Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 149 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaklin »
Aha dziekuje za odpowiedz ja napewno na ten sezon cos pokombinuje gdyz dostalam od kolesia ziarenka maku tureckiego mowil ze wysokoopiatowy a wiec zobaczymy co z tego mi wyrosnie,oczywiscie tez mam jedno poletko na ktorym co roku rosna maki samosiejki,wiec oby do sezonu,pozdrawiam.
  • 333 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bastion11 »
zauważyłem ze nasiona jak i ususzone główki maku somniverum mozna na ebayu kupic i sie zastanawiam czy z tego maku da się zrobić zupe ? potrzepie ? jak myślicie - nie jest drogo - obczajcie
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid ... somniferum
tu mozna dostac rozne rodzaje
http://basementshaman.stores.yahoo.net/ ... ppops.html
ktory jest najbardziej morfinowy? giganteum czy somniverum czy jak?
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2008 przez bastion11, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik bastion11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 140 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
a chcesz to siać?. w farmacji stosuje się Papaver somniferum, mak lekarski. jest wiele cech farmakognostycznych odrózniajacych poszczególne odmiany. wybieraj zawsze Papaver somniferum. obecnie w dobie tworzenia różnych odmian, przez ingerencje w geny, kolor kwiatów nie ma juz takiego znaczenia przy rozpoznaniu odmian nisko i wysokomorfinowych.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 50 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mattizz »
ktory jest najbardziej morfinowy? giganteum czy somniverum czy jak?
giganteum jest odmianą lekarskiego - papaver somniferum var. giganteum. mają po prostu najwieksze makowki ze wszystkich odmian, wiec analogicznie i opium wychodzi najwiecej ;)
Uwaga! Użytkownik mattizz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 140 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
nie do końca tak jest.np Papaver somniferum var.bracteatum, praktycznie bez dobrej znajomości botaniki nieodróznialny od somniferum off.. a zawiera prawie samą tebainę i nie posiada enzymów przekształcających ją do morfiny.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
bastion pisze:
jak myślicie - nie jest drogo - obczajcie
Nie jest drogo? 75zł za 20 makówek? 150zł za jedną porcje makiwary?
Za tyle to ja mam bilet do Czech i z powrotem.. i 2000 makówek ]
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 2 / 0
jacok pisze:
(wszak mogę mieć tylko 1 m2 maku, tak? ;))
O co dokładnie chodzi z tym m2 maku ?
Przepraszam jeżeli to było.

Pozdrawiam, W.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie:
Dwóch wilków jedno w lesie nadybali jagnię.spacja
Już go mieli rozerwać; rzekło: - jakim prawem ?!si
Smacznyś, słaby i w lesie...- Zjedli niezabawem.sp
Ignacy Krasicki, Jagnię i wilcy
  • 1241 / 8 / 0
wydaje mi sie ze komus chodzilo o to ze uprawa o powierzchni 1 metra kwadratowego jest legalna
  • 63 / 2 / 0
Tego się domyśliłem :]
Chodziło mi bardziej o to w myśl jakiego prawa, ponieważ w ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii nic podobnego nie zauważyłem

Pozdrawiam, W.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie:
Dwóch wilków jedno w lesie nadybali jagnię.spacja
Już go mieli rozerwać; rzekło: - jakim prawem ?!si
Smacznyś, słaby i w lesie...- Zjedli niezabawem.sp
Ignacy Krasicki, Jagnię i wilcy
  • 140 / / 0
Uwaga! Użytkownik chru jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.