...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 300 / 6 / 0
No właśnie jest taki wogóle? Chodzi mi o ośrodek długoterminowy, w którym jest w miarę normalnie. Czyli:

lajtowa praca (i tak nie płacą)
w miarę szybko wyjścia na miasto
można mieć telefon
jarać szlugi, pić kawe
nie ma jakiś kretyńskich dociążeń (rozumiem np za złamanie agresji)
jest muzyka, tv, siłka
ogólnie jest NORMALNIE.
nie dłużej niż rok.

A nie jakieś pojebane zakazy picia kawy przez 3 miesiace i wielkie napierdalanie na siebie na społecznościach typu "A TY TO DZISIAJ SIE OBIJAŁEŚ W PRACY CHUJU ZA KARE KURWA PRZEZ MIESIAC PRACUJESZ PO 15H"
  • 133 / 2 / 0
Tak to jest chyba tylko w ZK :)

a swoją drogą byłem w Otwocku ul.Borowa , terapia 6msc i nie wytrwałem do końca , za pobicie wyjebali , ale większego lajtu niż tam nie znajdziesz , robota tylko w sobote , w tygodniu szkoła , ogólnie zajebisty ośrodek .
Szlugów już nie można tam palić bo jest to mieszany ośrodek wiekowo - od 16-21 i coby nie robić ciśnienia tym niepełnoletnim wszystkim zabronili.
Ale jak ja byłem to było można :)
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2012 przez Roger[meth], łącznie zmieniany 1 raz.
  • 300 / 6 / 0
A jak ktos ma średnie to jaka szkoła? Troche chujnia z tymi szlugami i małolatami.
  • 133 / 2 / 0
Nie pamiętam ale możesz chyba jakiś zawód zrobić dodatkowo ,

Telefon:
022-7792012

Zadzwoń zapytaj.
  • 300 / 6 / 0
Dzwoniłem, tam już jest oddział tylko dla małolatów. Wiec lipa
  • 2012 / 83 / 0
Roger[meth] pisze:
Tak to jest chyba tylko w ZK :)

a swoją drogą byłem w Otwocku ul.Borowa , terapia 6msc i nie wytrwałem do końca , za pobicie wyjebali , ale większego lajtu niż tam nie znajdziesz , robota tylko w sobote , w tygodniu szkoła , ogólnie zajebisty ośrodek .
Szlugów już nie można tam palić bo jest to mieszany ośrodek wiekowo - od 16-21 i coby nie robić ciśnienia tym niepełnoletnim wszystkim zabronili.
Ale jak ja byłem to było można :)
bylem tam pare lat temu, wcale tak kolorowo nie jest, nie mozna szlugow jarac co bylo wymienione. Nie mozna przeklinaci za kazde przeklenstwo pompki dymasz a jak mi kazali to jeszcze mowilem spierdalaj, wiec jak nazbieralo mi sie pare tysiecy pompek to mi to zamienili na bieganie codziennie po 3h chyba przez tydzien, pokurw tam jest ostry. Jedynie pielegniarka jedna Gosia wporzo. jak miala dyzur to dawala mi relki jak mowilem ze mnie nosi, cpac sie chce i komus zara łeb rozjebie a na spanko lorafen, to potem taki wyjjebany chodzilem ze wstaje rano i pytam za ile sniadanie a tu mi mowi typ ze juz bylo i wpierdalalismy. Wytrwalem tam caly miesiac. Bylem w wakacje wiec robota byla codziennie. te wszystkie pale dookola co sa powbijane to wszystko ja z ziomkiem ciosalem. Szmaciarstwo ze hej, ja nie polecam. Polecam Różewiec.

http://www.doren.pl/
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 300 / 6 / 0
Troche popytałem ludzi i dowiedzialem sie ze w miare normalny jest np:
kazuń
Po 4 miesiacach mozna miec telefon, po 6 lapka, mozna pracowac na zewnatrz i zarabiac. Nie ma psychiatryka, szlugi, kawa, przeklinac mozna tylko jest taki koles co ma funkcje radar i jak on cie przylapie to pompujesz. Tylko lipa ze terapia 12 - 18m tak jak w Rożewcu.

Tu na forum ludzie wychwalają to zbicko, ale nie mam zadnych potwierdzonych info. Jedyne co wiem to, ze pierwsza przepustka na dluzej po 1/2 roku :/ "Mieszkańcy ośrodka mają możliwość jazdy konnej, strzelania z łuków, uczęszczania na siłownie, gry w bilard, tenisa stołowego, dart oraz piłka/siatka/kosz" Ktoś tam był moze?

Milejowice pod Wrocławiem tez nie wygladają najgorzej, praca od 8 do 12, przerwa, do 15 jakies terapie. A pozniej czas wolny. Spolecznosci 3x w tygodniu. Robią kursy i ogarniają robote we wro. Tyle sie dowiedziałem dzwoniąc tam, więc nic nie potwierdzone. Na forum krąży plotka ze kiedys był tam układ na helupe hehe
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.