Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Siema hypy, jakie substancje psychoaktywne jest najłatwiej pozyskać w domu z domowych składników i z instrukcją w której nie trzeba znać się na pojęciach chemicznych tylko po prostu prosta instrukcja :-p
  • 642 / 18 / 7
Jenkem. Fekalia do butelki, zostawiasz na słońcu i zamiast korka balonik. Nie wiem jak długo trzeba to tak trzymać.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 274 / 22 / 0
Gałka muszkatołowa, I guess. koda/DXM. alkohol/nikotyna/kofeina oczywiście.
Koniec listy chyba.
Ale jak musisz zadawać takie pytania to może wracaj do zadania domowego na matmę?
  • 608 / 58 / 0
10 sierpnia 2020surveilled pisze:
A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
  • 139 / 24 / 0
---Grzyby psylocybinowe. Są łatwe w pozyskiwaniu w wielu miejscach w Polsce i na świecie. To jest jedynie kwestia czy mieszkamy, bywamy w takich miejscach. Warto się zainteresować - szczególna wartość grzyba!

---Gałka muszkatołowa. Ma jednak wiele opinii niepolecających. Choć ja, mam bardziej akceptowalne o niej zdanie. Znam przypadki, gdzie była tak wielka potrzeba odmiennego stanu świadomości, ze sprawdziła się w 100%, nawet jako empatogen , tylko potrzeba była autosugestia z wiara ze da się wiele zyskać.

-Kaktusy z meskalina. Nie występują w Polsce. Są jednak dostępne Meksyk i południe USA i w innych. Szczególnie wysoka wartość kaktusów!

---DXM z apteki Acodin. Juz w latach 60, były całe grupy, które drogo płacili i preferowali ten dysocjant jako bardzo wartościowy w terapii poznania siebie. Ma wartość tez czysto rozrywkową. Obecnie dostępny bez recepty w aptece.

---kodeina ( metylomorfina), apteka bez recepty. Thiocodin można łykać tabletki, Antidol 10 - wymagane usuniecie paracetamolu, nie łykać więcej jak 2 tabletki wraz z paracetamolem.

---Muchomor czerwony (amanita muscaria (L.) Łatwa dostępność także w Polsce tego bardzo pospolicie występującego grzyba. Dużo czytać nim wybierzmy się na grzybobranie. Wysoka wartość lecz uwaga- nie polecam początkującym. Często mocne i trudne w zrozumieniu stany świadomości, określone jako szamańskie. Jedynie tu chce to podkreślić, ze jest to święty grzyb rytualny dawnych Słowian i Druidów. Tu wymagane jest doświadczenie nie z względu zagrożenia samego w sobie, ale pod względem radzenia sobie w trudnych do zrozumieniach stanów świadomości jak np. odczucie pełnej pustki gdzie nic nie ma. odczucie stanu duchowego przeniesienia do krainach zmarłych - jako przykład, choć te stany nie są podstawą i nie zawsze występują.

---Niektóre nasiona Wilców (powoje jak Heavenly Blue i wiele innych występujących także naturalnie w wielu miejscach na świecie) - dostępny w Polsce. Wartościowy z względu LSA - Lizergamid. Moim zdaniem w terapii potrafi, mieć większą wartość od LSD. Choć w rekreacji ustępuje LSD. Wymagane oczyszczanie. Zainteresowani znajda wiele lektury i poleceń i wartości tych nasion. Dla
Majów jest to święta roślina Boga Słońca i rytualna.

