Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 119 / 8 / 0
A testował ktoś metodę bez zeolitu? Czyli po prostu podgrzewanie CBD w zamkniętym szczelnie pojemniku przez te 30min. Na psychonautwiki pisali o 250 stopniach, na pubmedzie widziałem info, że 175 stopni. Ale ile whatever, czy to w ogóle ma sens? Nie chodzi mi o to czy to opłacalne w porównaniu do kupienia mj, tylko czy metoda faktycznie działa.
  • 479 / 72 / 0
Wiem, że nie na temat, ale moim zdaniem już lepiej kupić konopie od rolnika, które mają po 0,2%-0,3% THC w jednym gramie, tak z 100g, poddać ekstrakcji alkoholowej, następni poddać temperaturze, by alkohol odparował i zostanie zielona maź z THC.

Z tego co wiem izolat nie jest najtańszy, pytanie ile można wycisnąć z 1g izolatu.
  • 20 / / 0
Ma ktoś pomysł jak ogarnąć w Polce małą puszkę argonu. Przeglądając internet są finalnie same butle 5L i robi się z tego droga zabawa. Czy idzie w Polsce zamówić małą puszkę argonu?
  • 5 / / 0
Wie ktoś może jakiej bazy użyć, żeby zrobić liquid do wejpa z D8THC?
  • 33 / 2 / 0
15 czerwca 2024eryk121191 pisze:
Ma ktoś pomysł jak ogarnąć w Polce małą puszkę argonu. Przeglądając internet są finalnie same butle 5L i robi się z tego droga zabawa. Czy idzie w Polsce zamówić małą puszkę argonu?
Na najpopularniejszym portalu aukcyjnym w Polsce oraz w pewnym szwedzkim markecie o nazwie przypominającej pewne żeńskie imię masz na luzie opakowania 1L w bardziej przystępnej cenie.
  • 2 / / 0
Powiem tak na temat tego sposobu, działa wystarczy najtańszy izolat (znalazłem 10g za 60 ziko) plus zeolit (250g za chyba 16 na magicznym) wymieszać 2:1 zeo:cbd i kilkanaście minut w 150-160°C
Lepiej, po kilku eksperymentach (oczywiście na papierze ;)) udało się nawet przeprowadzić ten proces umoeszczając nad świeczką łyżeczke z 200mg zeolitu po chwili gdy był mocno podgrzany zostałoby dodane 100mg cbd, odrazu przy kontakcie zmoeni kolor na brązowy, gdy jest nadal szary tzn że temperatura była za niska
Nawet w taki sposób można zrobić bardzo silny produkt który przytrzyma was cały dzień lub 2, zeolit w małych dawkach nie jest szkodliwy.
Wszystko oczywiście czysto hipotetyczne
Wszystko oczywiście jest teoretuczne
  • 2 / / 0
Powiem tak na temat tego sposobu, działa wystarczy najtańszy izolat (znalazłem 10g za 60 ziko) plus zeolit (250g za chyba 16 na magicznym) wymieszać 2:1 zeo:cbd i kilkanaście minut w 150-160°C
Lepiej, po kilku eksperymentach (oczywiście na papierze ;)) udało się nawet przeprowadzić ten proces umoeszczając nad świeczką łyżeczke z 200mg zeolitu po chwili gdy był mocno podgrzany zostałoby dodane 100mg cbd, odrazu przy kontakcie zmoeni kolor na brązowy, gdy jest nadal szary tzn że temperatura była za niska
Nawet w taki sposób można zrobić bardzo silny produkt który przytrzyma was cały dzień lub 2, zeolit w małych dawkach nie jest szkodliwy.
Wszystko oczywiście czysto teoretyczne
To z łyżeczką prawdopodobnie nie jest dobrym pomysłem bo zeolit reaguje z metalami, może zaabsorbować metale ciężke, z tego powodu przy technice z piekarnikiem lepiej by nie miał kontaktu z folią aluminiową tylko najpierw ciasno zawijamy w papier do pieczenia a potem folie by nie miały kontaktu
  • 758 / 140 / 0
proporcje 1:1, zeolit plus izolatCBD czyli np 25mg+25mg. 100g izolatu kosztuje okolo 200-300zl, starczy na kilka miesiecy. mieszamy te dwa skladniki i zwijamy ciasno w papier do pieczenia, nastepnie zawijamy to szcalnie w fulie aluminiowa. podgrzewac mozna w piekarniku, na patelni, w gofrownicy lub grillu do kanapek. 5-10 min podgrzewamy. finalny produkt mozna rozrobic z olejem, odfiltrowac zeolit i aplikowac krople pod jezyk.

Z tego co sie dowiedzialem sa dwa rodzaje izolatu CBD, syntetyczny i naturalny. Ten syntetyczny jest duzo lepszy ale tez duzo drozszy. obecnie chyba juz go nawet nie sprzedaja. ten 'naturalny' smierdzi rozpuszczalnikami ale jest bardzo tani. Nestety jest duza rozbieznosc w jakosci izolatu.
Najleszy izolat po podgrzaniu powinien miec zapach ziola, niestety wiekszosc po podgrzaniu ma zapach gumy lub rozpuszczalnika.

pisze to tylko jako informacja, sam tego nie uzywam. probowalem kilka razy, krople wychodza bardzo mocne jednak mam obawy zwiazane ze zdrowiem, nie bardzo wiadomo co finalnie otrzymujemy. na pewno delta8thc i w mniejszej ilosci delta9thc plus inne canna
  • 546 / 49 / 0
Jaka po tym jest faza ? Działa bardziej fizycznie czy psychodelicznie ? Bardziej jak sativa czy indica ?
  • 758 / 140 / 0
Mocno pobudza jak sativa, ciezko zasnac. Faza wchodzi po godzinie od zjedzenia. Mozna tez aplikowac pod jezyk i wypluc. To jest mocne ale faza nie jest taka syntetyczna jak po hhc tylko bardziej naturalna. To dziala inaczej niz palone ziolo, nie ma takiego psychodelicznego efektu, mnie to bardzo mocno pobudza, muzyka fajnie wchodzi, mocno nakreca do dzialania.
Sa ediblesy legalne w stanach ktore sa na delta8thc, podobno to to samo. Nie probowalem wiec dokladnie nie wiem. Jak wpiszesz w wyszukiwarke ''delta 8 THC'' to wyskocza informacje.

Tak jak pisalem wczesniej mam obawy co do szkodliwosci tego wynalazku. Dla mnie to jest za mocne, za bardzo wchodzi na glowe. Tolerka szybko rosnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.