Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2518 / 27 / 0
jogurt pisze:
Dzielnicowy, ja bym nie polecał nowicjuszom temazepamu. Niby słaby benzos, ale z charakteru to troche klonowaty.
Tak jak oxazepam lorkowaty, a bromazepam alprazolowaty %-D

Jakoś nie zauważyłem przy temazepamie podobieństwa do klonów, Temazepam działa bardziej miorelaksacyjnie w dawkach terapeutycznych niż klon. Zresztą dla mnie klony nigdy nie były jakąś petardą.

Za to przy oxazepamie nie zauważyłem nigdy podobnego, psychodelicznego działania jak przy lorazepamie.
  • 1743 / 25 / 0
Oxazepam i Signopam są stosunkowo dosyć podobne. Prędzej bym opisał Signo jako taki oxazepam z elementami amnezyjności, co przypomina Lorazepam, a nie klony.
To trochę głupia równia, ale klony bardziej się wyzywa za odpierdalanie po nich, a lorafen za ujebany film %-D
W każdym razie Signo takie lorafenowate jakieś chyba jest, za to oxazepam taki wyjmujący dobre rzeczy diazepamu ;-) czasem z 2-3 tableteczki ciachnąć lubię i mimo brania klonów nie pogardzę tym miłym odprężeniem. :-)
  • 3249 / 354 / 2
Fakt oxazepam to taki grzeczniejszy diazepam i bardziej psychodeliczny mimo wszystko i krótko działający. Signopam może faktycznie lorkowaty, ale ma tez zaciecie na odpierdalactwo.

Biorąc pod uwagę grupę metabolitów diazepamu: temazepam, nordazepam, oxazepam. To oxazepam odpowiada za przyjemne chwile chilloutowe, temazepam za amnezje i zawadiackość, a nordazemap to chujowe benzo, dlatego klorazepat jest taki kiepski. Mam pomysł na nowy temat.
  • 641 / 16 / 0
No nie zgodzę się, Signopam(temazepam) to bardzo przyjazne benzo, porównywanie go z oxazepamem to obraza w stosunku do signo :)
  • 99 / 1 / 0
jogurt pisze:
Fakt oxazepam to taki grzeczniejszy diazepam i bardziej psychodeliczny mimo wszystko i krótko działający. Signopam może faktycznie lorkowaty, ale ma tez zaciecie na odpierdalactwo.
Jak benzo. może działać psychodeliczne? Apteczny Kwas - Oxazepam :scared:
"Pamiętamy dobre i złe czasy, mimo że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest."
  • 2518 / 27 / 0
Trochę inny rodzaj psychodelii, coś jak po większej dawce Zolpidemu. Jak chcesz się przekonać o psychodelicznym działaniu benzodiazepin to weź bez tolerancji 10mg lorazepamu, zapij kilkoma piwami i zobaczysz co to jest psychodela po benzodiazepinach, o ile coś zapamiętasz %-D Oczywiście to był żart, nie zachęcam do brania takich dawek lorazepamu, szczególnie w połączeniu z alkoholem.

Oxazepam wydaje mi się idealną benzodiazepiną na kaca, zarówno tego moralnego jak i fizycznego. Tylko z moją tolerancją to muszę trochę tego zjeść. W przeciwieństwie do Diazepamu nie chce mi się po nim spać, tylko załącza się dobry chillout.
  • 189 / 5 / 0
Oxazepam %-D Z tego co wiem, te tabletki typowo emeryci szamią na potęgę:D Rekreacyjnie beznadziejne, może do kody i trampka dobre, ale nic poza tym, działają przeciwlękowo może ze 3 godziny. Dla mnie kicha. Lepiej se jakieś rolki chociaż załatwić niż ten cały oxa..
  • 176 / 5 / 0
A ja uważam odwrotnie... e 2-5 godzin działania jest idealne prześpisz sie normalnie, następnego dnia czujesz sie w 100% w formie.

Nie zamula nie działał nasennie powiedziałbym ze działa jak.. delikatny euforyk.
W pewnym okresie w dopalaczach mieli gorsze pigułki w dziale euforyki.

Pisze to z perspektywy usera który nie ma żadnej tolerki na cokolwiek i zarzucił 3 tabletki po 5 latach od ostatniego spotkania z jakimkolwiek lepszym benzo. Clornaxenu nie wspominam bo to wcale nie dziala.
  • 1488 / 21 / 0
Z powodu zwykłej ciekawości wysępiłem dziś dwie paczki oxazepamu.
Na pierwszy 'posilek' poszło 30 mg - działanie bardzo subtelne, dość miorelaksacyjne, lekkość i chill.
Doszukuję się tej psychodelii, o której wspominaliście wcześniej. Nie widzę podobieństwa z Zolpidemem. Póki co oczywiście... W weekend będę miał okazję zmiksować z MJ i alkoholem, zobaczymy, co będzie...
No i jeszcze muszę przeprowadzić miks z kodeiną ;)

Podsumowując: bardzo miła benzodiazepinka. Co prawda nie jest to Bromazepam ( <3) ale zawsze coś :)

Do wypróbowania zostało jeszcze Nitra, Tema, Klon i Lora
Ostatnio zmieniony 22 marca 2012 przez Non, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 143 / 1 / 0
przy łaczeniu z trampkiem+ koda zarzucic 30 mg oxa przed w trakcie czy po ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.