Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 41 / / 0
Po zażyciu jakiej substancji najbardziej wuczulił wam się węch jak bardzo i na jak długo?
“Faster, Faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death.”

― Hunter S. Thompson
  • 415 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 207 / 4 / 0
Mi po amantadynie i pronoranie.
Uwaga! Użytkownik sanchez1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 418 / / 0
Po substancjach to raczej występują halucynacje węchowe. Np. nagle zaczyna jebać strasznie, albo ładnie pachnieć, bez żadnego żródła zapachu, ale jest to tylko halucynacja, a nie wyostrzony węch.
Ω
  • 452 / 2 / 0
2+dobry pisze:
Głód wyostrza i pogłębia zmysły niesamowicie, a w szczególności właśnie węch(choć to może być kwestia osobnicza). Po 7 dniowym poście, wzmocnione zmysły utrzymywały się 1-2 dni.
coś w tym jest.
kiedyś widziałem wypowiedź kolesia, który pościł przez ileś tam dni i potem jego pierwszym posiłkiem był gorący kubek.
opowiadał, że tak intensywnie czuł smak i zapach tej zupki jakby to była najdroższa potrawa na świecie ;)

ja u siebie zauważyłem, że bardzo wyostrza mi się zapach po 4-aco-dmt.
pamiętam, że kiedyś wziąłem na podkładzie z DXM i zapach potu tak mi przeszkadzał, że musiałem iść wziąć prysznic (po DXM pot ma cholernie charakterystyczny zapach, taki chemiczny).

ale to równie dobrze mogła być halucynacja węchowa jak ktoś wyżej napisał ;)
The Smiths - Pretty girls make graves

kontakt tylko i wyłącznie przez gg - 5306912
  • 260 / 4 / 0
tepiły zapach ssri, szczegolnie Paro - prawe nic nie czułem
podbijal zapach edronax ale glupio bo wszystko smierdziało
  • 260 / 3 / 0
Po MXE strasznie jebalo szlugiem w pokoju, a zanim mi weszlo to tego nie czulem...
  • 638 / 10 / 0
ponololo pisze:
2+dobry pisze:
Głód wyostrza i pogłębia zmysły niesamowicie, a w szczególności właśnie węch(choć to może być kwestia osobnicza). Po 7 dniowym poście, wzmocnione zmysły utrzymywały się 1-2 dni.
coś w tym jest.
kiedyś widziałem wypowiedź kolesia, który pościł przez ileś tam dni i potem jego pierwszym posiłkiem był gorący kubek.
opowiadał, że tak intensywnie czuł smak i zapach tej zupki jakby to była najdroższa potrawa na świecie ;)
Jak pościłem 2 dni i zjadłem wtedy jakieś chińskie jedzenie to tak mnie bolało podniebienie, że nie mogłem wytrzymać :). Ponoć potrzeba nic nie jeść dłużej niż 3 dni by zauważyć jakieś lecznicze właściwości głodówki, niestety nigdy tak długo nie przetrwałem.
Jak się dłużej nie je to wszystkie jedzenie (owoce szczególnie) nabierają pociągającego zapachu.

2+dobry, możesz napisać coś więcej o tej głodówce? jak ją zakończyłeś?

4-aco-dmt bardzo wysotrza zapach, czasem to przeszkadza bo czuję, że mocniej śmierdzę. dlatego tak się zajebiście po tej substancji myje :)

Za to po 2c-p zawsze bardzo mi się podoba mój zapach :cheesy:
ja u siebie zauważyłem, że bardzo wyostrza mi się zapach po 4-aco-dmt.
pamiętam, że kiedyś wziąłem na podkładzie z DXM i zapach potu tak mi przeszkadzał, że musiałem iść wziąć prysznic (po DXM pot ma cholernie charakterystyczny zapach, taki chemiczny).
ciekawe, nigdy nie czułem tego zapachu, ale po dxm ogólnie mam całkowite otępienie zmysłów
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2012 przez mesmerize, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 562 / 29 / 0
2+dobry pisze:
Kilkudniowe głodówki faktycznie wyostrzają mocno węch i smak ( oraz wzmacniają przyjemność z jedzenia, byle co smakuje pyszniutko), wiem z doświadczenia, bo czasami stosuję 5-7 dniowe posty, ale nie zauważyłam żeby głód miał wpływ również na pozostałe zmysły.

Co do substancji - lizergamidy niewyobrażalnie wyostrzają wszystkie zmysły (oprócz smaku). Można poczuć się jak dzikie zwierzę wyczuwające najdelikatniejszą woń, słyszące najlżejszy szmer, czy dostrzegające mikroskopijną rysę z oddali. Po lsd i lsa zapachy stają się tak intensywne że aż duszące (w moim przypadku np. zapach czyściutkiego dywaniu, skórzanej kanapy, odzieży wypranej w zbyt mocnym płynie stał się wręcz nieznośny, a w łazience pachniało ślicznie od proszku do prania jakbym wyszła na łąkę pełną świeżych kwiatów wiosną). Co mnie zdziwiło to to że ludzka skóra wydziela neutralny zapach.
Aha, efekt utrzymuje się przez jeden, do dwóch dni po fazie.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 30 / 0
Ja to węch straciłem chyba całkowicie od papierosów. Wyczulony mam jedynie po saunie, polecam wszystkim :)
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.