Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
waporyzacja nie palenie
z pluc do krwi dziala z definicji prawie od razu , 1 starty orzech wystarczy na duzo jarania ale najlepiej wybrac te ciemnobrazowe wiorki (najwiecej mirystycyny)
Gdzieś tan było wspomniane, że kwiat ma nawet więcej substancji, które nas interesują. Nie tylko mirystycynę zresztą chodzi. Jest nieco droższy ale gałka okazała się dla mnie na tyle ciekawa, że czas na eksperymenty ;D
U mnie w nowo otwartym sklepie coś im się pojebało i wystawili gałkę Kamisa (całe orzechy) w cenie 1,79. Chyba im się pomyliło z mieloną. No ale tak czy inaczej... planuję raczej zrobić prostą ekstrakcję alkoholem i nasączyć jakąś lekką dla płuc roślinkę jeśli o konkrety chodzi. Ewentualnie acetonem?
Też obstawiałem, że palenie powinno działać od razu, ale wiesz jak jest... bywa różnie. Tzw. wyjątki od definicji.
daj znac po wszystkim jestem ciekaw efektow po ekstrakcji
póki co po ekstrakcji spirytusem (okol 100-150ml) z 6 orzechów + 10g mielonej, łyżeczka od herbaty takiego płynu, na to tytoń i zobaczymy co się stanie. No i... niewiele w sumie. Jakoś tam działa, ale jednak nie ma podlotów do "herbatki". Może kwestia dawki, nie chce mi się tego wyliczać.
Co do kwiatów, jestem mega ciekawy bo to jest ta "ekskluzywna" część gałki. Może na święta sobie zrobię prezent heh...
The body or a conscious mind'
Z góry dzięki za odpowiedź:)
A jeśli wymiotowałeś po marihuanie,to zapewne było to spowodowane tym,że zbyt dużo spaliłeś i "przepalileś się".Podchodź ostrożniej a i z tym nie będziesz miał problemu :)
@Animeox
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.