Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2310 / 11 / 0
Sniesza mnie wszelakie gałkowe kombinacje. Niby, że smak hujowy ? Jest intensywny, to fakt, ale do przeżycia na lajcie. Kiedyś kombinowałem z różnymi metodami podania bo chciałem odkryć w jaki sposób przyspieszyć wejście. Końcem końców wydaje mi się, że czas ładowania muszkata drastycznie wpływa na trip i późniejszą zwałę .Dlatego, radzę trzeć na tarce i zalewać wodą a potem chlup " na raz" . Później obowiązkowa gorąca czarna herbata no i nie zapominać o w miarę pustym żołądku .
  • 1387 / 2 / 0
Śmieszy mnie takie podejście jak Twoje CosmoDo "pomysł inny niż ogólnie przyjęte jest z góry zły". A kapsułki to nie jest zły pomysł, poza tym, że trzeba ich dużo. Ale jeśli kolega ma sporo, to w czym problem?
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 22 / / 0
Kazdy sposob do zniwelowania smaku jest dobry. Ba..kreatywne nieliniowe myslenie cechuje ludzi dla ktorych psychodeliki sa stworzone. Odwaga brniecia przez nieprzetarte szlaki jest godna podziwu (mowie tu o ogole psychodelicznych tripow) to wlasnia odwazne mixowanie daje nam albo nieprzyjemne powiklania albo mega doswiadczenia wyzszego poznania;)
  • 199 / 2 / 0
Ja zwinalem w dwie malutkie chusteczki galke w proszku i polknalem popijajac duza iloscia wody . Ale kurwa czemu ja ją połknąłem . Co clony z alkoholem robia z ludzmi. Podziala to w ogole , bo to bylo z 1/3 opakowania galczowego .
  • 199 / 2 / 0
Chuja nie podziałało i dobrze : )
  • 2310 / 11 / 0
Bo jesteście zwykłe lamy ! Boicie się smaku to nawet się nie zabierajcie za gałkę bo to na prawdę porządny psychedelik. Zażywanie jej w kapsułkach jest imo beszczeszczeniem . Z Muszkatem trzeba z szacunkiem :finger:

Się nagromadziła internetowa gównażeria wszechwiedząca
  • 1387 / 2 / 0
CosmoDo pisze:
beszczeszczeniem (...) z szacunkiem
Hahahaha, znajdź sobie lepszy obiekt do mistycznych westchnień, albo znajdź dziewczynę.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 11 / / 0
Kilka razy zarzywalem galki i musze przyznac ze smak wywaru nie przypadl mi do gustu.
Z alkocholem tez sporzywac nie skonczylo sie dobrze.(Neurony mi usnely na pol dnia) %-D
Mam pytanie, czy gdyby zrobic bardzo silny wywar z malej ilosci wody i duzej galki, przefiltrowac go i nasaczyc nim tyton kopneloby???
Podobno mozna jakos palic galke, ale w shishy za dlugo by trwalo delektowanie sie dymem.
Stad pomysl z tym szybszym sposobem "konsumpcji" xD :cool:
Uwaga! Użytkownik FILO 11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 2 / 0
Najpierw przeczytaj czy mirystycyna rozpuszcza się w wodzie, a potem popraw błędy ortograficzne.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 576 / 11 / 0
FILO 11 pisze:
Kilka razy zażywałem gałki i muszę przyznać ze smak wywaru nie przypadł mi do gustu.
Z alkoholem tez spożywać nie skończyło się dobrze.(Neurony mi usnęły na pół dnia) %-D
Mam pytanie, czy gdyby zrobić bardzo silny wywar z malej ilości wody i dużej gałki, przefiltrować go i nasączyć nim tytoń kopnęłoby???
Podobno można jakoś palić gałkę, ale w shishy za długo by trwało delektowanie się dymem.
Stad pomysł z tym szybszym sposobem "konsumpcji" xD :cool:

Próbowałem palić olejek z gałki (własnej produkcji ;] ) ale dym jest ostry i się nie wchłania więc konsumpcja to jedyny sposób by coś z tego mieć. Ewentualnie możesz podać donosowo, dożylnie, domięśniowo :emo: ,albo po prostu pod powiekę lub pod język :*) (ta ostatnia metoda jako jedyna jest polecana przez Instytut Kinderćpuństwa w przypadku konsumpcji olejku %-D - powinien się wchłonąć przez błony śluzowe :finger: ). A i mirystycyna rozpuszcza się we wszystkim tylko nie w wodzie :-p .
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".