Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Mam kilka pytań, ile trwa efekt rekreacyjny po zażyciu 15-20mg Nitrazepamu i czy już po fazie nie będzie tak, że już nie dam rady i będę musiał iść spać? O to mi się rozchodzi, czy można wyjść sobie rano na dwór z kumplami, zarzucić po 3 rolki, pofazować, a jak już odejdzie, to iść do domu, a potem normalnie funkcjonować resztę dnia, np. załatwienie jakiś spraw, a wieczorem do snu z 10mg (czy te 10mg drugi raz jednego dnia pozwoli mi łatwo zasnąć). I ostatnie pytanie, jak jest z tolerancją na efekty rekreacyjne i z tolerancją działania nasennego nitra? Dzięki jeżeli ktoś mi to wytłumaczy, tolerancję mam zerową, to będzie pierwsza próba z jakimkolwiek benzo.
  • 189 / 5 / 0
Hmmmmmmmm, mnie aqrat ciężko szło nawet zasnąć na tym, wręcz byłem trochę niespokojny, a kiedy w końcu się udało, całą miałem koszmary. Też tak mieliście?? Dla mnie to najgorsze benzo z tych nasennych. Efektów rekreacyjnych również spacjalnych nie było. To benzo raczej nie dla mnie po prostu:(
  • 133 / 2 / 0
nitrazepam zadziałał na mnie bardzo nasennie, zjadłam pół tabletki przy mojej wadze 42 kg co mnie wyłączyło na 2 dni. Po wzięciu pojawił się relaks, rozluźnienie, tak jak to bywa przy alprazalomie, ogólnie biorąc działa przeciwlękowo i euforycznie, ale to przez baardzo krótki czas. Później pojawia się zamulenie co prowadzi ostatecznie do senności.
  • 11 / 1 / 0
30mg nitra plus 2 piwa i jest błogo, zero sennosci tylko pelen relaks :)
  • 1095 / 34 / 0
Fajne benzo porównywalne z esta, ale jednak nitra chyba lepszy.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 2878 / 21 / 0
Mnie nitrazepam poskładał, wymęczył i ułożył do snu. Poszło 5mg pod język, potem 10, 15 i lulu :)
Nie odczułem żadnej rekreacyjności, a jeśli chodzi o uspokojenie, to może i uspokoiło - ale na siłę, nieprzyjemnie.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1743 / 25 / 0
To właśnie estazolam robi z człowieka zombie, jak takie stare babki co zamiast na noc biorą go rano i chodzą po sklepach i parkach upierdolone jak bela z iskierka świadomości.
Nitrusy na wieczorny króciutki chill ;-) i po 30-45min luli są godne :cool:
  • 1425 / 80 / 0
Odnośnie brania nitra rano..też mi się kiedyś takie coś zdarzyło i nie polecam zwłaszcza, że musiałem pozałatwiać kilka spraw na mieście, chociaż dawka nie była duża to byłem dosyć ograniczony, ale na wieczór kilka chwil miłego relaksu zapewnia.
  • 825 / 14 / 0
Poznałem kobiętę biorącą kiedyś estazaolam, obecnie bierze nitrazepam na problem bezsennosći. Jest to osoba "normalna" więc oba leki porównała w ten sposób że po estazolamie regularnie przebudzała się w nocy i miała problem z ponownym zaśnięciem. Po nitrazepamie raczej przesypia całą noc.
  • 2878 / 21 / 0
BlackLawnFinale pisze:
bardzo pozytywny wedlug mnie środek, co prawda, myślę że jak ktoś ma duże problemy z bezsennością, to może mu nie pomóc, ja np. potrafiłam po 4 tabsach, obudzić się za 3 godziny, chociaż z samym zaśnięciem raczej nigdy po nim problemu nie miałam.
@Up, ot taka opinia sprzed kilku stron, coby pokazać relatywność działania... i ja mam pytanie:
jak jest z profilem rekreacyjnym nitrazepamu? Tu już chyba wyraźnie niedobrze, patrząc na niezainteresowanie tym środkiem. Mnie osobiście, jedyne co było w stanie zaznać po nim to sen, niemniej z mojej winy - uraczyłem się na wstępie zbyt dużą dawką (15mg). Chyba coś mało ciekawy jest ten lek, hm? Słabą popularnością się cieszy, czyżby to była benzo typowo do kołyski? Niedługo znów wypróbuję i nie omieszkam coś skrobnąć na jej temat.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.