krzeslo pisze:Piszecie, że nie ma sensu brać choliny z noopeptem.
mdt48 pisze:Noopept ma właściwości cholinomimetyczne czyli zachowuje się jak cholina (udaje cholinę) więc nie ma sensu dodatkowo brać choliny. Wiele ludzi bierze Nooapept z choliną nie mając tej wiedzy którą można zdobyć czytając ulotkę czy w moim przypadku wysyłając zapytanie do producenta. Za dużo choliny to także pewna biegunka więc lepiej z tym uważać.
Zamierzam przetestować noopept w celach naukowych i do zalepiania dziur w głowie powstałych z przyczyn dawnych (opio) i aktualniejszych (alko). Sprawa wygląda tak: zamierzam zrobić sobie detoks od alkoholu łączony z żarciem noopeptu w prochu. tyle że za jakieś 3,5 tygodnia zaczynają się juwenalia i takie tam - a więc chlanie. I tu moje pytanie dla osób którym alko wzmacnia działanie alkoholu - jak długo po ewentualnym zaprzestaniu zażywania czuć ten efekt wzmocnienia? Bo nie wyobrażam sobie że miałbym być najebany po dwóch piwach na takiej imprezie, ani tym bardziej żebym tam nie pił/ćpał... :/ wymyśliłem sobie żeby wypróbować działanie przez 2 najbliższe tygodnie, potem tydzień przerwy i hulanka, myślicie że to przejdzie? a może wgl nie warto zaczynać teraz i przełożyć próbowanie na później? (pewnie i tak spróbuje teraz :moody: ale chcę poznać Waszą opinie)
1) zacząć teraz noopept i znaczaco ograniczyć alko rownież podczas juve - bez przesady: 2 piwa możesz wypić bez szwanku nawet biorąc noopept, ale całonocnych libacji nie polecam
2)zacząc noopept po juwenaliach - ale noopept powinien zacząć działać "stabilnie" po jakieś 3 tygodniach, więc dobierz daty, żeby na sesję zdążyć ;)
3) zacząć brać noopept teraz i pogodzic się, ze upijasz się 2 razy mniejszą ilością alko ;) to nie jest takie złe w sumie...:D
Gilran pisze:Witam, dawno mnie nie było na tym forum ;-)
Zamierzam przetestować noopept w celach naukowych i do zalepiania dziur w głowie powstałych z przyczyn dawnych (opio) i aktualniejszych (alko). Sprawa wygląda tak: zamierzam zrobić sobie detoks od alkoholu łączony z żarciem noopeptu w prochu. tyle że za jakieś 3,5 tygodnia zaczynają się juwenalia i takie tam - a więc chlanie. I tu moje pytanie dla osób którym alko wzmacnia działanie alkoholu - jak długo po ewentualnym zaprzestaniu zażywania czuć ten efekt wzmocnienia? Bo nie wyobrażam sobie że miałbym być najebany po dwóch piwach na takiej imprezie, ani tym bardziej żebym tam nie pił/ćpał... :/ wymyśliłem sobie żeby wypróbować działanie przez 2 najbliższe tygodnie, potem tydzień przerwy i hulanka, myślicie że to przejdzie? a może wgl nie warto zaczynać teraz i przełożyć próbowanie na później? (pewnie i tak spróbuje teraz :moody: ale chcę poznać Waszą opinie)
Alko powoduje swoisty reset działania noopeptu, więc zrób sobie detoks od wszystkiego, nachlej się na juwenaliach na przyszłe czasy i po owym wydarzeniu zaprzestań. Zacznij brać noopept i najlepiej zacznij czytać coś lekkiego. Pomaga w odmulaniu.
I pamiętaj o suplementacji witaminami i minerałami, a także np. lecytyną (lub najlepiej choliną). Zdrowa dieta bogata w kwasy omega3 itp (ryby), dużo białka, żeń-szeń też polecam (10zł za paczkę z olimpu). Podczas noopeptu polecam też zieloną herbatę, kawę oraz kakao. Noopept aplikuj pod język, po 5 minutach popijaj jednym z tych trzech napoi. Ja preferuję zieloną herbatę.
tomaszw88 pisze:po pierwsze, to noopept aż tak mocno nie wzmacnia działania alkoholu, jak Ci się wydaję, nie demonizujcie. Po drugie, nie rozumiem w ogóle, jak można nazwać problemem to, że po mniejszej ilości piw będziesz miał większą 'banie'. To jakieś zawody?
A ta rada żeby sobie zrobić jakąś przerwę na to jest spoko, na chwilę obecną myślę że spróbuję zażywać i zobaczę jak będzie, zieloną herbatkę piję regularnie, witaminki też zażywam, jeszcze się zaopatrzę w kwas omega czy coś i powinno być git.
Wyjaśnienie mdt48 wydaje się być całkiem sensowne, nie wiem co myśleć.
Melvin Burgess
– Jest wódka. ~Andrzej Sapkowski
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/f/f2d198d0-33d6-4c35-9653-ad2c53d7e879/alfapiph.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250425%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250425T022203Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=0e901ed7d6187d8aefaaf7c58cd4a9e31198e34bcbdc70aefd718e40de35d9db)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/profesor.jpg)
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku
Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.