Przeniesione. - hip
Mogę podpowiedzieć, że wszystkie trip reporty odmian są mocno subiektywne i żeby znaleźć coś co ci idealnie podpasuje, będziesz musiał przetestować wiele pestek. Poza tym nawet jak trafisz na coś ciekawego to okaże się, że ta odmiana ma tyle mocno odmiennych feno, że palenie z różnych jej pestek działa inaczej.
Poza tym przywiązywanie się tylko do jednej odmiany to moim zdaniem średni pomysł. Z czasem działanie staję się nużące i ma się ochotę na coś nowego.
Ostatnia kwestia jest taka, że wiele osób po długim paleniu wyłacznie sativ narzeka na "schizy" i przechodzi na indici. To także weź pod uwagę.
Edit: Przypomniał mi się ciekawy temat o sativach indicach i rynku breederów:
https://www.forum.haszysz.com/showthrea ... czy-Indica Warto zerknąć.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.