---nikotyna. Ja preferuje tylko w formie płynów do E-papierosa, które sa oparte wyłącznie na naturalnym metolu, bo tylko w tej formie nie czuje "mydła", jak połykam oralnie kropelki. 1 kropelka to około 1mg, gdy płyn ma 18mg/ml. Istnieją jednak wszelkie inne formy naturalne: Palony toton, tabaka itp. W dawce typowej od 1mg do ponad 30mg, jest całkowicie bezpiecznym stymulantem, jego działanie od 10mg jest bardzo silne, choć krótkie. Tu zaznaczę, ze jest to stymulant i halucynogen, dla niektórych Indian święta i religijna roślina prorocza z względu na specyficzne wizje w których zawsze czuje się ich prorocze przesłanie . Wymagana wiedza i doświadczenie w zastosowaniu wizyjnym, wysokie niebezpieczeństwo utraty życia, choć przy odpowiednim podejściu, nie jest one wcale takie wysokie, a nawet można powiedzieć ze u Indian nie wystosowywało wcale, z względu na wielowiekową tradycje tych praktyk i doskonale opracowane formy i dawki aplikacji.

Tu zakończę dalsze opisywanie innych ciekawych i czasem dostępnych możliwości, o ile się jest w ich zasięgu występowania. Możliwości jest znacznie więcej i jesli chodzi naturalne rośliny i grzyba a nawet zwierzęta, to odsyłam do etnobotanicznego ich opisu i szamanizmu pierwotnego i współczesnego. Warto tez poznać tu także zupełnie naturalne techniki wywoływania takich odmiennych stanów świadomości. Jak oddychanie holotropowe, taniec, muzyka, medytacja i wiele innych.

Celowo pomijam szczególnie łatwo dostępne środki wziewne, z względu na bardzo dużą ich szkodliwość, choć zdaje się tu być wyjątkiem od reguły tak zwany gaz rozweselający, dostępny nawet w sklepach- w śmietanach w aerozolu. Moze w tych grupach są tez inne o małej szkodliwości, ale ostrzegam- praktycznie zawsze są nadzwyczaj szkodliwe i powodują wiele trwałych upośledzeń mózgu i innych kluczowych dla życia organów.
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2018 przez kosmita80, łącznie zmieniany 1 raz.
Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem;
Goniąc za żywiołkami drobniejszego płazu,
To się wzbija, to w głąb wali

Adam Mickiewicz- Oda do młodości.
  • 594 / 34 / 0
05 kwietnia 2018kosmita80 pisze:

---kodeina ( metylomorfina), apteka bez recepty. Thiocodin można łykać tabletki, Acodin - wymagane usuniecie paracetamolu, nie łykać więcej jak 2 tabletki wraz z paracetamolem.
Dotarłem do tego momentu. I choć nie walczę w kodzitsu to widzę tutaj niepełną i jednocześnie błędną informację.
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 24 / 0
@zakriahh
Niepełna tak, zawsze i bezgwiezdnie mądrze jest odwołać się do pełnych informacji. Nieżalenie od pozornej prostoty danego zagadnienia.

Niemniej jednak nie widzę sensu powielania juz dobrze opisanych tematów nawet na naszym forum.

Nieprawdziwa zarazem? To nieprawda. Jest obecnie bez recepty w obu przypadkach wspomnianych, Tylko Thiocodin można bez oczyszczania łykać zgodnie z dawką dla kodeiny i nie ma innego zagrożenia jak podrażnienie wrzodów żołądka a i tak nie czesto do tego dochodzi. W przypadku Acodin z względu na toksyczność samego paracetamolu, nie wolno bez oczyszczenia stosować dawek ponad 1500mg paracetamolu.

W każdym punkcie zaznaczyłem zagrożenia i odesłałem gdzie szukać informacji w dalszych opisach pewnych specyfików.

• 1864 / 698 / 0
[mention]kosmita80[/mention]Acodin=dekstrometorfan, a nie paracetamol z kodeiną...
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 139 / 24 / 0
05 kwietnia 2018LOBO87 pisze:
[mention]kosmita80[/mention]Acodin=dekstrometorfan
Tak, przepraszam, jakieś przyciemnienie umysłowe, miałem namyśli Antidol 10 i natychmiast to poprawie. Karma przysługuje. Nie mam pojęcia jak doszło do tej pomyłki :-|

• 8103 / 907 / 0
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.