Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title, ... caid=1675b

Artykuł o fundacji Transformacja.
Bądźmy dobrej myśli :-)
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 4 / 0
Dokładnie, właśnie co przeczytałem ten artykuł. Pozdrowienia SLU - trzymam kciuki za twoją działalność. Gdyby tak jeszcze wprowadzić poprawkę dotyczącą 'niekaralności za posiadanie narkotyków'/taki suwerenny zapis w kodeksie karnym/ dla: prawników, lekarzy, ministrantów, policjantów, i wymieniając tak jeszcze chwile.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
Chyba raczej w konstytucji. Chociaż mi się wydaję, że już coś takiego w niej jest...
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: SpeedyThc »
kiedy będzie wiadomo coś na temat depenalizacji ?? :diabolic:
Wolność dla konopi
konopie dla wolności!

Sadzić, Palić, Zalegalizować ! !
  • 440 / 4 / 0
@Gecko - pewnie amsz racje.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 223 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: katotaliban »
Postkomunistów nie trawię, ale Marek Balicki to jest naprawde spoko koles, mialem kiedys okazje z nim porozmawiac w sejmie, koles na luzie, to bylo jeszcze za czasow rzadow koalicji SLD, chcial depenalizacji posiadania, widze, ze dalej dziala w tym temacie. Co do zapisów o niekaralnosci za posiadanie, to nie beda one w konstytucji ( polecam przeczytac, zeby nie gadac pozniej takich glupot ;-) ) tylko bedzie to wprowadzone na poziomie ustawy, a pozniej rozporzadzen wykonawczych w stosunku do niej. Ogolnie w Europie da sie zauwazyc trend, ktory idzie w kiedrunku przynajmniej depenalizacji. Wiekszosc ludzi, ktorzy srednio interesuja sie tematem, mysli ze legalna marihuana w Europie jest tylko w Holandii. Jest legalna rowniez w Hiszpanii, a od marca 2008 rowniez w Czechach. W Szwajcarii zalezy od kantonu, ale rozniez mozna powiedziec ze jest. Niemcy, Wlochy, Austria, Protugalia, Rosja - w tych krajach jest zdepenalizowana (jej posiadanie). Naprawde w Polsce jest jedna z najbardziej restrykcyjnych politk w stosunku do MJ. Czas dolaczych do wiekszosci zachodu i to zmienic.
As above, so below
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
koniecznie ! :-D
zbysziu powiedz jeszcze, skad mozna wiedizec, jak postepuja prace i cy postepuja w dobrym kierunku?
moze nie koniecznie zbysiu
nie interesuje sie polityka i tym co robia politycy, a raczej nie interesuje to mojej uwagi, ale czasem warto by spjzec im na rece i zadzwonic upominajac, zeby sie kurywa nie opierdalali, bo za co im place. i szybciej mi tu nowa ustaweczke :D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 223 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: katotaliban »
Wystarczy zgladac co jakis czas na te strony, jak sie cos bedzie dzialo, to gdzies info sie powinno pojawic.

http://www.wolnekonopie.pl/
http://spliff.pl/
forum www.trawka.org

no i hyperreal ale tego to juz chyba nei musze mowic ;-)
As above, so below
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: somebody »
zbysiu w Hiszpanii jest legalna i od kiedy? Jeżdżę tam co roku i chłopaki raczej się bunkrują niż spokojnie palą.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
A właśnie jest ktos z Hiszpanii (chyba @Owoc) i haszysz spokojnie sobie mota i kupuje od przypadkowych ludzi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.