Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1070 / 135 / 0
Jak bierzesz ten opipramol tylko 9dni to można odstawić z dnia na dzień. Martw się bardziej o te mixy. Albo się lecz albo ćpaj.
  • 1277 / 129 / 0
Opipramol kiedyś lubiłem brać przed snem 50-100mg dla mnie to taka silniejsza hydroksyzyna.

Natomiast mam znajomego co brał 400mg na dobę i chwalił opipramol, żadne SSRI na niego nie działały, próbuje zejść z alpry ale ciężko mu idzie detoks.
  • 90 / 5 / 0
Ma to jakieś zastosowanie rekreacyjne? Mam tego dwie całe paki, pewnie sobie przeleżą...
  • 1277 / 129 / 0
Nie ma to lek nie używka.
  • 2429 / 579 / 155
Uspokaja, dobry na lęki, w mixie z fluoksetyną i MPH pomógł na depresję poopiatową. Co ciekawe, zauważyłam po nim bardzo realistyczne sny (jednak nie koszmary). Dawka 100 mg na noc przy 20 mg fluoksetyny i 20 mg metylofenidatu SR rano.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1876 / 192 / 0
Zażywanie doraźne/terapeutyczne wpływa jakoś na jakość stymulantów? Pod względem nerwicowym, jak i ogólnej sile stymulacji?

Dodatkowo, miał ktoś po tym uczucie odrealnienia? Mam takie momenty, kiedy po prostu idę, i tracę całe skupienie. Mózg gdzieś odpływa, tylko nie wiem gdzie, ostrość widzenia spada, w sumie można to nazwać otępieniem. To od tego, czy mózg już się degraduję? %-D
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 2429 / 579 / 155
04 września 2018SampleTube pisze:
(…)

Dodatkowo, miał ktoś po tym uczucie odrealnienia? Mam takie momenty, kiedy po prostu idę, i tracę całe skupienie. (…)
Nie tyle odrealnienia, co czasem sporej zmuły po prostu.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1110 / 0
Zdecydowanie wpływa na stimy, obniża stymulację OUN, w pewnym sensie można powiedzieć, że "wyłącza" narkotyk, przy okazji dodając sporo od siebie, zmniejsza napęd, nerwowość, ogólną drażliwość.

Miksując należy zawsze brać pod uwagę, że może pojawić się efekt paradoksalny po zażyciu danego leku (może zadziałać w sposób nieprzewidywalny) lub skutki uboczne takie jak: nadciśnienie, tachykardia. Także ostrożnie.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 771 / 105 / 0
Psychiatra mi przepisał zamiast hydroksyzyny ze wzgledu na to,ze musze być przytomny w szkole, do "doraźnego" brania, ale z tego co czytam ludzie to jedzą tygodniami zanim sie rozkręci. Jak to jest? I czy faktycznie czuć takie ogłupienie po nim? Musze jakos funkcjonować na codzień a lęki i fobie z kazdej strony tylko to utrudniaja. A i jak grzanie opiatow sie ma na opipramolu? Jakos zmieniaja profil czy mozna bez problemu?
  • 2429 / 579 / 155
Ogłupienie? Bardziej takie otumanienie powiedziałabym, sporo ludzi właśnie czuje. Jak się rozkręci, to działa przeciwlękowo i poprawia nastrój, a brany doraźnie wywiera właśnie efekt sedatywny i stąd działanie przeciwlękowe. Ale trochę dziwne, że do doraźnego stosowania przepisał Ci akurat opipramol. Spróbuj, z lękami trzeba walczyć, jak tylko się da, bo potrafią zniszczyć całe życie. Sam opipramol działa nieco depresyjnie na OUN, więc u niektórych nasila działanie opioidów. Zdarzają się też (choć ogólnie przyjęło się, że prawdopodobieństwo jest jednak niskie) przypadki mioklonii po połączeniu TLPD i opioidów, zwłaszcza w wysokich dawkach.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.