Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1660 / 300 / 0
Ja się tylko raz ze słabą MXE spotkałem - taką, że do niczego się to nie nadawało. A tak, to są pewne wariacje między sortami, ale wszystkie robią dobrze. Najlepsze są te co daja takiego świetnego kopa energii na samym wejściu - jest mocna dysocjacja i zarazem kosmiczna euforia, jak na kwasie. Normalnie świat dookoła może pływać a ja dalej, mimo, że robocim chodem, idę zadowolony :-D Właśnie taki mam i jestem bardzo, ale to bardzo szczęśliwy %-D
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 195 / 4 / 0
Mógłby mi kto napisać na PW , gdzie można kupić porządne i w miare czyste MXE ?
Ostatnio kupiłem, od jebanych badziewiaków 5 gram po 45 zł i połowa wylądowała w kiblu . Nie dość ,że słabe to w dodatku niebezpieczne dla życia .Kasa wtopiona i w ogóle na minus .
  • 1217 / 21 / 0
Witam. Mam jedno pytanie do znawców (tylko takich prawdziwych, a nie pseudoznawców nabijających posty). Jak to w końcu jest z zażywaniem MXE podczas kuracji SSRI (paroksetyna)? Szukałem na forum jak i poza nim i w większości przypadków było napisane, że MXE można stosować podczas kuracji SSRI, ale teoretycznie MXE oddziałowuje na serotoninę i jakieś tam ryzyko zespołu serotoninowego istnieje. Znalazłem wykres przedstawiający interakcje między substancjami:
http://wiki.tripsit.me/images/d/d6/Trip ... oChart.gif

Tyle że ten wykres nie wygląda na wiarygodny, skoro wg. niego alkohol + opiaty to śmiertelny mix. To samo z benzodiazepinami i alkoholem. Z benzodiazepinami (alprazolam, Bromazepam, diazepam, etizolam i diclazepam) miałem i mam doświadczenie dość duże (ale odkąd byłem na detoksie od nich, stosuję je sporadycznie, głównie na objawy somatyczne (takie minimalne pozostałości po nerwicy lękowej). Miksowałem je wiele razy z alkoholem, fenobarbitalem i mnóstwem kodeiny i nie umarłem, nawet nie byłem blisko. Z niektórych powodów nie chcę przerywać kuracji paroksetyną, bo raz próbowałem i nie był to miły okres.

Podsumowując: Aktualnie biorę paroksetynę (20mg na noc), olanzapinę (5mg na noc) i depakinę (500mg na noc). Dodatkowo sporadycznie biorę cloranxen (10mg) i etizolam (różnie). Czy są jakieś przeciwwskazania do brania małych ilości MXE? I tak nie chcę się wystrzeliwać do innego wymiaru, jak to kiedyś robiłem po dużych dawkach DXM. Chciałbym po prostu co jakiś czas wziąć dawkę polepszającą odbiór muzyki.
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1857 / 67 / 80
Miał ktoś doczynienia z MXE kupowanym przez tora? Podobno da sie tam jeszcze znaleźć MXE dobrej jakości wysyłane z EU?
  • 16 / / 0
Powiedzta, czy fakt dwóch nocek na stimach ma wplyw na dzialanie MXE. Bo nie kopie zupelnie jak meks tylko jak jebany stim z domieszka czegos
  • 258 / 2 / 0
Wiem że to kwestia osobnicza ale... czy tolerancja na MXE kiedykolwiek się zmniejsza?
Ostatnio dawki MXE przyjęte IV zaczynają się od ok 60mg...
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 1794 / 123 / 0
Po miesiacu powinno byc ok. No chyba, ze mowisz o tolerancji, czyli zaniku pewnych efektow. Wtedy niemozliwy jest powrot do poczatkowych doswiadczen. Wycpales swoje ;).
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 1660 / 300 / 0
@davidb1
Dla mnie 3 dni wystarczą by tolerancja spadła w większości, tydzień przerwy optimum. Podejrzewam, że różnie to wygląda u różnych ludzi, no ale tak mam.

Nie wiem czemu ludziska coś ostatnio narzekają na sorty - właśnie teraz chodzą te takie "trzeźwe" sorty, można ładować i ogarniać prawie normalnie. Są one genialne jeżeli chodzi o myślenie i wyobraźnię - bardzo inspirujące, świetnie się myśli o szczegółach i o skomplikowanych problemach - bardzo łatwo uzyskać myślenie "outside the box". Nie ma tego ogłupienia, wręcz przeciwnie - stymuluje do czynu i analizowania spraw.

Ja sam już nie wiem czy to MXE czy nie, ale cokolwiek to jest, to jest idealne %-D Nie przypomina zupełnie starego meksyku, gdzie wrzucałem i wyrzucało mnie z butów. Teraz wrzucam i czuję te buty lepiej - jak i wszystko dookoła. Jakiejś psychodeli tam dodają czy co :-D W każdym razie trzeba będzie grube zapasy robić.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 7 / / 0
Też mam wrażenie o większej trzeźwości, kosztem dawnej większej wizualności, ale nie bardzo mnie to boli - teraz samo MXE świetnie się nadaje do medytowania i kopania wgłąb, a wraz z typowymi psychodelikami działają synergicznie, lepiej niż brane osobno. Z tym że trzeba zjeść trochę więcej - ciężko powiedzieć, czy kwestia jakości, czy trwałej tolerancji na dany środek.
  • 1660 / 300 / 0
Dokładnie. Faktycznie, wizyjność sie pogorszyła, ale za to poczucie dysocjacji, wtopienia w rzeczy typu muzyka, znacznie się ulepszyło. Cud, miód, maliny, po prostu.
Meksyk nigdy imo nie dorówna wizyjnoscią kaszlodynowi - jakbym chciał mieć świetne wizje to bym zapodał deksiwo ;-)

Obecny sort to fantazja - oby już taki pozostał do końca. Bycie zniszczonym już mi się znudziło, teraz czas na nad-ogar :cheesy:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.