Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 188 / 28 / 0
22 grudnia 2023Angelus14 pisze:
Czy jeżeli ktoś zazywa codziennie tramadol retard 150 mg ×2 d,iennie i nic więcej to czy pierwsza dawka 20mg OxyContinu jest śmiertelna?
Czy osoba czuję się wtedy w podobnym stanie jak po heroinie ?
Odpowie ktoś na moje pytanie?
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 13 / 3 / 0
Dla mnie dawka 20mg nie wydaje się śmiertelna dla osoby bez tolerancji co brała tylko tramal. Te 20mg wydają się odpowiednie, a nawet trochę jak dla mnie za mało, ale to tylko moja opinia. Według mnie dawka nie jest śmiertelna ALE najpierw polecam zrobić tak:
Po pierwsze zrób sobie dawkę uczuleniową- podziel te 20mg jeszcze na pół i weź wstępnie 10mg, żeby zobaczyć czy Cię nie uczula, możesz nawet jeszcze te pół podzielić na pół jak masz lekką paranoję.
Po drugie nie wiem w jaki sposób chcesz przyjmować te oxy. Jaką drogę podania będziesz stosował? Dużo masz tych dwudziestek?
Jakiego stanu oczekujesz? Czy to pierwszy kontakt z substancją?
Co do pytania o porównanie do heroiny to:
Nie będzie jak po heroinię, oksykodon różni się profilem działania. Nawet sama heroina w tym naszym kurwidołku to co kilka tygodni inny syf, odpał, a nie heroina.
Porównywać działanie Warszawskiej heroiny do na przykład Norweskiej jak się miało okazję spróbować. To jak bawić się na trampolinie bez zabezpieczeń dwa metry na dwa metry gdzieś na wsi koło domu bez elewacji, a iść do wyjebanego parku trampolin i robić salta na wysokości 3 metrów lądując w mięciutką piankę XD
  • 1 / / 0
witam.bralem oxy przez rok dziennie po 2x 40 mg nigdy wiecej. odstawilem na czysto to bylo pieklo te nogi i potem psycha zaczalem brac benzo ale czuje ze potrzebuje perca(oxy) mam 10mg oxydolor ile mg brac i co ile dni 2/3 zeeby znowu sie nie uzaleznic ale moc brac zeby mozg wiedzial ze ma dostep mi nie chodzi o ostre cpanie ale iv nigdy nie bralem w nos nigdy w zyle. ale chcialbym brac oxy. dlatego moje pytanie ile mg 10/20? i co ile dni bo juz nigdy codziennie bral nie bede dostalem nauczke prosze o odp benzo xanax klon okej ale to jendka nie oxy mam ciezka sytuacje rodzinna chorzy ludzie boli mnie serce nnnie pojde doo zadnego psychiatry potrzebuje od was odp dziekuje
  • 299 / 37 / 0
Dawkę musisz sam sobie wyznaczyć żeby cię klepało a czy się uzależnisz to kwestia osobista. Uzależnienie psychiczne łapie szybko więc musisz uważać. Mógłbyś brać raz na tydzien raz na dwa tygodnie. Ćpania nie jest dobre na problemy.
  • 573 / 103 / 0
Maradona
Nie ma żadnej złotej dawki od której ktoś biorąc przez czas x się uzależni, a ktoś inny nie. Każdy jest w tej kwestii indywidualny i nie da się tego w pełni przewidzieć
:tabletki:
  • 2394 / 653 / 0
24 grudnia 2023Angelus14 pisze:
22 grudnia 2023Angelus14 pisze:
Czy jeżeli ktoś zazywa codziennie tramadol retard 150 mg ×2 d,iennie i nic więcej to czy pierwsza dawka 20mg OxyContinu jest śmiertelna?
Czy osoba czuję się wtedy w podobnym stanie jak po heroinie ?
Odpowie ktoś na moje pytanie?
Po 20 mg p.o raczej nic Ci nie będzie ale tego Ci nikt nie zagwarantuje. no i jak bedziesz oxy szamał tramca nie bierz. A ten stan po heroinie??? Po Oksykodonie czujesz się podobnie jak po morfinie tylko krócej. Hery nie brałem ale podobno fest ona przebija opio pokroju oxy i majki.
  • 3898 / 238 / 13
Hera praktycznie taka sama jak majka w dzialaniu tylko ekwiwalentna dawka 3x mniejsza…

oxymorfon jest fajniejszy (bardziej euforyczny), ale krotko trwa fazza niestety
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 4 / / 0
Pytanko - ile może stać poza lodówką roztwór oxy do podania i.v.? Jak z jego trwałością i tempem rozpadu w temp pokojowej? Czy przygotowywując roztwór do podania i.v. 16h wcześniej będzie on miał "moc" następnego dnia? Poproszę odpowiedzi poparte badaniami oraz te empiryczne :). Z góry dzięki!
  • 6 / / 0
Wpadło mi w ręce 20 tabsow niby oksykodon firmy amneal. Ja tolerka na tramal 1500mg duża tolerka na clony i inne benzo zjadłem ju przez 5 godz 150mg tej oksy i lekka senność tylko. Tansy Ielone. Jakiś, zaczek z jednej strony z drugiej coś niewyraźnie pisze. Miał ktoś doczynienia z tą firmą amneal?
  • 2394 / 653 / 0
Mam pytanie do P.O żerców Oksykodonu. Co ile dojadacie żeby was faza trzymała konkretnie i jakie dawki dojadacie. Ja np jak zjem 80mg to po około 5/6h dojadam ale już 50% pierwszej dawki czyli np 40mg.
Więc kluczowe pytanie -Po jakim czasie dojadacie i ile to jest mg w stosunku do pierwszej dawki?
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.