Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 913 / 38 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Chętnych na mozgę chciałbym przestrzec:
erowid pisze:
In Europe, various combinations of Phalaris arundinacea or Phalaris aquatica (see Phalaris spp.) and Peganum harmala have been investigated. Unfortunately, the experiments have been met with little success to date as far as pleasant visionary experiences are concerned. Because of the toxic alkaloid (gramine) that occurs in the reed grasses, these preparations can be very dangerous (Festi and Samorini 1994).
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Qbengrimm »
A ja mam takie pytanie... nie da sie jakos inaczej wykorzystac potencialu mozgi? Np. żucie, albo wywar... bo nie mam czasu, srodkow, ani warunkow, zeby bawc sie w ekstrakcje... A duzo tego badziewka u mnie rosnie :)
  • 913 / 38 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
[quote="Qbengrimm"]
A ja mam takie pytanie... nie da sie jakos inaczej wykorzystac potencialu mozgi? Np. żucie, albo wywar... bo nie mam czasu, srodkow, ani warunkow, zeby bawc sie w ekstrakcje... A duzo tego badziewka u mnie rosnie ]

No o wywarze mówimy tu, czy nie?

Żuć możesz, jasne, tylko pytanie czy twoje szczęki pomieszczą jedną dużą reklamówkę zielska znad rzeki. Ale możesz spróbować, daj znać jak poszło.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 763 / 6 / 0
[quote="Qbengrimm"]
A ja mam takie pytanie... nie da sie jakos inaczej wykorzystac potencialu mozgi? Np. żucie, albo wywar... bo nie mam czasu, srodkow, ani warunkow, zeby bawc sie w ekstrakcje... A duzo tego badziewka u mnie rosnie ] no to wyślij nam :)
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Qbengrimm »
mysle ze daloby rade wyslac taka paczuszke (na koszt odbiorcy ofc ;) ) w zamian za niewelki odsetek z ekstraktu. Oczywiscie w sezonie.
  • 614 / 5 / 0
witajcie.

postanowiłem założyć nowy wątek o mozdze, bo wszystkie inne są gdzieś tam zakopane, a dodatkowo mam pytania, do tych, którzy by potrafili zidentyfikować tą rośline.

w związku z tym, że na Wikipedii zdjęcia nie są jednoznaczne co do identyfikacji Mozgi, zawierającej (arcy)cenne DMT(zobaczcie sobie na angielskiej wersji, zdjęcia tych traw są zupełnie niepodobne do siebie) mam pytanie - jak rozpoznać Mozgę? jakie ma szczególne znaki w wyglądzie?

przeszukałem okoliczne łąki i w oczy rzucało mi się kilka gatunków, które mogły by być mozgą. najprawdopodobniejszą opcją wydaje mi się ta:

http://img38.imageshack.us/my.php?image=dsc03500.jpg
http://img38.imageshack.us/my.php?image=dsc03499.jpg

chociaż narazie ma ok 70-80cm wysokości(wg. Wikipedii ma ok 2m), być może do lata będzie to to wyższe. poszczególne elementy z opisem się niby zgadzają. języczki na węźle są. u góry każde ziarno z plewką ma pojedyńczy włosek. kolor liści szaro-zielony - jest. jedynie kolor owocnika(?) jest zialony, ale myśle, że to dlatego iż trawa jest o tej porze roku bardzo młoda. liście jak przejedzie się palcem od początku do końca nie stawiają oporu. z drugiej strony opór już jest, czyli na lisciach są mikroskopijne(tylko od dołu, od góry są w mirę gładkie), sztywne włoski. szerokość liścia to ok. 1,3cm.

jest jeszcze druga trawa, ale to chyba trzcina. jest znacznie większa od tej powyżej. te nasiona u góry są z zeszłego roku, dlatego są uschnięte. jedynie młode liście udało mi się zerwać.

http://img36.imageshack.us/my.php?image=dsc03503.jpg
http://img300.imageshack.us/my.php?image=dsc03504u.jpg

zakładając, że mozga zawiera 0,06% czystego DMT, można wywnioskować, że 1kg tej trawy zawiera aż 600mg DMT. zakłądając, że mozga zawiera 90% wody, po wysuszeniu 1kg mozgi zawiera już 6g czystego DMT. nie jest to wcale mało, zakładając ilość w jakiej to rośnie i jej dostępność.

w jaki jest najłatwiejszy, domowy sposób ekstrakcji tej substancji z mozgi? czytłem już artukuł na hyperrealu, ale cięzko go nazwać "domowym". próbował to ktoś ususzaną mozgę przerabiać na ajałaskę lub palić? co do palenia jednak podchodziłbym bardzo sceptycznie ze względu, na konieczność zaaplikowania dużej, jednorazowej dawki DMT, wiec pozostaje ekstrakcja.

uważam, że jest to niezwykle ciekawe - mamy swobodny dostęp do najsilniejszego i najbardziej mistycznego psychodelika na świecie tuż pod domem ;)

pozdrawiam i zapraszam do dyskusji nad wykorzystaniem tej rośliny.

[Na drugi raz proszę użyć opcji " search "- Kuba Powiatowy]
Ostatnio zmieniony 21 maja 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 2129 / 27 / 0
Co do zdjęć mozgi trzcinowatej, oto stronka, która być może ułatwi wam rozpoznanie http://www.atlas-roslin.pl/gatunki/Phal ... inacea.htm. Z tego co widzę to mozga jest bardzo pospolitą rośliną. Szukajcie w okolicy zbiorników wodnych. Warto też dodać, że to roślinka uboga w DMT, więc należy użyć dość dużych jej ilości. Jeżeli wierzyć MrPe, to faktycznie coś się da z tego zrobić nie mając dostępu do specjalistycznego laboratorium. Życzę powodzenia.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 199 / / 0
wow, u mnie na mazurach jest tego w pyte tuż przy jeziorach :)
  • 504 / 2 / 0
niekoniecznie tylko przy mokradłach to rośnie. dzisiaj przechodziłem przez pola pszenicy oraz żyta, gdzie było cholernie sucho i na miedzach mogłem nazbierać tego z 10 reklamówek. tak więc nie ma zasady że tylko przy mokradłach. to pospolita roślina, zatem rośnie tam gdzie jej pasuje.
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: szymus »
Przeglądałem już masę zdjęć, na których rzekomo była mozga, ale nadal mam wątpliwości... Czy to jest roślinka o którą chodzi?
[ external image ]
Sleepless psychedelic night...
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.