najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 28 / 1 / 0
Witam. Czy znacie jakieś odmiany automatów ktorych nie czuć podczas hodowli? W necie trafilem na info, ze takimi odmianami sa m.in. Durban Poison i Nothern Lights. Czy może ktoś to potwierdzić lub polecić inna nie śmierdząca odmiane?
  • 12452 / 2421 / 0
Często na necie można znaleźć informacje wyssane z... palca. Są takie rankingi odmian bez zapachu / ze słabym zapachem i między innymi jest tam Jack Herer, który w moim przypadku (od Bulk Feminized Seeds) wali na 100 metrów, a ma niecały metr wysokości.

Miałem auto NL i on faktycznie pachniał subtelnie (ten sam producent), ale czy to reguła - nie mam pojęcia
  • 56 / 6 / 0
@Nano44 raczej polecam forum haszysz do takich pytań ale wątpie żeby istniała jakaś odmiana bez zapachu. Zawsze będzie nawet lekko czuć.
  • 12452 / 2421 / 0
No niekoniecznie. Miałem do czynienia z krzyżówką "autorską" kompletnie bezzapachową. To był taki wczesnej generacji automat Amnesia Haze skrzyżowany z Durban Poison (jeśli nie pomyliłem kolejności).
Ale fakt - 99% będzie waliło mniej lub bardziej.
  • 494 / 102 / 0
Jasne, że istnieją bezzapachowe odmiany. A spieranie się o to z tymi którzy sadzą wciąż śmierdzące kushe ale pod tysiącem różnych egzotycznych nazw i upierają się, że nie ma nieśmierdzących odmian to jak ta przyslowiowa rozmowa głodnego z sytym ;)
  • 70 / 11 / 0
@Qlop o jakie bezzapachowe odmiany ci dokładnie chodzi?
@jezus_chytrus wiesz coś więcej na temat dostępności tej odmiany?
  • 12452 / 2421 / 0
Napisałem, że to była "autorska" krzyżówka jednego z użytkowników forum. Pestek na pewno już nie ma.
  • 494 / 102 / 0
@lossu nie moge wysprzęglić się tak o z odmian bez zapachu, zagrajmy w gre, ty podajesz nazwe odmiany, a ja ci pisze zimno/ciepło %-D

Nie żebym miał coś do odmian kurwiących jak żul w porannym tramwaju, bo filtr węglowy jest dla ludzi, jednak gdy robi się harvest to napierdala tak w mieszkaniu jak z murzyńskiej wioski i to jest konkret przypał przez pare godzin i filtr chuja tu pomoże, chyba, że masz pokój przerobiony na growroom to spoko, można wejśc do środka i ciachać %-D Tak samo gdy palisz ten szajs, bo gdy otworzysz słoik, zmielisz w grinderku to znowu zaczyna napierdalać jak sam skurwysyn i jest przypał, i wbrew pozorom i tutejszym patusom którzy mają rozjebane kinole - siuwax z wapo też jebie.
A gdy wziąc pod uwagę, że odmiany bez zapachu do słabych nie należą, więc jesli jest opcja na ułatwienie sobie życia to czemu nie skorzystać...
  • 7 / / 2
@Qlop , jeżeli można, to z wielką chęcią dorzucę swoje 3 grosze do powyższego tematu.
Jeżeli chodzi o odmiany to strzelam w:

1. Speed (Auto)
2. Cirandella (Auto)
3. Northern Light (Auto)
4. Mimosa Cake (Auto)
5. Lowryder (Auto)
6. White Widow (Auto)
7. Zkittlez (Auto)

W te odmany myślę, że bym strzelał. Wydają się takie mizerne i słabo cuchnące (choć wydaje mi się, iż Zkittelz chyba należał do tych średnio cuchnących)
  • 2594 / 540 / 0
Faktycznie, speed nie ma zbyt mocnego zapachu. Z resztą nie miałem styczności, więc się nie wypowiem.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
ODPOWIEDZ
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.