Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
1. Różnica - papierosy są łatwiej dostępne
-A skąd pani wie?
-Macza szmatę w benzynie, wącha, i woła - "ale odlot babciu"..
ej. no? huj!
ejnohuj
i dużo KIECZUKU szefowo
Papierosy są społecznie akceptowane i to utrudnia rzucenie. Na środku ulicy paczki na przykład klonów nie wyjmuje się na co dzień i nie żry.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
-A skąd pani wie?
-Macza szmatę w benzynie, wącha, i woła - "ale odlot babciu"..
ej. no? huj!
ejnohuj
i dużo KIECZUKU szefowo
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
Chyba, że ktoś kopcił 20 lat a benzodiazepiny jada odświętnie hehe
Po 15 latach palenia byłem tak uzależniony psychicznie i fizycznie,że gdy nie miałem co palić to zbierałem pety z ulicy aby zaspokoić głód.Ale kupiłem sobie paczkę Niquitin 4mg którą rozłożyłem na 2 tygodnie i obecnie od 10 miesięcy nie przyjąłem już żadnej nikotyny.
A co do benzodiazepin to nie mam kilkuletniego doświadczenia a zaledwie kilkumiesięczne ale one pozwala mi sądzić,że benzodiazepiny są dużo groźniejsze.
Przykładowo po 2 paczkach alprazolamu w miesiąc po odstawieniu nie mogłem zasnąć przez pierwsze 4 dni a przez 7 czułem się okrutnie,wszystko mnie bolało.Po za tym faza na alprze była gówno warta bo czułem się jakbym rzarł jakieś euroleptyki.
Po 2 tygodniach w których zjadłem 2 paczki klonów po odstawieniu ręce tak mi się trzęsły,że nie mogłem sobie kawy zrobić bez rozsypania połowy na stole.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.