Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 31 / / 0
siema siema
proste pytanie : znając maleńczuka i jego wszystkie nawiązania do narkotyków, nie potrafie zrozumieć kilku wersów piosenki "Uważaj na niego".
Choc to jest dosc oczywiste:
Pokaż mi śniegi
Zjedź ze mną po białej łące
Nie bierzmy kolegi
Szepcą do ucha, jego usta drwią
to nie mam pojęcia, co znaczy "jest z metra cięty, prosto z PANI wyjęty", jakieś interpretacje?
  • 3898 / 238 / 13
Pokaz mi sniegi - pokaż nieopalone części ciała (piosenka z lat 90tych, więc wtedy tam się nie opalano)

Zjedź ze mną po białej łące - wciągnij kreskę amfetaminy

"jest z metra cięty, prosto z PANI wyjęty" - z metra cięty oznacza człowieka mającego zawsze szybką, celną i ciętą ripostę, PANI - to był taki magazyn dla kobiet raczej wyższych sfer, z pani wyjęty zapewne oznacza przystojny.

Tłumaczył to u wojewódzkiego bodajże jak był za pierwszym razem.

Maleńczuk jest spoko ;)
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 825 / 14 / 0
że jest z metra cięty znaczy niski, kurduplowaty to samo dotyczy kobiet.
  • 438 / 6 / 0
Powiem, jako osobą, którą nurtowało to pytanie i otrzymała odpowiedź z rąk autora <cwaniak2> [ 5 year later ] .

- Pokaż mi śniegi : posyp mi krechę
- Zjedź ze mną po białej łące : Zróbmy ścieżkę koksu .
- Jest z metra cięty, prosto z Pani wyjęty : kurduplowaty typ kolesia, wbitego w pieniądz, wyciągnietego żywce z żurnala.

Jego kosmetyki, jego taty fabryki, jego kraje gorace - wszystko było alegorią dobrobytu nieosiągalnego dla szarego człowieka 80/90lat do zobaczenia jedynie w czasopismach takich jak napisał Parathormon " Pani " / Quelle itp.
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 5299 / 104 / 0
Nakurwił się czymś i śpiewał, ja bym tu się niczego nie doszukiwał %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.