Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Więc dla mnie morfina i.v == oksy p.o
Czym różnią się oxy od mst pewnie ox wiekszabeuforia a mst sedacja tak?
Co bardziej opłacalne rekreacyjne (wychodzi podobna cena za 80mgox co 20pmg mst)
Przyswajalność mst to 20% tak? Czy ma to znaczenie, czy opłaca się walić tylko morfine IV
Może ktoś coś doda od siebie x góry rziekuje
Ogólnie wybrałbym mst, jest takie "czystsze" w działaniu i moim zdaniem przyjemniejsze. Ekonomicznie, jak zauważyłeś, wychodzi podobnie, nawet jeśli bierzesz doustnie. Nie znam dokładnych przeliczników, ale z mojego doświadczenia 200 mg morfiny = mniej więcej 80 mg oksykodonu.
Dla mnie oksy jest bardzo podobne do kodeiny tylko ciut bardziej chemiczne. No i sądzę, że heroina jest podobna do morfiny z tego powodu, że hel to prolek. Rozkłada się do morfiny m.in.
200mg morfiny ale mówisz o przyjętej oralnie? to mogę się zgodzić. Normalnie oxy ma siłę 1.2 morfiny.
Poza tym działanie Oxy porównała bym do działania tramadolu- morfina przy tym powala na łopatki :D
Po majce na pewno czuć większą euforię i ja nie czułam tego swędzenia co jest po oxy.
Lubię mieszać opio więc pewnie połączę oxa z mst albo kode z mst chociaż nie wiem. Jak się spodoba, to lipa kjurwa.
1. Jak ma się profil względem oxy? Wiem że maja bardziej sedatywna, jednak czy ta sedacja idzie w parze z euforią? Czy jest to jedynie mocne uspokojenie z namiastką euforii?
2. Jak z czasem działania przy i.v. oraz i.m.? Trzyma dłużej niż te 2 godzinki?
3. Jako że przy spróbowaniu nie chcę popaść w pułapke minutowego orgazmu, w którą złapał mnie metkat na dobre kilka miechow (podajesz patrzac tylko na wjazd, reszta działania w zasadzie cie nie interesuje) to chcę wiedzieć czy przy podaniu i.m. po wcześniejszej filtracji przez wate, wygotowanie, a następnie przez sterylny filtr strzykawkowy, odczuję pełnie działania unikając przy tym wjazdu? Lub, żeby nie pieprzyć się z procedurą do przygotawania i.m. i ogarnianiem filtrów z internetów, czy podając powolutku i.v. np. 1,5 minuty na wtłoczenie całości ominę wjazd?
4. Jeśli już zdecydowałbym się na "typowe" iv, jak można opisać wjazd majki? Przy oksykodonie wjazdu nie odczułem, po prostu natychmiastowy peak działania, jednak działa na tyle krótko, a dawkowanie wcale nie jest dużo mniejsze jak oralem, że po 2 próbach zrezygnowałem z i.v. i wcinałem oral.
Z góry dziękuje za odpowiedzi, najbardziej interesują mnie 2 pierwsze pytania, jednak za ewentualną odpowiedź na resztę będę bardzo wdzięczny ;)
ps. po kilku tygodniach abstynencji od kody, a następnym spróbowaniu oxy, nie wpadłem w kolejny ciąg tylko udaję mi się brać "na sportowo", życzcie powodzenia żeby tak zostało hehe
Po pewnym czasie, no dość długim w zasadzie czasie, żarcia Oxy, obecnie już 3 rok leci, wcześniej tramiec, coda, majeczka kochana. No Majka dla mnie jest królową, ale jeżeli mówić mam o niej w kategoriach Opio które daje rozkosz, przyjemny stan błogość i wręcz stękanie jak przy dobrym sexie, tak zawsze wspominam działanie dobrego MST Continus 200mg, no jest rozkoszne wręcz Błogo. To jednakże, kiedy zrobiłem sobie przerwę i musiałem po raz enty przerobić skręta, przywaliłem Oxy w opcji oryginalny Oxycontin 120mg na start (śniadanie) nie dolor, czy accordeon albo inny zastępczak, to biorąc pod uwagę moc syntetyczną Oxycontinu i to że z automatu jest to substancja w działaniu przynajmniej uśnieżającym ból - muszę żreć, zapewne już do końca swoich dni w obecnej powłoce (ciężka choroba) dwa razy silniejsza, zdecydowanie potwierdzam, że działa bardzo mocno, można to odczuć gdy zrobi się przymusową przerwę. Jak napisałem wyżej Majka wygrywa swoją subtelnością działania jednakże przy mojej chorobie nie daje już rady. Dlatego jak już biorę to tylko Oxycontin choć bardzo ciężko z dostępnością, z tego co mi wiadomo brak składników do produkcji od strony chińczyków, którzy od pewnego czasu sprytnie wycinają w Pień Amerykanów fentanylem, BENC! Można? Można xD
Także jako że wypowiadam się ponownie, teraz mając już podobny staż z Majką i z Oxy, powiem że jeżeli bierzesz Opio aby zapomnieć, odgonić ból i problemy, doznać nieopisanej przyjemności to Majka jest najlepszym wyborem, natomiast Oxy to taki trochę mózgojeb, choć też potrafi dać przyjemnego motyla w brzuchu, co w przypadku Majeczki jest sprawa pierwszorzędna. Ale jak wspomniałem zamienniki psują kompletnie odczucia jakie pierwszy i kolejne, powinien czuć ktoś kto kto po ten opio sięgnie. Na pewno jest to mocny towar, nie wiem jak było jak produkcją zajmowała sje PurdePharm, którzy niby mieli wycofać lek z rynku, niby splajtowali a jednak nie, no biznes is biznes - proste. (Polecam film na Netflixie - Zabić Ból (2023).
Podsumowując;
Po takim czasie brania wielu opiatów, obecnie już raczej na stałe, czytaj do końca życia. Powiedzieć mogę że nie wybiorę substancji lepszej i gorszej, każda w sobie ma coś co daje nieziemską rozkosz, euforię, pomaga się odprężyć i zapomnieć. Jednakże jak wiemy biorąc opio, wpierda***y się na lata albo na zawsze.
Jeżeli możesz to nie tykaj Nie Polecam! jest wiele lekarst które również dają przyjemność a ich zażywanie nie uzależnia w żadnym stopniu i dodatkowo leczą poważne choroby jak depresja, chorobę dwubiegubowmą, schizofrenię i wiele innych schorzeń, mowa tu oczywiście o psychodelikach, które dla mnie osobiście są największym darem ziemi i ludzkości dla ludzkości. Jeżeli wiesz jak z nich korzystać, to czynią cuda i je zdecydowanie Polecam.
Amen!
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i Świąt Wesołych życzę! Trzymajta się!
LSD found and called me.”
.-=
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.