Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1987 / 106 / 0
Nefiracetam
Nieprzeczytany post autor: scr »
Nie ma wątku o takiej substancji, dostałem sampla i nie wiem jakie jest dawkowanie, efekty itp. Czy ktoś próbował?

[ external image ]
https://en.wikipedia.org/wiki/Nefiracetam
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1095 / 34 / 0
Dawki to 100-300mg. Daj znac co i jak i porównaj do innych.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1987 / 106 / 0
Noopept mi się skończył, więc chcąc nie chcąc spróbowałem 40mg. W smaku całkowicie nijaki - może lekko gorzkawy, jakby jeść rozpuszczający się piasek. Nie wypala tak języka jak Noopept. Działanie, zdecydowanie odczuwalne, lekka stymulacja, podniesiona kumacja, w miksie z MXE wypada pozytywnie.

EDIT: wchodzi lekki niepokój, wyczuwalna lekka impulsywność, powiedziałbym agresor - ale to za mocne słowo. Podobne odczucia miałem przy piracetamie.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 106 / 0
Nie mogę edytować, proszę o scalenie :)
Efekt nootropowy jest bardzo konkretny, ale... Właśnie, czuję się trochę jakbym był pod prądem, mogę to porównać do 30mg etylofenidatu, tylko bez tej trzęsiawki noradrenalinowej. Świadomość i ogarnianie - super, ale znika gdzieś dusza i nic mnie już nie rusza. Substancja ma potencjał, jest ciekawa, ale zdecydowanie wolę Noopept, który ma może trochę mniejszą moc, ale za to działa dużo bardziej naturalnie i subtelnie.
  • 708 / 24 / 0
Właśnie zamówiłem do najtańszych to on niestety nie należy, jakieś rady porady bo nie wiele jest o nim .Sugerowane dawkowanie 600 -1200 mg dziennie
  • 14 / / 0
Nefiracetam powoduje uszkodzenie jąder u szczurów

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12849691

jak i u psów

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15082078
  • 361 / 12 / 0
Przejrzałem te badania, opinie na reddicie i longecity i z tego co zrozumiałem nie ma dowodów na toksyczność nefiracetamu u ludzi. Jeśli nie bierzesz w kosmicznych dawkach i robisz przerwy, to powinno być ok. Każdy niech sobie zrobi research na własną rękę, oceni sytuację i podejmie decyzję.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 199 / 0
Jak w przypadku innych nootropów tak i ten zapewne u każdego podziała inaczej...
U mnie nefirek sprawuje się całkiem dobrze ( testowane dawki od 50-200mg), powyżej 100mg daje pobudzenie fizyczne z ciekawym parciem na seks ( tego się po nootropie nie spodziewałam, ale to pozytywna zaskoczka :heart: ),
poprawy pamięci nie zaobserwowałam, lepsza koncentracja, kreatywność, energia - u mnie to w tą stronę działa, więc fajnie się komponuje z innymi nootropami i nie tylko.
Świetnie się sprawuje gdy trzeba nie tyle co materiał zakuć co opracować w jakiś twórczy sposób :gun:
Wszystko co tu wypisuję zrodziło się w najgłębszych odmętach oceanu mej spaczonej wyobraźni...
Najprawdopodobniej podczas odwiedzin w krainie snów...
Wiara w prawdziwość moich słów może sugerować konieczność skonsultowania się z psychiatrą :-D
  • 25 / 1 / 0
Może nie ma dowodów na szkodliwe działanie u ludzi, ale też nie ma dowodów na to że ludziom jąder nie uszkodzi. Jeżeli są dowody na szkodliwość u dwóch gatunków zwierząt to nieetyczne byłoby przeprowadzanie dalszych badań na ludziach. Moim zdaniem lepiej omijać, tym bardziej że nefiracetam nie jest jakiś wyjątkowy i niezastąpiony, spokojnie można wybrać coś innego, bezpieczniejszego
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.