...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Dobry wieczór, proszę państwa o pomoc. Lek Doreta został mi przepisany na pooperacyjny zespół cieśni nadgarstka ręki lewej oraz nerwu łokciowego ręki lewej około 4 lata temu. Brałem trochę aż ból ustąpił i tyle. Po roku dostałem strasznych bólów brzucha, zadzwoniłem na pogotowie okazało się, że mam kamicę nerkową i wtedy został mi przepisany znowu lek Doreta i tak się zaczęło z obawy przed kolejnym bólem brzucha brałem go cały czas oczywiście w małych ilościach ale z czasem brałem coraz więcej i więcej. Już był problem z przepisywaniem leku u lekarza rodzinnego gdyż jak mi zapisał 2 op. 60 TAB. 75 mg to miałem gdzieś na ponad miesiąc a później niestety już tylko mi wystarczało na 3 tygodnie albo i 2,5. Więc człowiek szukał w necie, żeby coś skombinować. Gdy nastała pandemia otworzyły się bramy niebios gdyż, nastały teleporady i mogłem sobie raz na jednej raz na drugiej zamawiać lek, żaden lekarz nie wymagał dokumentacji medycznej.... Był czas, że brałem około 10 TAB 75 mg na dobre, a później dzień że tylko 5. Ale jednego lekarza z tych co wypisywał e-recepte tzn dwa razy brałem u niego zainteresowała się policja tzn wydział do walki z przestępczością gospodarczą. Musiałem stawić się na policji jako świadek celem wyjaśnienia sprawy. Dobrze że mam wypis ze szpitala na tą operację ręki oraz ksero kartoteki, że lekarza traumatolog wypisywał mi Dorete. Czy będę miał jakieś problemy z tego powodu?. Postanowiłem że czas najwyższy skończyć z zażywaniem leku. Odstawiłem od razu 23.07.21. wtedy zaczęła się tragedia. Ból mięśni - nogi plecy był nie do zniesienia, brałem nimesil, aponapro ale to o tak noc nie pomagało trwało to gdzieś 3 dni a potem już zaczęło schodzić, dodatkowo do teraz co mam to biegunka, kochanie, kołatanie serca, łzawienie z oczu i najgorsze BEZSENNOŚĆ. Rozmawiałem z psychoterapeuta i poradziła mi skoro odstawiłem od razu całkowicie Dorete to mam tak zostać i wytrwać. Zapisałem się do psychiatry lecz kazała zrezygnować gdyż może mi przepisać jakieś leki od których potem też będę się uzależniał - czyli z deszczu pod rynnę. Pani terapeutka powiedziała, że organizm musi wrócić na właściwe tory a sen wróci z czasem może to być za 2 albo i 4 tygodnie a może i później. Tylko tak się nie da funkcjonować bez praktycznie spania.Proszę o pomoc co mam robić? Jak wytrwać? Iść do psychiatry? Oraz co mam zrobić żeby spać w nocy??? Pozdrawiam Piotr
  • 139 / 30 / 0
Policja kazała Ci przynosić papiery po co brałeś dorete ?
  • 7 / / 0
Tak. Pytania dlaczego biorę ten lek, oraz czy lekarz poprzez eporade chciał odemnie jakieś dokumenty na których podstawie ma mi wypisać Dorete.
  • 139 / 30 / 0
Przepraszam, teraz odpowiadam na właściwe pytanie.
Co to za popierdolony ( bo inaczej nie mogę nazwać ) psychoterapeuta ? Frajer po kursie podważa kompetencje nieznanego mu lekarza po wielu latach nauki ? Ja Ci radzę znajdź normalnego terapeutę a do psychiatry zapisuj się jak najszybciej. Ta sytuacja może być niebezpieczna dla Twojego zdrowia. Brałeś lek 4 lata i bez pomocy lekarza średnim pomysłem jest odstawianie go samemu, zwłaszcza że wnioskuję po wpisie że nie jesteś doświadczony jak ludzie na tym forum.
  • 7 / / 0
No na stronie doktor-recepty jest lekarz zadzwoniłem zapytałem czy mi wypisze Dorete na pooperacyjny zespół cieśni nadgarstka. Odpowiedział że nie ma sprawy i dostałem 4 opakowania po 90 TAB. A telefon dostałem w czerwcu z komendy wojewódzkiej.... A w tamtym tygodniu byłem na przesłuchaniu na komisariacie jako świadek oczywiście. Głównie pytania czy lekarz wymagał jakiejś dokumentacji medycznej oraz dlaczego u swojego lekarza nie zamawiałem recepty, i dlaczego zażywam ten lek.... Rozmawiałem z policjantem i powiedział że raczej nie mam co się martwić bo to nie ja wystawiłem e-recepte. Ma pan dokumentację na jakiej podstawie bierze pan lek więc nie powinien się martwić. Podaj numer telefonu w wiadomości prywatnej. Skąd jesteś??
  • 7 / / 0
Póki co jest ok. Psychiatrę mam na drugi tydzień, tylko boje się że wpadnę w kolejny jakiś nałóg co mi wypisze za lekarstwa?
  • 1854 / 215 / 37
Koleżka, który nadużywa leku (ćpa go mówiąc dosadniej), nie umie zamknąć gęby na kłódkę, gdy pytają się go o źródło (miła pogawędka z policjantem), na dodatek wypytuje jeszcze o numery użytkowników forum. Odstawia CT doretę po długim ciągu, słuchając porad terapeuty, który mówi mu, że tak jest najlepiej.
Albo jesteś słabym prowokatorem, albo po prostu bezgranicznie nieporadny życiowo.
  • 7 / / 0
Tzn źródło było legalne bo to była ewizyta. Oni wszystko wiedzieli jaki lekarz kiedy oraz gdzie wykupiłem lek....
  • 633 / 153 / 0
Jaką wiedzę medyczną, dotyczącą redukowania nieprzyjemnych objawów odstawiennych, może mieć randomowy psycholog? Większość "zwykłych" lekarzy - nie posiada żadnej, ani nie zdają sobie sprawy z konsekwencji zaordynowanej terapii lekowej - to gdzie jakaś babka od gadania wyuczonych formułek, daj spokój. Rozmową nie zaleczy się skręta!

I dlaczego masz słuchać tych bzdur? Jej przekonania nie stoją ponad tym, co dzieje się ze zdrowiem i jak ciężka jest odstawka CT.
To nie ona odczuwa efekty, tylko Twój organizm cierpi.
Jaki jest powód stawiania jej słów, ponad wzięciem się za leczenie tego, co naprawdę Ci dolega?

Potrzebujesz - i to szybko, realnej pomocy, prawdopodobnie lekowej obstawy, a nie tylko opowiadania o sytuacji znalezienia się w nałogu. To nie jest w chwili obecnej priorytet.
Nie może być tak, że cierpisz po części przez czyjąś niekompetencję.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2021 przez kurczakswiezy, łącznie zmieniany 7 razy.
  • 1854 / 215 / 37
Jam nie z soli, ani roli, tylko z tego co mnie boli. Zgadzam się z kolegą wyżej. To TY wiesz jak reaguje Twój organizm, a nie doktorek, który widzi Cię pierwszy raz w życiu.
No, ale "trust me, I'm a doctor"...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."