Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 561 / 39 / 0
Nie wszyscy maja ambicie albo są zmuszeni do pracy na lini produkcyjnej...
Jeśli ktoś stosuje rozsądnie stimy (eph , sele + pea) ma zdrowy tryb życia , ćwiczy fizycznie , czyta książki (lub cokolwiek co zmusza mózg do pracy) daje organizmowi odpowiednią ilość snu. To wyżej wymienione środki dają większą sprawność/wydajność/masę nowych pomysłów/
Pobudza że będziesz lepszy niż wcześniej.Robisz projekt za projektem a później czeka awans :-D a to chyba każdemu na reke +++zł ;-)
No chyba że kogoś egzystencja polega na tym, że idzie odsiedzieć te 8 h w robocie i wraca jak najszybciej przed kompa i zamula cały dzień to powodzenia...
Nie podoba mi się rzucanie takimi określeniami, że takie rzeczy tylko na siłownie ? Czemu bo ty tak mówisz, bo koledzy ci powiedzieli ...
Jak to mówił Arnold Schwarzenegger"NIE ŁAM PRAWA ,ŁAM ZASADY! ! !" :cool:
pozdro i bez odbioru
  • 708 / 24 / 0
Rozumiem notropy codziennie ale walenie codziennie EPH nawet w małych ilościach nikomu na dobre nie wyjdzie,nic nie mam przeciwko stimom ale nie na codzień
  • 1425 / 80 / 0
Ale faktycznie praca na taśmie (albo każda inna gdzie jest zapierdol/zajazd w robocie) i jakieś dodatki zapewniające większą wydajność na dłuższa metę to średni pomysł.
  • 561 / 39 / 0
Pawel_31 pisze:
Rozumiem notropy codziennie ale walenie codziennie eph nawet w małych ilościach nikomu na dobre nie wyjdzie,nic nie mam przeciwko stimom ale nie na codzień
A wiesz to z własnego doświadczenia/znajomych/badan laboratoryjnych bo ja np jem eph już ponad 7 miesięcy i widzie ze lepiej mi idzie niż wcześniej ;-)
W jeden miesiąc zrobiłem więcej niż w rok (2013r ) przestało się odkładanie spraw.
Zresztą dzieciaki na metylofenidacie (analog eph) latają latami i jakoś żyją :cool:
Żyjemy w fajnych czasach, gdzie jest masa rożnych rzeczy ułatwiających życie lub nawet poprawiających zdolności poznawcze i zamiast ruszyć dupę ,osiągnąć coś
To ci ludzie robią sobie schematy myślowe, że nie powinienem a czemu ?? :-)
Nie chodzi mi oczywiście o ćpanie eph (dla mnie to suplement/lekarstwo) bo 3-mmc i innego gówna nie ruszam, baa nawet alkoholu nie pije tylko gbl weekendowo
  • 708 / 24 / 0
Sam biorę notropy,ale gdybym musiał tak jak ty brać EPH żeby w miesiąc zrobić to co w rok to bym się porządnie zastanowił co jest z moim młodym(36l) organizmem nie tak ,jest to jakiś sygnał że to organizm albo psychika woła a pomoc a nie zagłuszenie i dobicie. To wszystko można spokojnie opanować o czym piszesz są notropy a jak ktoś chce naturalnie to warto luknąć na topic :doping mózgu
  • 561 / 39 / 0
Doping mózgu jak i anhedonia trwałe zmęczenie mam w małym palcu
Dieta zdrowa i bogata w warzywa/owoce oraz orzechy/oleje(omegi 3 ), śpię te 7.5 h dziennie , chodzę na siłownie , studiuje i pracuje wszystko gra
Morfologia ,próby wątrobowe , ekg itp w porządku
Nootropy brałem sunifiram , prl - 8-53 i aktualnie już 3 raz po miesięcznej przerwie stosuje noopept .
Oczywiście z dodatkiem EPH .
Bawiłem się również w moklobemid i selegilina , sele bez pea by mieć mao - b i mao - a , mixy przypraw . Jestem zdrowy i bez tych rzeczy bym sobie poradził, bo kiedyś tak robiłem . Nawet zrobiłem kilka przerw po 2 tygodnie . ale wiem ze z EPH (NDRI) będę lepszy ...
Wiec czemu mam go nie używać ? :cool:
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2015 przez Zalek33, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4807 / 265 / 0
Co wy mi Tu piszecie o liniach produkcyjnych. Sam łykałem PEA i Geranium w biurze żeby się pobudzić i się dało. No niestety bez tego motywacja spada i to znacznie co jest odczuwalne gdy już się wzięło coś co na nią wpływa. Ma się wtedy porównanie. Jak ktoś jest nieco psychicznie ułomny i mu to pomaga dobra niech bierze przez całe życie, ale w taką ułomność można się wprowadzić samemu i na to zwracam uwagę.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 561 / 39 / 0
Faktycznie masz racje . Całe życie nie zamierzam tego brać, ale aktualnie wyboru dokonałem i jest na razie sii ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.