...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3 / 2 / 0
Witam, szukam osob, ktore maja doswiadczenie w odstawieniu pregabaliny/benzo, poniewaz zastanawiam sie czy moje zle samopoczucie nie trwa zbyt dlugo, w skrocie:

ok kwietnia b.r. zaczalem brac Xanax, poczatkowo byl tylko na kaca, potem co pare dni "rekreacyjnie", bo swietnie sie po nim czulem, tolerancja rosla i juz bralem garsciami - w ogole nie dzialal, pozniej wjechala pregabalina na odstawienie Xanaxu, ale tutaj rowniez tolerancja rosla i po jakims czasie bralem kosmiczne ilosci czasem nawet kilka g, do tego co pare dni Xanax/Clonazepam nadal, zeby sprawdzic czy tolerancja wraca.

"Zabawe" postanowilem skonczyc, gdy pewnego dnia dostalem Tramal na bol plecow i wyladowalem w szpitalu w wyniku zatrucia.

Przez ok tydzien bralem jeszcze pregabaline, potem calkiem odstawilem, pozniej zazywalem karbamazepine 200mg, ale nie pomagala i aktualnie biore 400mg za zaleceniem lekarza

Czytalem, ze po benzodiazepinach mozna dochodzic do siebie nawet pare tyg, ale u mnie to juz prawie 7 tyg i nadal samopoczucie jest zle.

Przez pierwszy tydzien nawet nie bylem w stanie spojrzec na telefon, lęki, duze oslabienie itd.

W tej chwili jestem w stanie usiasc przed kompem/konsola, cos zalatwic na miescie, ale mimo ze minelo juz prawie 7 tyg nadal odczuwam lekkie bole glowy, niepokoj i ogolnie jakies takie zle samopoczucie - tylko momentami czuje sie prawie normalnie, nie jestem w stanie wrocic do normalnego samopoczucia, ktore bylo przed tym wszystkim

To normalne ze to tyle trwa? ktos mial podobnie? Wg lekarza juz dawno temu to bylo za dlugo i sugerowal ze moze byc zajechana watroba lub nerki, ale robilem badania i wszystkie wyszly w normie.
  • 1121 / 153 / 0
Przejrzyj forum dobrze a sporo materiału znajdziesz

Przejrzyj te tematy o odstawieniu
odstawienie-pregabaliny-po-5-latach-reg ... 71274.html
benzodiazepiny-odstawianie-t12160.html

+ całe te subforum poświęcone m.in GABA
gaba-pochodne.html
"Nieśmiertelny jak Ciro Di Marzio"

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.