Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 2034 / 595 / 0
I hel przebił się przez buprę? To całkiem nieźle. ;]

Proszę bardzo, rzadko słyszy się tu "dziękuję". Już mówię dalej.

buprenorfina ma bardzo długi czas półtrwania w organizmie, no i należy pamiętać o wysycaniu się przy regularnym jej przyjmowaniu. Powiedziałabym, że... kurewsko długo. Jako, że nie jest to uniwersalna miara, to rozszerzę, tu akurat na przykładzie Suboxone (buprenorfina + nalokson):

"Buprenorphine is metabolized and eliminated in urine and feces. Naloxone undergoes metabolism as well. When Suboxone sublingual film is administered sublingually or buccally, buprenorphine has a mean elimination half-life ranging from 24 to 42 hours and naloxone has a mean elimination half-life ranging from 2 to 12 hours."

Źródło: https://www.drugs.com/pro/suboxone.html

Przy IV, PR czas ten trochę się skraca, przy IV najmocniej - w moich odczuciach i tak na zdrowy rozum. Niestety w kwestii IV, IM ( :huh: ) czy PR nie mam pod ręką linków.

Mówimy tu o t1/2, więc powiedziałabym, że taką ZUPEŁNIE bezpieczną odpowiedzią są trzy-cztery dni. Ale jeśli helupa już Ci się przebija, to znaczy, że większość buprenorfiny została wyeliminowana z organizmu.

hel do narkozy ma się tak, że będą musieli użyć większej dawki, ew. innego zestawu - tutaj patrz mój poprzedni post. Powiedz o tym anestezjolog(owi) i... Reszta w ich rękach. Będzie dobrze. :-)
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 6 / / 0
Dzięki jesteś super, ale ja muszę być uśpiony, bo operacha jest pod mikroskopem.

Poprawiono błędy ortograficzne - wlq
  • 1472 / 26 / 0
Ja jestem 2 miesiące po operacji barku.

Mam takie pytanie,czy może się coś złego stać z barkiem ? Jak się zapomnę na imprezie pod wpływem niewielkich ilości alkoholu i np. pociągne małą kreskę klefa.
  • 4 / / 0
Witam za 2 dni mam zabieg pod narkozą u stomatologa :), powiem tylko że ta narkoza to nie jest taka jak operacyjna lecz trochę lżejsza.
Czy jak zrobię półtora dnia przerwy od palenia to będzie ok ? Czy może mieć to wpływ na "narkozę".
Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ mega się stresuje i panikuje :(

Pozdrawiam
  • 4603 / 2198 / 1
Skoro masz za dwa dni to już dłuższej karencji nie zrobisz;> Powiedz anestezjologowi że paliłeś 2 dni przed. Nie powinno to mieć absolutnie żadnego wpływu na przebieg, co najwyżej bardziej będzie zwracał uwagę na twoje parametry w czasie narkozy.
  • 4 / / 0
A właśnie palę dzisiaj tak sobie zapaliłem bo przeczytałem że 24H przed :( a nie powiedziałem że palę od roku dzień w dzień i czy teraz to ma jakieś konsekwencje ? Czyli 24H pauzy tylko ale palę około 0.5/0.4 dziennie. Więc 35H przerwy palenia. Więc jak się teraz ma sprawa do rzeczy co sądzicie ? Kurde nie straszcie mnie proszę.
  • 4603 / 2198 / 1
Nikt nie straszy. W anestezjologii stosuje się leki o wiele mocniejsze niż THC, czy inne substancje zawarte w trawce. Chodzi po prostu o to, żebyś zajebany nie poszedł na zabieg, bo lekarz może nie wiedzieć, czy objawy są po jego znieczuleniu, czy po Twoim miksie i może to wywołać niepotrzebne nieporozumienia. Także dzisiaj zapal i wieczorem już daruj sobie. Jutro już basta i po zabiegu z 12h także nie pal.
  • 4 / / 0
Nie dzisiaj już koniec o 00:00 specjalnie jak wczoraj :) I ogólnie będzie 24H+11H bo o 11 mam zabieg więc daje 35H nie palenia ! Broń Boże w życiu nie pójdę na trawce na zabieg !! Już tak mnie nie pogrzało :D 35H nie palenia i powiem również mu o tym aby miał pewność :) Lepiej powiedzieć niż mieć potem kłopoty :) Dziękuje wspaniały kolego za słowa otuchy ! Bardzo mnie wsparłeś duchu i teraz jestem spokojny ! Wspaniałego dnia życzę :)
  • 8 / 1 / 0
jestem pewien ze zapali jak tylko wróci do domu xD
  • 4603 / 2198 / 1
03 lipca 2018Xenobiotic pisze:
jestem pewien ze zapali jak tylko wróci do domu xD
Jak tylko wróci to nie... Ale 30 minut po powrocie ----> pewne:D
ODPOWIEDZ
Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem