Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 488 / 13 / 2
er0l18 pisze:
Witam! To mój pierwszy post ale mniejsza o to, odkryłem zajebisty sposób na jedzenie gałki bez tego paskudnego smaku. Ja zrobiłem tak:
Całe orzechy rozkruszyłem na małe kawałeczki za pomocą wyciskarki do czosnku, takie coś:
[ external image ]
Następnie wrzuciłem pokruszony materiał do miseczki i polałem odrobiną zimnej wody, żeby nie było takie suche. Teraz wystarczy jeść to łyżeczką i zapijać wodą. Będzie smakować jak jakieś gorzkie orzechy ale ten charakterystyczny smak gałki będzie słabo wyczuwalny.
Bon Appétit!
To prawda, łatwo to pokruszyć ale ja niestety złamałem w pół rączkę od tej wyciskarki bo gałka jest bardzo twarda, zwłaszcza z zewnątrz i za mocno ściskałem :D. Lepiej ją namoczyć zanim się ją zmiażdży w wyciskarce. Potem do zimnej wody na łyżeczkę na język i popić sokiem/colą i nie ma tragedii ze smakiem.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2013 przez Rahciah, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 30 / 1 / 0
mój sposób: wiórki gałki na łyżeczkę, szybko zapić np monsterem, kolejna łyżeczka, kolejny łyk i tak z 4 razy i koniec a nie sranie w banie ; D
  • 277 / 41 / 0
o kurwa co się dziś stało... 30g gałki starłem na tacy i zalałem wrzątkiem ale tak trochę żeby powstała papka. zjadłem to na pusty żołądek i po godzinie poczułem straszny body load, aż się porzygałem :kotz: w dodatku jestem już mega upierdolony gałą, oczy całe czerwone, kurwa zamiast w 4 godziny weszło w jedną %-D ale rzyganie opróżniło żołądek i raczej mocniej już nie wejdzie. oto sposób na muszkata w 1h
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 1 / / 0
Sie ma,
mam pytanie do speców :-D
da się zrobić wywar z gały? to znaczy czy zaparzona wrządkiem i wypity sam napar coś daje, czy trzeba ją najzwyczajniej w świecie zeżreć ?XD
  • 5299 / 104 / 0
Najlepiej jest ją sproszkować we młynie do kawczana, przepuścić alkoholem salicylowym, filter ze skarpetki dwudniowej i zajebać w kabel ten na czole %-D

Wrzątkiem, wrr, daj spokój, BLEEE :kotz: Sproszkuj ze 4 orzechy, jogurt jakiś bez smaku [czekoladowe Danmleko rzygogenne] i voila
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 3523 / 51 / 0
Zjadłem tego trochę(nie pamiętam skąd ją miałem) ale żarta w ogóle nie działała.
Pill nie mów,że wcinasz gałkę ty stary ćpunku %-D
  • 663 / 13 / 0
Pewnie kupiłeś zmieloną i trafiłeś na wyschniętą, albo za mało zjadłeś. Jeśli chcesz narkotyzować się gałką to kupuj całe orzechy, na tarce przerób na wióry i nie zarzucaj mniej niż 2. Możesz je zmieszać z wodą, wypić i popić, albo z jogurtem czy inną kaszką i szamać łyżeczką. Nie kupuj zmielonej gałki, ponieważ mirystycyna, która jest w niej czynną substancją psychoaktywną jest również odpowiedzialna za jej smak i zapach, ma właściwości lotne i z czasem ulatnia się ze zmielonej gałki odbierając jej moc. A tak po za tym to bleee, nie raczyłem się tym już wiele lat, ale wciąż na jej wspomnienie zbiera mnie na :kotz:
Uwaga! Użytkownik 78tgyvrhsbn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / / 0
Osobiście nie polecam metody z kapsułkami. Z zaledwie 3 orzechów wychodzi około 60 kapsułek wypchanych po brzegi drobno startą gałką - to sporo :P Koleżanka odważyła się przyjąć ją w takiej formie, popijając dużą ilością wody. Niestety gałka w żołądku już tak chętnie się z wodą nie zmieszała i zalegała na ściankach, powodując częste napady mdłości i ból żołądka. Około 10h po zażyciu koleżanka zwróciła wyłącznie resztki proszku i soki, mimo że w międzyczasie jadła ze mną kilka normalnych, stałych posiłków i bezproblemowo je strawiła. Jak widać, nawet z jedzeniem część gałki nie chciała "przejść dalej", dlatego polecam - jak kilku przedmówców - wymieszanie z jogurtem pitnym jako najlepszą metodę zażycia :)
  • 6 / / 0
Wymyśliłem ciekawy sposób, otóż zalewam cały proszek niewielką ilością wody tak, aby uzyskać konsystencje ciasta do pieczenia lub plasteliny. Potem z tego "ciasta" można zrobić np. kilka kulek wielkości tabletek lub większych. Mi łatwiej było ulepić kosteczki wielkości 1x1x1 cm i wtedy to łykamy po kolei, najlepiej zapijając jakimś jogurtem czy maślanką. Nie czuć wtedy ani smaku ani wiórków. :-D
Uwaga, kulki/kosteczki nie mogą być za duże bo jak się nie zmieszczą to mogą zostać zmiażdżone np. językiem i wtedy mamy lekko przejebane :kotz: jak to się po całym gardle rozsypie. :kotz:
  • 235 / 27 / 0
Olejek / olej muszkatołowy z gałki. Musi być 100% czysty, nie jakiś oszukany. Podobno mniej skutków ubocznych lub wcale, nie toksyczny tak jak cale czy zmielone orzechy, szybciej wchodzi.
Można kupić np. tu http://lawendowysklep.pl/pl/p/GALKA-MUS ... y-10ml/192

Dawkowanie: 0.25-1 ml olejku (5-20 kropli)

napełnić kapsułkę olejkiem, połknąć popijając mlekiem, zjeść coś np. kanapkę

Efekt pojawia się po około 30 minutach, najsilniejsze działanie po 3-5 godzinach.

http://herbs.mxf.yuku.com/topic/3619726 ... utmeg-nuts
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.