskał.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 161 / / 0
SpalamTo pisze:
TheZionTrain pisze:
A wtedy mogą na siłę dowalić składanie fałszywych zeznań czy coś.
Od kiedy oskarżonemu można postawić taki zarzut? :]
Nie znam się jakoś mocno na prawie, ale czy oni w takich sytuacjach nie biorą zwykle człowieka jako "świadka w sprawie" a potem dają zarzuty ewentualne? :)
THE EDGE, there is no honest way to explain it because the only people who really know where it is are the ones who have gone over.
  • 7 / / 0
Myślicie, że jeśli policja ma na oku pewną przesyłkę, to czy mają oni wiedzę, w której konkretnie szafce w paczkomacie leży wybrana przesyłka?
  • 59 / 1 / 0
mycha pisze:
Mam pytanie:
Czy może być taka akcja, że paczkomaty zgłoszą paczkę bez naszej wiedzy i przy odbiorze mogą nakryć? Co mówić wtedy? Jeśli nie odbiorze się paczki to czy grozi coś za to?

serio myslisz, ze beda robic akcje rodem z usa dla paczki o wartosci 50zl?
  • 67 / 2 / 0
"Kurwa, dałem jakiemuś typowi telefon bo chciał koniecznie zadzwonić, zadzwonił i poszedł, chuj wie gdzie, wyglądał jak (tu sobie wymyśl pospolitego "Jana Kowalskiego", tak jak co drugi wygląda) i tyle.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem