Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / 1 / 0
korkorio pisze:
Gdzie w Polsce są najbardziej znane fabryki? Polmos?
Lublin? Białystok? Jelenia Góra?
Niechlubnie spedzilem mlodosc w jeleniej i jezeli mnie pamiec nie myli, to tam rozlewni nawet nie mowiac o gorzelni nie ma. Specjalizujemy sie w lekach Polfa ;) i szkle Jeleniogorskie Zaklady Optyczne. No i wełne kombinuja w Aniluxie ale o gorzelni nie slyszalem chyba ze to jakis ciezki underground :D. A i w jeleniej pierwszy raz wyciagnieto cukier z buraka cukrowego :D

Wiecej legend przemyslu nie pamietam.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Sory. Z Polfą mi się pojebało :-D Też fabryka dragów.

A może Zielona Góra? Prawdopodobnie chodzi mi o zakład gdzie produkują Lususową.
I'm broken.
  • 200 / 1 / 0
V&S Luksusowa Zielona Góra S.A.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
korkorio pisze:
Zależy o jakie o alko chodzi. Ile procent ma mieć.
W każdym bądź razie ciekawy temat poruszyłeś Teoretyku.
To dowód na brak rozcieńczenia.
Tutaj chodzi Ci o spirytus, czysty destylat?
O spirytus.
dajmon pisze:
Alko powinno palić się niebieskim regularnym płomieniem
Błąd. Życie Ci niemiłe? Etylowy będzie się palił lekko pomarańczowym/żółtym płomieniem (trochę półspalania), metylowy będzie niebieski (całkowite).
Ile razy podpalałem 50% r-r spirytusu 'spozywczego'(nie zajarzył od pierwszej iskry...) palil sie na niebiesko... Może dolne zarzewie było pomarańczowe... lekko :rolleyes:
Wydryniłem tego litry...
  • 749 / 5 / 0
Ok!
Zabieram się do samodzielnej produkcji.
I jak tu się upewnić czy destylat będzie jak najmniej toksyczny?
Mam dwa odstojniki w sprzęcie, ale jak sprawdzić produkt finalny? Czy nie przejmować się?
Na co powininem zwrócić uwagę?
Honusi - gdzie się podziewasz?
I'm broken.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
"Honusi - gdzie się podziewasz?"

niestety nie mogę odzyskać hasła do konta. Gdyby znalazł się jakiś dobry admin i wysłał mi je na mejla - byłbym wdzięczny.

"Mam dwa odstojniki w sprzęcie, ale jak sprawdzić produkt finalny? Czy nie przejmować się?

Na co powininem zwrócić uwagę?"

Dwa odstojniki to za dużo, ale jak już są zadbaj żeby to było szczelne. W ogóle wszystko powinno być szczelne - dbaj aż do przesady o takie rzeczy. Jakość destylatu sprawdzasz organoleptycznie i rób to czesto ( trudno- troche cię sponiewiera,ale wiesz co pijesz) . Dość często się zdarza, że początek i koniec finalnego produktu ma smak octu. Po to własnie próbujesz często destylatu: nie chcemy przecież aby do dobrego bimberku nalało troche octówy. Podstawowe rzeczy jakie musisz posiadac to szklane butelki i miernik zawartości alkoholu. Co nakapana butelka sprawdzaj zawartość % jeśli sie zwiększa znaczy, że jeszcze proces trwa i ma się coraz lepiej, a jak sie zmniejsza znaczy że pędzenie powoli się konczy i każda następna buteleczka będzie miała słabszy smak i moc. Jeżeli produktu końcowego wyjdzie sporo ale mało procentowego i niskiej jakości - przepędzasz drugi raz tak jak sie to robi w polmosach: wlewasz całość spowrotem do destylarki, dolewasz wody i tak powtarzasz proces. Kolejna partia będzie na pewno mocniejsza i bardziej krystaliczna ale będzie jej mniej . Ja jak pędze na ogół zadowalam się destylatem 85%. Na wstęp to chyba wszystko jeśli chodzi o podstawy.

[ external image ]

tak to wygląda 85% z wczorajszego pendzenia .
  • 749 / 5 / 0
Dzięki za wskazówki.
Powiedz, dlaczego przy powtórnej destylacji należy dolać wody?
I'm broken.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
Bo samego destylatu będzie za mało , bądz się zapali (wypierdoli wszystko jak granat) .
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
dajmon pisze:
Alko powinno palić się niebieskim regularnym płomieniem
Błąd. Życie Ci niemiłe? Etylowy będzie się palił lekko pomarańczowym/żółtym płomieniem (trochę półspalania), metylowy będzie niebieski (całkowite).
Dziwne, bo jak podpalałam absynt i sambucę, to płomień był niebieski (może jak u yama - na dole lekko pomarańczowy, ale na górze niebieski). To nie pomyłka?
Poza tym "domowym" sposobem podobno nie da się odróżnić metylowego od etylowego.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 749 / 5 / 0
Można wypić i zobaczyć co się dzieje.
I'm broken.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.