Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Dzięki za szybką odpowiedź, ale nadal nie wiem czy mogę biegać czy nie, od 10 sierpnia jak paliłem i zarazem przestałem biegać piję sporo browara by dużo sikać. Nie biegam i obawiam się, że to co straciłem na wadze zaraz mi wróci(przez browar). Nie wiedziałem, że wit C może pomóc, więc codziennie wtryniam jedną cytrynę z cukrem:) Moja obawa jest taka, że przez te tygodnie niepalenia poziom thc we krwi spadnie to jak zacznę znów biegać (czyt. spalać tłuszcz, a mam go jeszcze troszkę) to thc wróci tam, a skoro wróci do krwi to i w moczu będzie. Biegam od 2 miesięcy, dzień w dzień i straciłem przez ten czas 5 kg masy. Po 11 dniach niebiegania wróciło mi prawie 1 kg. Chciałbym znów biegać, ale się boję tego spalanego tłuszczu. Ktoś tu napisał, że thc "wracające" z tłuszczu nie jest tak wykrywalne jak to zaraz po przyjęciu ze spalenia powiedzmy skręta, jak to jest?
  • 678 / 10 / 0
Hehe, nie odłożyło się tyle thc w tłuszczu żeby się znowu tym naćpać. Tak to by każdy biegał na ciśnieniu. Jeżeli testy masz za 2 tyg i będą to testy na mocz, to nie ma problemu. Biegaj, pij browary i jedz wit. C.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: skolmannov »
Dziękuję za porady. Testy przeszedłem negatywnie, a miałem sprawdzane mocz i krew. Nie wiem na ile to zasluga cytryn, które jadłem każdego wieczora czy biegania po 10 km dziennie. Test w laboratorium kosztował 165 zł. Ze względu na stres jaki przeżywałem przez ostatni miesiąc z hakiem postanowiłem, że kończę z gandzią. Test zleciła mi firma, w której będę pływał na tankowcach i w sumie za każdym razem jak będę miał podpisywać kolejne kontrakty to będę te testy musiał powtarzać, więc nie widzę dalszego sensu palenia. Pozdrawiam
  • 2814 / 14 / 0
Możesz skierować swoje badania w kierunku syntetycznych kannabinoidów nie z grupy dibenzopyranów. Niestety, ale musisz w takiej sytuacji wykonać samodzielnie próbne testy, czy aby na pewno nie wystąpi reaktywność krzyżowa.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
Witam.
Od pewnego czasu gnębi mnie taka rzecz, a mianowicie znam pewną osobę która przez caaaaalusieńki weekend(od piątku do niedzieli) spożywała cannabis, natomiast w poniedziałek spożywała cocaine. We wtorek, przykra sprawa, osoba musiała udać sie do specjalistycznego punktu na testy na obecność narkotyków. Nie mając za bardzo pomysłu jak się wybronić, wypił prawie na hejnał 1,5 litra wody. Wyniki badań pokazały, że dana osoba miała styczność jedynie z Cocaine. I tu pojawia sie pytanie, co wpłynęło na taki wynik? Czy to była wypita ilość wody, czy też istnieje taka możliwość, że jeden narkotyk wypiera inny w czasie badań, fałszując wynik testu?
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
  • 2814 / 14 / 0
Pobieraną miała krew oczywiście, tak? Badania miały na celu wykazanie spożywania narkotyków(kiedykolwiek, wykrywanie także metabolitów), czy bycie pod wpływem(w tej chwili, badanie na związek biologicznie aktywny)?
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
Nie, badanie było przeprowadzone na mocz i miało na celu wykazanie, czy dana osoba spożywała w ostatnich dniach narkotyki. Tak jak napisałem, osoba poddana testom przez 3 dni spożywała cannabis i dzień przed testami cocaine, natomiast w dniu testu godzinę przed takowymi badaniami wypiła 1,5L wody. Na badaniach wyszła tylko cocaine. Ja wraz z tą osobą zastanawiamy się co spowodowało taki a nie inny wynik testów
  • 2814 / 14 / 0
Zapoznaj się z Verstraete AG. Detection times of drugs of abuse in blood, urine, and oral fluid. Ther Drug Monit. 2004 Apr;26(2):200-5. Review. PubMed PMID: 15228165. zwłaszcza tabelą 2.
  • 11 / 1 / 0
Czyli z tego co zrozumiałem o wyniku testu zaważył po prostu rozcieńczony mocz?
Dzięki za odpowiedź ;-)
  • 2814 / 14 / 0
Piątek - Konopie
Sobota - Konopie
Niedziela - Konopie
Poniedziałek - Kokaina
Wtorek - Test
Między testem, a spożyciem konopi minęło 48 godzin. W tabeli czytamy, że wynik negatywny może być już po 34 godzinach. Wniosek?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.