Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 9298 / 1806 / 2
To moze na poczatek posiedzcie jak ocenic moc nootropu?
A juz porywnywania piracetamu do sunifiramu nie skomentuje...
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 30 / 4 / 0
Sunifiram+Coluracetam+Oxiracetamem+CDP Cholina. A jeśli chodzi o zastosowanie solo + źródło choliny- Coluracetam ma ładne bicie...polecam.
Uwaga! Użytkownik Paczensas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 4 / 0
Noopept i microdoasing psychodelikow. Mega energia i widzenie hd, wzmozona kreatywność i poprawa pamieci krótko i dlugoterminowej. Do tego obowiazkowo lecytyna w oporowych ilościach. Duzo nikotyny pod postacią tabaki i rape... Do tego jeszcze ashvaganda i kofeina najlepiej yerba bo dlugo działa. Terapeutyczne dawki amfetaminy od czasu do czasu.
  • 1298 / 258 / 0
Co to znaczy najsilniejsze? haha %-D
Każdy ma inną definicję nootropów. To przede wszystkim nie lek i nie narkotyk. Ogólnie powinny regenerować układ nerwowy i przyspieszać wchłanianie nowych informacji. Można jeszcze dodać zachęcanie do działania, ale zabawa z dopaminą i tak skończy się na wyrobieniu tolerancji i w efekcie braniu dawek ponad normę albo braniu "leczniczych" dawek LSD i amfetaminy (jak wyżej) i pisanie o tym w dziale w nootropami. W każdym razie motywacja nie zalicza się do mojej definicji nootrop.
Najlepiej pod język, a jak połykając to z piperyną, która zwiększa wchłanialność.

Agmatyna, noopept(lek, peptyd?, bezpieczny wyjątek), cysteina, kreatyna, kofeina (dopaminka, bezpieczny wyjątek, potęguje działanie innych rzeczy).

Do tego cholina i adaptogeny ze 3 na raz, ale miały być najsilniejsze :cojest: , więc to co powyżej.
Najlepiej gotowe stacki kupić, co miesiąc albo dwa zmieniać na inny i wierzyć, że przynajmniej ponad połowa z tego co znajduje się na etykiecie jest w pigułce %-D
Racetamy dla mnie chujem wieją, może się nie znam, mało brałem.
Wyciągi z winogron i borówek (resweratrol, pterostylben) niby się wpierdalają w DNA i odmładzają troszeczkę, ale chuj wie.
Coś silniejszego to najlepiej sarmy (polecam?), peptydy, małouzależniające leki %-D , mikro dawki narkotyków (powodzenia %-D ) - to wykracza poza ten temat i to już "głębokie" wpierdalanie się w układ nerwowy, głębiej już nie ma co nas chronić i powiedzieć, że to jest złe.
Cysteinę można brać cały czas - lek na wszystko.
To wszystko moje zdanie i doświadczenie. Zinterpretujcie to na swój sposób.

Pozdrawiam.
  • 38 / 4 / 0
Wiesz microdoasing psychodelikow z definicji nie ma wywoływać haju a zwiększać kreatywność, myslenie nieszablonowe itd jak dla mnie spokojnie mozna to zaliczyć do właściwości nootropowych. A same nootropy to nie tylko podkręcenie przyswajalności informacji lecz szeroko pojętą neuroplastycznosć czyli mozna to metaforycznie nazwac pamięcią ram odpowiadającą za przetwarzanie danych w czasie rzeczywistym jak np doznania zmysłowe i wykonywanie różnych zadań. Aczkolwiek masz rację z tym ze dawki terapeutyczne amph i coffeiny troszkę wykraczają poza temat, ale są calkiem sensownym wsparciem do zestawu nootropowego gdy chce się poprawić wydajność w trybie doraznym. Pamiętajmy o tym ze każdy stymulant nawet kawa dziala o wiele mocniej na nootropach. Dotyczy to każdej substancji nie tylko stimsów. Jako że nootropy zwiększają cyrkulację krwi w mózgu.
  • 164 / 21 / 0
Nie ma czegoś takiego jak najsilniejsze nootropy, ewentualnie mogą być najlepsze.

Najlepsze jakie ja znam: Noopept, piracetam, selegelina, NAC, fenibut, kofeina (prosta a jakże skuteczna) fosfatydyloseryna, różaniec górski.

Zapewne nie wszystkie te środki wpisują się w pełni w definicję "nootropów" ale większość z nich można kupić własnie jako nootropy ;)
  • 280 / 14 / 0
10 września 2020JaszczurRPT pisze:
Noopept i microdoasing psychodelikow. Mega energia i widzenie hd, wzmozona kreatywność i poprawa pamieci krótko i dlugoterminowej. Do tego obowiazkowo lecytyna w oporowych ilościach. Duzo nikotyny pod postacią tabaki i rape... Do tego jeszcze ashvaganda i kofeina najlepiej yerba bo dlugo działa. Terapeutyczne dawki amfetaminy od czasu do czasu.
Co jeszcze?
  • 38 / 4 / 0
Co kto lubi. W gruncie rzeczy. Ja nie doradzam tylko relacjonuje mój zestaw. Na mnie to działa spoko. Jednak na pewno znajdą się osoby dla ktorych to za dużo.
  • 1174 / 222 / 23
1. fenylopiracetam (bez tolerki)
2. Prl 8-53
3. metylofenidat

W takiej kolejności. Do dwóch pierwszych źródło choliny należy dodać.
  • 158 / 5 / 0
który notrop najlepszy na pamięć dlugotrwala?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.